Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit myčku octem

Od: stolka odpovědí: 8 změna:

Prosím,máte někdo zkušenosti,jak vyčistit myčku octem? Kam nalít ocet,jaké množství a jakou teplotu. Potíž je v tom,že u naší myčky je vždy program s předmytím,pouze bez předmytí je rychlý program na 5O stupňů,což se mi zdá na vyčištění málo. Dosud jsme používali čističe z drogerie,dost drahé a vzhledem k tomu,že myčka běží denně,je nutno čistit každé 2 měsíce. Poraďte,prosím,čím se dá vyčistit myčka nejlépe. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

kup si somat gel ocet perfektně čistí jak nádobí tak myčku,lepší jak prášek a tablety,jsme spokojení a i známí

jabraka*
hodnocení

0x

Ocet má smysl tehdy,když jde o desinfekci myčky,kdyby se v ní ocitly plísně,nebo bakteriální usazeniny.Jinak ocet nečistí usazené mastnoty,ty odstraní speciální čističe.

JABRAKA

hodnocení

0x

Myčku stačí čistit jedno za 3 měs.

Jen z vás tahají prachy.

Kupte SYPKÝ čistitč(např. electrolux) a ne ty tekuté šmejdy...

doplněno 06.12.12 23:50:

Elektroworld či Datart to měli občas i v letáku kde jinde to pořídit neporadím sou většinou 2x držší než ta klasická voda takže to čech moc nekoupí...

Skusit pohledat v takovém tescu či kauflandu to není, tedy nebývalo.

stolka
hodnocení

Díky za odpověď. Kde se dá tento syypký čistič zakoupit? Bydlím na vesnici,tak si musím udělat výlet do většího města.

tomasek*
hodnocení

0x

Doufám, že teď neplácám nesmysly, ale kdysi jsem četl, že někdo používá ocet i na mytí (v myčce). Ale prý se to dělat nemá, jelikož ocet narušuje různé plastové/gumové části myčky.

hodnocení

0x

tak nevím, myčku čistíme když si vzpomeneme... jednou za rok možná dva. Nikdy nesmrděla, myje krásně... občas (jednou za měsíc?) ji po napuštění vodou při mytí otevřu, naliju cca 100ml octu a nechám jí mýt dál. Po 5 letech žádný problém... uvidíme :)

jose37
hodnocení

0x

Nám doporučil ocet opravář kvůli odstranění usazenin z naší velmi velmi tvrdé vody, které se usazují v topném systému. Jednou měsíčně dám 1 dcl octu a zapnu mytí na nejvyšší teplotu. Jestli má někdo předmytí, tak může nalít ocet do myčky, až když myčka myje hlavní mytí.

zwiki*
hodnocení

0x

Zdar.Já jsem před lety zkoušel zase vyprat montérky od olejů a mazadel.Dával jsem do pračky všechno možné,jen abych měl montérky čisté.Nasypal jsem na ně i Monteráček/snad už se ani nevyrábí/.Montérky jsem nevyčistil.Zato z pračky tekly kusy usazenin ce se tam za léta usadilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]