Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba zatepleni stropu - koupelna

Od: jkr® odpovědí: 18 změna:

Pred casem jsem zde resil zapraveni stropu v koupelne

poradte.cz/...

Nyni jsem ve stavu, ze chci zateplit a zaizolovat strop a udelal SDK strop.

Muzete mi poradit postup?

Koukal jsem napriklad sem

lacmanek.blogspot/...

Chtel bych dat na strop zaveseni pro SDK,potom pouzit pro zatepleni polystyrenove desky a na ne dat paroltesnou folii.

Az bych to mel, tak by se pristoupilo k samotnemu SDK stropu.

Da se to takto udelat?

Pozn. Letos (doufam) planuji zatepleni podkrovi, ktere chceme obyvat - podlahy (tramovy strop 100 let stareho domu), pak strecha.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

jkr:

jestli letos mas v planu zateplovat i prostor nad timto prostorem a koupelna nebude zatim vyuzivana, dal bych izolaci az mezi nosne tramy.

Ale pokud nemas v planu vybrat celou podlahu v podkrovni casti udelej to jak pises, ale zamer se na spise na hluk tj. mineralni izolace nebo skelna, EPS je jen pro zatepleni a hlukova zabrana zadna + difuze zadna.

Parozabranu dej v kazdem pripade (plati pro koupelnu) v jine casti, ktera bude pod zateplenym podkrovim ji nedavej. Cele to pak udelas az v podkrovi.

Takto zatepleny/zaizolovany strop koupelny nenechavej dlouho, nemas odvetrani nad izolaci, po zatepleni podkrovi bude vse OK.

Jen se nedrz te ukazky na tom blogu, nastuduj si predepsany postup a roztece CD a zavesu, ma tam dost zavazne chyby uz na prvni pohled :)

jkr®
hodnocení

Diky, standam.

To jsme potreboval vedet. Takze EPS cpat z prostoru koupelny na strop asi nemam moc smysl, myslim tim, ze to tim vyznamne vice nezateplim, ze?

Moje laicka predstava izolace stropu domu (nez to zacnu resit s odbornikem) je vyplnit duty tramovy prostor stropni konstrukce. Chci tim vyresit predvsim tepelnou izolaci stropu a dále zvýšení protihlukové izolace.

Jaký materiál o jaké tloušťce na to použít?

Máme klasický trámový strop (omítka, rákos, prkna, trámy, prkna, násyp, půdní cihly na podlaze - neznám odborný název.)

Celou podlahu na půdě chci dělat jako pochozí - chci to později obývat. Tzn. půdní cihly pryč, násyp pryč, abychom se dostali na prkna. Další postup budu řešit s řemeslníky, kteří to budou dělat.

standam*

jkr

zalezi kdy to budes delat, pokud, spise bych se na zetepleni ted vyprdl a udelal vse jak pises

osobne mam vse vybrane a na nosne tramy udelany rost + zaklop, pak 6cm HOBRY a lamin.podlahu.

nic mezi tramy jsem nedaval, vyuzivam teplo ze spodni casti domu, ktere se naakumukuje do HOBRY

uz jsem to zde psal, bez pustenych radiatoru mam 18°C v podkrovi tj. pri 21°C ve spodni casti domu.

jako hlukovka dostacujici

osobne bych dal parotesku (plati pro koupelnu) a SDK, zatepleni ci hlukovku bych resil az budes budovat podkrovi nebo podlahu

ted si muzes zadelat na problem tj. izolace nebude odvetravana a muze dojit k tvorbe kondenzatu a nasledne plisni.

jkr®
hodnocení

chtel jsem se jeste zeptat cim upevnit do stropu draty s okem?

Pod omitkou je rakos, pak prkna.

Nejaka natloukaci hmozdinka, ze? www.nejlevnejsisa/...

Chci, aby to dobre drzelo.

Skladba zatepleni stropu - koupelna
standam*

Zadne hmozdiny, ale vruty FN, ve tvem pripade a pri pouziti dratu coz je asi z duvodu vetsiho snizeni podhledu, dej drat na tram z boku

je potreba vyriznou kousek palachu, jinak nemas 100% jistotu, ze to bude drzet nebo jak drzi samotny stary strop tj. prkna-rakos-omitka

ja jsem svuj palach cundal cely a vim, ze v miste hrebiku, byly praskliny a nekdy i absence hrebiku

Pokud, ale najdes tram, tak muzes dat drat, tak jak jsi mel v planu, ale chce to pouzit delsi FN vrut a na drate jen ohnes oko, ale opravdu jen pokud budes mit jistotu, ze to bude drzet

jkr®
hodnocení

promin, ale nepochopil jsem co myslis tim "dej drat na tram z boku"
Strop je o ploše cca 9,4 m2 ( 2,4 x 3,9 ). Sávající výška stropu 3,3 m, snížená by měla být 2,6.
Diky
standam*

viz. foto

staci dle roztece, vyklepnout prkno, tak aby jsi mohl manipulovat s akuckou a mas 100% jistotu, ze zaves bude drzet

tramy, prkna jsou popraskana a pokud budes na slepo sroubovat, muzes byt klidne par mm od prasklyny

zacesu nebudes mit moc hruby odhad 6ks, zde muze byt UD jako nosne, tak neni nutne davat zaves ke stene, takto udelas nosny rost a pres krizove spojky das montazni rost, nosny rost se dava na(nad) UD a montazni rost se vsune do UD

Skladba zatepleni stropu - koupelna #2
jkr®
hodnocení

Jasne, tak ted uz to uplne chapu. Kdyz to tak vidim, tak nevim ,jesli mi bude delka dratu na pozadovane snizeni stacit. Musim si je zmerit, ale vypadaly dlouhe dost.

Jen me desi, ze budu muset rozbombardovat strop :/ Ted vypada tak, jak je na obrazku.
Nevim jak to udelat nejsetrneji, abych se k tramum dostal.. Protoze snizeni stropu resime az kdyz je koupelna zarizena, i kdyz vim, ze jsme to melil delat obracene.

Neslo to, potrebovali jsme se rychle nastehovat a bez koupelny to fungovat neslo.

Skladba zatepleni stropu - koupelna #3
standam*

draty se delaji i od 15-20mm az 150cm nebo i vice kdyz pouzijes spojku

muzes udelat i samonosny rost bez zavesu, osobne k tomu nemam duveru nebo odklop trochu zaklopu na pude a vrtni vedle tramu, pak nasyp + pudovky znovu nebo co tam mas dej zpet, neni to tolik prace a urcite si nenadelas v koupelne nebo jen trochu

pokud by jsi sel cestou z interieru, urcite nadelas sileny borcus a prach bude vsude i za trenkama

jkr®
hodnocení

Diky, to s tou pudou me taky napadlo. Ted jsem e v tom utvrdil. Myslim, ze to je nejcisejsi reseni (s ohledem na prach v koupelne).
Zacnu tedy tak, ze si rozmerim zaveseni dratu a pripravim otvory. Pridelat k tramum by to vlastne slo tady z pudy, kdyz to budu mit odkryte.

Pak zacnu v koupelne s obvodovymi profily atd.

Kdy tam mam dat v nejvhodnejsi dobu tu parotesnou folii? V mistech zaveseni dratu se to oblepuje ALU páskou?

Diky

standam*

jj, udel vse co pujde z pudy, draty dej spise delsi, poradnyma stipackama jdou zkratit, pripadne je uriznes

parotesku dej az na hotovy rost a kolem sten prilep parotesku lepidlem na parotesne folie a spoje folie zase kvalitni parotesnou paskou, zadnou AL pasku, to je jen prislusenstvi, ktere nedrzi a vubec nechapu proc to JUTA a pod nabizi.

mrkni sem

www.hasoft.cz/lep/...

ludak*

Pokud myslíš tohle spojnovak.cz/...

tak ta je opravdu o ničem ale podobný týhle eproton.cz/... držej.

standam*

jj, ta prvni to je smejd pro topenare, ta druha je lepsi a mozna, ze i tento typ nabizi vyrobce folii, ale ja se drzim toho, ze spoj musi byt pevnejsi nez material samotny.

ty pasky, ktere doporucuji ja nestrhnes resp strhnes, ale s urvanou folii

urcite nezpochybnuji parotesnost, te druhe pasky, ale jde dolu a to se me nepaci :)

jkr®
hodnocení

tak diky, konecne to chapu

Ve stavebninach jsem se ptal a prave mi prodavacka rikala, ze casto beru ALU pasku, takze to neni z me hlavy.

Chtel jsem parotesku lepit na puvodni strop :), nevim jesti by to bylo uplne spatne (ale asi jo), ale v te 3,3m vysce vice narocne. Tzn. az budu mit nachystane el. kabely, tak to zakryji paroteskou a v mistech kde budou bodovky kabely vyriznu ven a oblepim paskou. Jestli to spravne chapu.

1. Prosim te, jeste mi zopakni jakou tu parotesku vzit at nesetrim na nespravnem miste, kdyz uz to delam?

2. Jakym lepidlem to po stenach prilepit?

standam*

jkr

pokud chces davat bodovky doporucuji jinou cestu

udelej rost, tak jak mas namysleno na rost dej parotesnou folii (na roste bude drzet obyc. oboustrankou), pak na rost tj. pres folii dej primy zaves, ktery bude podlozen pruhem SDK cca sire CD a delka cca delka zavesu + presah, tento zaves pritahni k CD vrutama FN, pak dalsi rost a na nej SDK.

Pokud, ale udelas roztec zavesu ne 100cm, ale 75cm a mene, muzes dat na folii SDK desky a prime zavesy jiz nevypodkladej.

Pro bodovky je nutny volny prostor a vzadnem pripade aby tlacila do folie, folie by se roztekla :)

I varianta, ze das folii na strop tj. propichnes pres draty, ktere utesnis je funkci, jen je nutne utesnit drat napr. lepidlem na parotesne folie nebo butyl paskou.

Kabely tahni az pod folii

jako folii doporucuji JUTAFOL REFLEX 150

a zde si vyber pasku dle potreby www.hasoft.cz/lep/...

doporucuji lepidlo Fortax, DenBraven a pasku dle tebe, vsechny tri jsou OK

doplněno 20.01.12 19:13:

ty varianty, dat folii na strop a utesnit lepidlem draty bych se nebal, na strop das par houdsenek lepidla, placnes folii, spojis spoje parotesnou paskou, utesnis lepidlem kolem steny a pak draty. V miste dratu bych dal lepidlo aby folie dobre drzela tvar a pak poradne osmudlil lepidlem drat i folii, muzes si pomoct prstem, takto to bude nejjednodussi a funkcni

Pripadne muzes folii pojistit kouskama SDK a vrutem, zde nanes lepidlo pod SDK kolem vrutu.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se bude podkroví obývat,pak by měla skladba stropu být trochu jiná.Především nesmí chybět kročejové zatlumení,také se musí snížit celková průzvučnost stropu.Pak není nutná parozábrana.Jako izolační vrstva ne polystyren,ale minerální vlna.

JABRAKA

ludak*
hodnocení

0x

Montáž sádroše na tom odkazu=dobrá parodie*palec*

Když nepoznaj hliník od pozinku tak co čekat.

aaaaaa*

a folii občas slípnou papírovou pásko na malování, no bomba

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]