Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

El.bojler-pískání po ohřevu vody

Od: staguv7* odpovědí: 19 změna:

Zdravím,

mám dotaz ohledně pískání "el.bojleru" (nebo něčeho) . Jakmile se ohřeje v bojleru voda ať už na termostatu nastavím naplmo nebo středně nebo ekonomicky,tak vždy začne bojler po určitých chílích pískat. Nepíská pořád stejně ale jednou třeba 15 dohodiny a někdy jen 5 je to pokaždé jinak nicméně to je celkem jedno. Zajímá mě jestli někdo neví proč se tak děje a co se s tím dá dělat protože je to fakt dost protivné. Předchozí bojler tohle nedělal. Ohřev vody je na noční proud a pokud se nepletu ohřívá to pouze od 22 do 5 nebo 6 hodin potom přes den už se to neohřívá,teda myslím :) Nicméně vždy když je voda v bojleru ohřátá začne pískání. Může mi někdo prosím poradit :) Děkuji moc.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

nemůže to dělat přetlakový venti? Když se voda ohřeje,zvětší objem a tlak a on uniká přes ventil.Nic jiného mě nenapadá.Těseso pískat asi nemůže.o jaký boiler se jedná, výrobce,typ stáří.

staguv7*

Je to bojler Admiral 80L stáří cca 2 měsíce. Také mě napadnul ventil. Na předchozím bojleru byl ventil s páčkou ale ten nikdy nepískal jen sem tam prokapaval tak jsem ho párkrát odpusitl vždy si to sedlo a kapání přestalo. Tenhle bojler páčku nemá a nevím jak si s tím poradit.

doplněno 08.01.14 17:53:

Typ pokud je myšleno svislý nebo vodorovný tak svislý.

hop®
hodnocení

2x

Souhlasím s tím, že to bude pravděpodobně pojišťovák. Zkusil bych reklamovat...
Pravda je, že některé nově vyráběné ventily už nejsou to, co bývalo, zlatá Myjava...
Dodnes tyto slovenské ventily doporučuji, kupuji a montuji rozumným zákazníkům, kteří dají na moje doporučení a ventil (většinou taliánský) dodávaný k bojleru vyhodí z okna...

doplněno 08.01.14 22:19:

Ano, pochopil jste to dobře! ;)
Myslím, že pokud nechcete pískání tolerovat, stejně Vám jiná možnost nezbyde, bohužel...

Myjavácký pojišťovák je asi větší než ten co tam máte, takže bude nutná úprava přívodu vody, ale budete mít klid...

staguv7*

Tudíž mi doporučujete venil vyměnit pokud tomu rozumím dobře :)

staguv7*

Ok. Tak já tedy ventil vyměním. Snad to pomůže. Děkuji.

hujer123*

jestli se dostanete hlavou, potažmo uchem k tomu pojišťováku, ujistěte se, že to pískání skutečně vyluzuje on. je mi divné, že pokud upustíte trochu teplé vody, čímž prakticky okamžitě snížíte tlak, pískání neustane.

staguv7*

Ano je to tak. Pískání po krátkém odpuštění teplé vody neustane. Pokud ji vypotřebuji hodně tak už nepíská ale zase není teplá voda :) Zkoušel jsem i vypnout ohřívání a nepískalo to ale zase nebyla teplá voda :) Má to určitě souvislost s ohřevem.

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

Tak jak píše "honzamalatny", nic jiného nemůže pískat než přetlakový ventyl. Prostě uchází pára. Dole v bojleru je kolečko, kterým se nastavuje teplota (primitivně řečeno). Běžně se nastavuje TUV (teplá a užitková voda) na 55 st. C.

staguv7*

Díky za odpověď ale jak jsem již psal výše ať teplotu nastavím jakkoliv pískání bohužel nepřestává. Zřejmě tedy bude asi problém v tom ventilu :(

hujer123*

Píská to jen po nahřátí? Co se stane, když začne pískat a odeberete trochu teplé vody? Tlak studené vody náhodou neznáte?

staguv7*

Ano píská to jen po nahřátí. Tlak vody bohužel neznám.

doplněno 08.01.14 22:17:

I když odeberu trochu teplé vody tak pískání neustane. Ale pokud jí odeberu hodně tak ano.

zabu
hodnocení

0x

Může to taky dělat zpětný ventil, který by u toho boileru měl být před tím pojišťovákem. Ten by na rozdíl od přetlakového ventilu, který by pískal při ohřevu a bez odběru vody, pískal i při vypnutém ohřevu, ale při odběru vody.

staguv7*

Žádný jiný ventil před tím pojišťovákem tam není. To je napojené přímo na ten ventil.

zabu

Pokud tam zpětný ventil nemáte, nemůže samozřejmě pískat. Ale měl by tam být.

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

Ten ventil je bohužel nastavenej napevno (možná je to dobře). Ale buďte rádi že píská. Horší je když přestane. Akorát je potřeba vyvést hadičku od ventilu do prostoru kde se voda ztratí (odpad). Ale malá rada. Na tom ventilu je taková jakoby čepička. Skuste za ní potáhnout a měla by začít valit voda (je to podle konstrukce). Mohla by tam být nějaká usazenina a když s tým párkrát zahrkáte, třeba odpadne a ventil bude držet. Nebo se s tím dá otočit doleva nebo doprava. Fakt záleží na ventilu.

hop®

@vlada: tazatel uvádí, že jeho ventil páčku nemá. Tedy asi ani čepičku. Nové ventily opravdu nemají nic. Za co chcete tahat?

doplněno 08.01.14 23:30:

Pravděpodobně byste klid měl, ale na to už je pozdě...

Jinak ventily k bojlerům jsou převážně "kombinované", je to zároveň zpětný ventil, který nepustí vodu zpátky do přívodu studené vody a také pojistný ventil, který si při určitém přetlaku "odplivne" náhradní vývodní trubičkou nebo hadičkou. Už léééta se to vyrábí jako jeden kus. To jen aby Vás "chytřejší" kolegové zbytečně neblbli... ;)

doplněno 08.01.14 23:40:

... jen upřesním, Myjava a podobné mají otočné kolečko, levnější itálie má alespoň páčku, nejlevnější s**čky nemají fakt nic, už jsem to párkrát měl v ruce, ale ještě jsem nebyl nucen to montovat, nerad jezdím na záruční opravy - moc mi nevydělávají... ;)

staguv7*

Ano opravdu tam nic na zatahání není. Přes ten otvor co je dole je vidět sice pružina ale nic čím bych mohl potáhnout tam není. To jsem měl na tom bojleru předtím. Možná že kdyvbych ho nevyhazoval a použil ten starý ventil měl bych teď klid :) Ale jak se říká co by,kdyby. Snad opravdu pomůže výměna ventilu.

zabu

srovnanicen.cz/...

Většina těch pojišťováků mý buď páčku nebo otočnou čepičku pro otestování pruchodnosti a pohyblivosti pojišťováku. Já osobně bych si pojišťovák bez této možnosti neosadil.

staguv7*

Tomu rozumím ale já ten bojler neinstaloval. :) S velkou pravděpodobností je to tenhle ventil. iexpos.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]