Nejste přihlášen/a.
Pročítal jsem zdejší diskuze, ale vzhledem k uzamčení musím položit nový dotaz.
Zajímá mě, zdali na trámový záklop+rákos+omítka ve sklepě mohu dát stejně jako na hurdisky(beton) polystyren, aby mi do přízemí nešel chlad od země. Sklep není vytápěn a je z jedné části otevřen/ve svahu. Občas zde ale zatopím a vyvětrám, abych odstranil vlhkost.
Polystyren ano, či ne na dřevěný záklop s občasným zatopením a vyvětráním?
frony,
asi jsem nepochopil... dívám se zespodu ve sklepě na Váš strop. Vidám omítku. Když vyběhnu nahoru a podívám se na podlahu, co vidím?
Osobně jsem zastáncem toho, zateplit na studené straně, to je ve sklepě. Na omítku ve sklepě přilepte EPS 70Z, tloušťka asi 10 cm, a na svislé venkovní stěny uvnitř sklepa rovněž izolant 10 cm, pruh pod stropem asi 25 cm.
OK? pochopili jsme se?
doplněno 17.01.12 19:55:frony, já jsem Vás již pochopil, ale nesmíte plést venkovní zateplení objektu se zateplením stropu ve sklepě...
ICQ 55180641
tak jeste jednou odspodu/sklepa: omítka - rákos - prkna - trámy - prkna (přízemní podlaha). Svislé venkovní stěny kamenné a vlhké. EPS dát a ta 25cm mezera bude odvětrávací? To jsem asi moc zase nepochopil. Podle toho co jsem načetl, tak EPS na kamenné zdi ne-e. Možná jsem nedal vědět o kamenných základech .
Jinak děkuji, dám na strop EPS a potáhnu to lepidlem s perlinkou. Tak děkuji. Snad jsem již konečně dobře pochopil, resp. vy mě .
Nevidím v tom problém.Kamarád v bytovce měl neskutečnou zimu od podlahy.Ve sklepě jsou takové betonové trámy a ty skládané stropní tvárnice Miako.Dali jsme tam 10cm silný polystyrén a do těch mezer mezi trámy naskládali desky,jsou tam takové patky.Byl to takový rozdíl,že asi za týden mohli chodit v ponožkách,bez papučí.A teploučko.Když jsme to dělali tak nás viděli další nájemníci a hned to udělali taky.
frony
jestli to dobre chapu tak chces na drevenou/tramovou podlahu prizemi dat EPS a beton, strop sklepa je omitka, rakos, prkna
toto je na statika a kontrolu hlav tramu apod.
jinak pokud chces zateplit prizemi od podlahy, nalep EPS na strop sklepa a hotovo
asi jsem se hloupě vyjádřil, omlouvám se... ve sklepě je strop a nad ním přízemí. Ten strop je omítka, rákos, dřevěný záklop na trámech (dřevěných). Mezi trámy vzduchoprázdno, resp. průvan. Od sklepu bych rád dal na tu omítku, případně prkna, EPS, abych snížil průvan a udělal zároveň izolaci ze studeného sklepa. Koukal jsem, že všude se to dává na beton, či hurdisky apod. Ale je to možné i na skladbu čistě ze dřeva? Neudělá to nic, když dřevo nebude větrat? Tedy odspodu ne, nahoře nechávám dřevenou podlahu a ani se na jinou nechystám, max. OSB na liaporu.
frony
Vsak tak nejak jsem to psal, udelej to co pise Milan, ale na steny bych daval mensi tl. s lepsi hodnotou resp. stejnou jak 10cm fasadni 70satky
Na EPS muzes dat lepidlo, perlinu, lepidlo. EPS muzes lepit PUR penou na lepeni EPS, jinou penou doladis zbytek.
Zateplujes studenou stranu, to bude v pohode, pak podlahu dle tvych predstav.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.