Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Vybral jsem tyto dvě brusky, a nevím, kterou z nich. Makita je o 800 Kč levnější. Využití v domácích podmínkách, není to do firmy. Přes léto bude používaná více např. stavba plotu + další práce okolo domu, v zimě pužití méně, ale také.
Dobry den
prekvapilo me ze je Makita o 800kc levnejsi nez narex a tim tuplem bych sel do te makity. Mam par veci do prace od teto znacky a nikdy s timto naradim nebyly problemy...
Kazdopadne doporucuji koupit tu flexu znackovou ikdyz hobby. Mam znameho ten si koupil vzdy nejakou tu za 3 nebo 4 stovky z Lidlu a po par pouziti se vzdy spalila nacpal do tech lacinych smejdu vic nez by ho stala jedna kvalitni...
Já bych Vám doporučil ještě něco. Jsem zámečník a nějaká ta bruska mi rukou už prošla, taky se divím, že je makita levnější o 800, doporučil bych ale ještě se podívat na brusky Protool. Tuhle značku vyrábí taky narex (kvalita) a mám dojem, že bývají levnější. Zkuste to... Jinak mezi Makitou a Narexem je rozdíl jen v tom, zda dáte přednost české firmě, či ne...
O bruskách zde bylo již před vánocemi obsáhlé fórum. Pokud bych si měl vybrat ze dvou uvedených značek, šel bych do Makity. Narex již není to co býval, robustní spolehlivé nářadí výrazně levnější než dobré značky. První vlastnosti sice zůstaly, cena je ale jinde a na to čím je, mi přijde předražený.
Mně také prošlo hejno brusek rukami a svého času jsem je i prodával a řeším to tak, že v dílně na fajnové práce mám americkou DeWalt která je perfektní do ruky, lehká výkonná, krásná mašina a druhou jsem si koupil v Kauflandu za 350 Kč s tříletou zárukou a tu mám na hrubé špinavé práce kolem baráku nebo na stavbě, případně do ruk dělníka. Svého času jsem měl z Globusu nějaký Matrix, za pakatel a odřel také spousty práce. Dlouho po záruce mi odešlo uložení ložiska z nějaké pryže. Mám ji rozebranou a až budu mít čas, pouzdro vyrobím a zase bude sloužit. Jinak Globus sice značku Matrix prodává ve velkém, díl se ale nedá sehnat. Ostatně, při těch cenách se ani nevyplatí opravovat.
toto jsem řešil ve čtvrtek a pořídil jsem toto
modrou BOSCH 230 + 115 za 4300 v akci
zelená bosch už není co bejvalo , ale profi je profi
v práci používam rázový aku utahovák bosch za směnu dělám kolem 220 dveří (yeti:8 šroubů,superb 12šroubů) a ty utahovačky si střídáme mezi směnama takže běžej pořád v kuse a životnost převodovky je prej kolem 3 let.
já beru modrý bosch za jedno z nejkvalitnějších nářadí
není to bohužel 150mm jak se zde bavíte.
Já jsem s Makitou udělal rekonstrukci celého baráku. Všechny staré rozvody ven, řezání nových rozvodů, kari-sítí do podlah, broušení náběhů na odp. trubkách, brousil jsem s ní dřevo(se segmenťákem), no prostě vše. A stále jede, bez známek opotřebení. Nedám na ni dopustit. Byla to sice jen 115, ale to bude asi to samé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.