Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit škůdce

Od: keramicka* odpovědí: 11 změna:

Bydlím ve starším domku s dutými stěnami a již asi měsíc mi v nich hlavně po půlnoci něco velmi intenzivně a velmi nahlas hryže.

Je to většinou v ložnici. Jsem vozíčkář, alergik, astmatik a mám v bytě i psa a kočku.

Jak se zbavit nezvaného bez následků pro nás?

Děkuji

Keramicka

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

červotoč. Ten vydává zvuky, jako když silou škrábnete velkým hřebíkem napříč po prkně. Na červotoče platí snad jen genocida ohněm, sekerou a pilou a stará dobrá chemická vojna.

lui*
hodnocení

2x

No a co kocour, ten "nevyšiluje"? Pokud ho to nechává klidným, tak to asi myši nebudou. Pokud není kocour degene... domácí. Možná opravdu ten červotoč. Ale to potom chce si tam nějak zjednat přístup, nějakou vyvrtanou dírou a zahájit, jak tu někdo psal, chemickou ofenzívu. Pokud jste vozíčkář, tak bych to viděl na nějakou deratizační firmu v blízkosti Vašeho bydliště.

hodnocení

2x

To určitě nebude červotoč! Může to být potkan nebo i obyčejná myš nadělá dost hluku hryzáním. Najděte nějaký otvor do té dutiny a dejte poblíž past na myši nebo i větší na potkany. Nebo dejte na suchý tácek jed (takové růžové granule).

medwed*
hodnocení

0x

Muze to byt drevomorka nebo jak se tomu rika ten hajzlik co ji drevo pokud je domek ze dreva nebo taky mysi kdyz maji hlad daji se do cehokoli na mysi pasti a pokud je to drevomorka jsou na to specialni postriky nebo natery nejlepe v drogerii se da koupit vse ale spis nejaka technicka drogerka...

lui*

Dřevomorka to na 100% není, to je houba. A ta žere potichu, a o to je zákeřnější.

pacourek*
hodnocení

0x

Ja si myslim že je to nějeky hlodavec

rv*
hodnocení

0x

Vzhledem k vašemu stavu vyhodit psa a kočku na zahradu a na myš nastražit pastičky.

kvik
hodnocení

0x

Důležité je podívat se z venku na stěnu, ze které se slyšet podezřelé zvuky. Nemáte někoho známého, komu by šlo vysvětlit, váš problém? Je potřeba, aby zkontroloval, zda z venkovní strany domu,/// stěna, kde je slyšet v noci zvuk, /// nemají myši udělanou nějakou díru. Podívat se, jak je zajištěná spodní strana stěny domu? Nejsou tam třeba obkladačky? Nerostou podle stěny, nějaké keře? Myš si může udělat díru pod obkladačkou, nebo podle kořenu keře. Teprve, když budete mít jistotu, že díry z venku jsou opraveny, můžete hledat problémy doma. Jak zjistit, co způsobuje, hryzání? Děje se to v noci. Psa i kočku, bych nechala spát, ve druhé místnosti. Když vás hluk probudí, rozsviťte světlo, hůlkou, kterou si nachystáte k posteli zaťukejte do míst, kde slyšíte hluk z kousání. Myš, nebo něco podobného, okamžitě přestane. Hned budete vědět, na čem jste. Můžete mít třeba dřevěnou podlahu a myši mohou být pod podlahou. Pokuste se v noci zjistit, zda zvuk, při rámusu utichne? Pak se bude řešit, co dál. Je to jen můj názor. S dírou z venkovní stěny pod obkladačkou jsem se už setkala.

keramicka*
hodnocení

Zakoupila jsem velkou klecovou ( kvůli kocourovi ) past a ráno byla plná :) .Seděl tam potkan a silně nadával. Kocour se ho bál,

ale fenka ( kterou mám na canisterapii ) se chtěla kamarádit .Past jsem opět nastražila a uvidím jestli bude ještě něco hryzat ve stěnách . Koupila jsem i jed ale zatím počkám , bojím se, že by si kocour chtěl taky líznout a kdybych jed dala do dutin , tak by tam případná oběť zapáchala.. Elektronické plašičky i když nejsou slyšet způsobily mojí dceři silnou migrénu.

Děkuji všem za rady a uvidím .

Keramicka

pacourek*

Jed na hlodavce muže otravit i kočku a psa i když sežerou otraveneho potkana (samořejmě nesmi ani lizat jed)Doporučuji sehnat navnadoví krabičky nebo udělat rourku o pruměru tak 10cm a jed do ni dát

lui*

Na to Vás měl prodejce upozornit, že se nesmí elektronické plašičky používat v obydlených prostorách. Ty lze používat jen v neobydlených prostorách(garáže,sklepy.sklady apod.) Tělo ten ultrazvuk vnímá přesto že ho už neslyšíte. Dokáže to i poškodit uši. Docela se divím, že to nevadilo Vašemu psovi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]