Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestal se otáčet talíř u mikrovlnky

Od: elusenka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěla bych poradit s vestavnou mikrovlnkou značky Whirlpool AMW 535 IX. Přestal se otáčet talíř a držák na ten talíř se neotáčí ani pokud ten talíř vyjmu. Mohl by mi prosím někdo poradit v čem může být problém. Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Elusenko,talíř je poháněn řemínkem.Pokud se řemínek přetrhnul,je to pech.Musíš s tím do dílny.Já mám kamaráda,který mi to za dvacku spravil,neměl by to být problém.Tu MW mám už 15 let.Možná že nové typy MW mají pohon s jiným náhonem,pak by to bylo horší.

JABRAKA

hodnocení

0x

elusenko, je třeba zkusit odmontovat kryt mikrovlnky a kouknout se. Ne každá má řemínek. Pak se zjistí závada. Je to jednoduché, stačí kouknout a dojít koupit příslušnou součástku a vyměnit. Pokud ale někdo nemá vlohy, musí do servisu.

nahodnynavsevnik
hodnocení

0x

Cauky

Pristup k pohonu je zespodu mikrovlny. U tech vestavenych to muze byt problem. Potom by se musela cela vytahnout. Je tam maly motorek, primo pod talirem, nejcasteji integrovany s prevodovkou, jak upozornil pan drive. Nebo tam uvidite ten reminek a motorek bude po prave streane za panelem ovladani. Jestl prdl reminek, zmerte jeho delku, vypocitetejte prumer, zmerte prurez gumy (kruhovy, ctvercovy, plochy) a zkuste nejblizsi obchod s elektro soucastkama, vidim to na desitky korun max. Origos dily jsou drahe jak svina. Jestli to ne, tak motor. Je na 230 V. Na svorkach - fastonky - měřte (nebo si najdete chlapa) napeti za chodu. Je-li napeti a motor netoci, je v riti. Nejlepsim zdrojem materiálu jsou pak recykl. dvory. Zalezi na lidech tam. Jde de jure o nebezpecny odpad a nakladat s nim mohou jen k tomu opravnene osoby, rozumej firmy. Jinak hadam přes 500 + vyjezd.

Nebude-li napeti, muze jit jen o spatny kontakt. Hybejte s draty, co k tomu vedou. Nepomuze-li to, mate problem. Necekam, ze by vestavne spotrebice mohly byt ciste mechanicke, je tam mikroprocesor a nekdy relé. Az po vyvod mikroprocesoru, ktery to ovlada, je to opravitelne ale deska rizeni se casto meni jako celek. Je to lumparna. Kolobeh penez se totiz nesmi zastavit. Pocitejte s tisici nebo s novym spotrebicem.

Mnoho stesti

tygrik*
hodnocení

0x

udelaj to co by udelal kazdy bud do opravny nebo si kup novou*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]