Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit, mám kombinovanou chladničku s mrazákem SAMSUNG RL34 HGPS. Zrovna vypršela záruka. Funguje skvěle, má ve předu ve dveřích digitální displej, kde modře svítí teplota v chladničce a také v mrazáku. Bohužel teď se některé části číslic ztratily-nesvítí třeba půl nuly a půl trojky atd.
Na funkci to nemá žádný vliv (teplotu mám nachystanou), ale kdybych si ji chtěla změnit, tak ta čísla klamou. Myslím si, že jsou potřeba jen vyměnit nějaké ledky, či něco podobného, jen nevím jak se elektrikář dostane dozadu pod displej, aby je vyměnil, nebo opravil a přitom lednici, ani displej vzhledově nepoškodil.
Nikde nemůžeme nic najít, nevíte někdo co s tím, prozatím se mi nechce volat přímo opraváře, bydlíme v takové díře, všude daleko
Podle obrázků na internetu to vypadá, že je displej vsazený z venku. Takže ho opravář "jen" šikovně vyloupne a vymění.
A myslím si, že určitě ho nebude opravovat, ale vymění kus za kus.
ANO, je vsazený z venku! problém je v tom, že se NEDÁ šikovně vyloupnout, tak aby se nepoškodil buď displej, nebo dveře. Myslím si, že celý se asi měnit nebude.
Prosím o radu někoho, kdo už se s tím setkal, moc děkuji.
Jen můj názor. Máme lednici s mrazákem, No Frost. Na dveřích také svití displej, kde se dá nastavit stav teploty v mrazáku a v lednici. Potřebovali jsme otočit dvířka. Mechanik, který přijel ze servisu, musel při otáčení dvířek, odpojit přívod elektřiny k displeji. Vysvětlil nám, že některé ukazatele na lednicích se dají poškodit, když se často otírají čistícím prostředkem. Jak je to u vás s úklidem lednice? Otírá se často, čistícím prostředkem? Nemůže to mít vliv? Třeba je to blbost, tak promiňte.
lednici máme stříbrnou, také No Frost, mám ji 2,5 roku a je tak bezúdržbová, že ji pouze jednou za měsíc vevnitř vytřu vodou s jarem do které přidám trochu octa. Mrazák takto odpojím a vytřu pouze jednou za rok, není třeba více. Na venkovním povrchu, je ta stříbrná barva a opravdu na ní nic není znát, ani otisky rukou. Takže taky pouze jednou za měsíc otřu celou lednici vodou s jarem. Kolem displeje a přes něho kolem tlačítek to otírám opravdu opatrně a jen dobře vyždímaným hadrem. Takže tím úklidem to asi nebude.
Děkuji za všechny rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.