Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvednuty beton

Od: pepeee* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

udělal jsem podlahové teplovodní topení zalité betonem. Bylo mi řečeno že každy okruh musí být samostatně zabetonován a mezi každou částí musí být dilatace. To jsem dodržel, ale ted mám problém jak to rešit s podlahovou krytinou. Tam kam budu dávat plovoučku tak je to v podstatě jedno, ale tam kde bude dlažba netuším co udělat, aby to nějak nepopraskalo. Problém je u WC které je zabetonováno samostatne a tam se beton mezi dveřmí zvedl asi o 6mm nad beton v chodbě, udělalo to až jsem na WC pustil poprvé podlahovku (postupně jsem zvedal teplotu). Mám počka až si ten beton zase sedne? Nebo to bude stači zbrousit a doufat že se to přestane hýbat. Kdysi jsem někde četl že se beton zvednul v rozích o několik cm ale už jsem nenašel zda si to zase sedlo.

Máte někdo nějakou radu co dál?

Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Mezi dveře se dává dilatace také,máte ji tam?Pokud ne bude problém.

pepeee*
16.01.12 13:59
hodnocení

je tam

des*

Zvednout se to určitě nemělo,není k tomu důvod.Pokud to zbrousíte ,tak to může po vychladnutí klesnout.Nepřetlakovali jste to při napouštění?Pokud je to na obyč.wc tak to není velká plocha,vysekejte to a zjistěte proč se to děje,je tam něco ošizené.Třeba je topení vysoko a je tam něco nedané,aby to vyšlo.

pepeee*
hodnocení

je to úplně totožne jak všude jinde, topení ma tlak 1,2 baru za studena

des*

Tlak je dobrý,dobře uděláno,přesto se to zvedlo.Podle mne je to špatně uděláno.Víc nevím.

pepeee*
hodnocení

Dělal jsem to sám a úplně stejně jako v chodbě, obýváku a v kuchyni.

Zajímavé je že to udělalo až po prvním zatopení. Dnes tu podlahovku vypnu a budu sledovat zda si to sedne.

des*

Podle mne se to zvedlo,když se ten beton o něco opřel,Skutečně máte dilatační pěnovku kolem dokola?Smí tam max teplota 40°C neženete to na moc?

pepeee*
hodnocení

pustil jsem do toho 22°C a každy den přidávám o dva stupně dnes jsem na 30°C

des*

To je dobře,vyčkejte co to udělá ,až to bude na provozní teplotu.

pecenkav*
hodnocení

0x

Co je pouzito za material na ty podlahovcu a jak je to zabetonovany, samotny trubky v betonu a nebo trubky v polystyrenu s bobkama, na tom zaklopeni polystyrenem a pak na celem teprve beton?

doplněno 16.01.12 17:51:

Jaka je celkova vrstva betonu na trubkach?

pepeee*
hodnocení

14cm polystyrenu, folie, trubka prichycena sponkama a to zalito betonem 7 cm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]