Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemrznoucí směs do kotle na vytápění?

Od: haney* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

zde slabá žena , která potřebuje poradit od zkušených mužů :). Na radu topenáře jsme zakoupili elektrokotel Rejnok 12 , místo určení je chalupa, z důvodu obavy o zamrznutí topení v případě výpadku proudu či poruchy kotle jsme do chtěli do topného systému napustit nemrznoucí směs Friterm apod. v návodu je, ale použití zakázáno a topenář mi řekl ať ho tam klidně dám. Nemáte s tím někdo osobní zkušenost? Díky Hanka

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jambus*
hodnocení

2x

Jak už bylo výše napsáno,je pravděpodobné,že v případě reklamace by prodejce argumentoval tím,že jste kotel neužívala dle přiloženého návodu.

Ale co jak v zimě skutečne nastane v místě kde máte chatu výpadek el.proudu? Topný systém může zamrznout a popraskat.Proto bych kontaktoval prodejce (popřípadě výrobce) a přednesl mu tento problém.

Já osobně bych ( vhodnou! )nemrznousí směs do systému dal. Nejen že je ve všech automobilech,ale i např. v solárních panelech a jiných topných systémech.

Otázkou zustává proč je toto v návodu zakázáno.Napadá mě jen ,že by to mohlo souviset s použitým materiálem v kotli a určitá složka v nemrznoucí směsi by mohla mít na něj špatný vliv.

Odpověď je na snadě - tyto kotle jsou vybaveny protizámrazovou funkcí, která, je-li vhodně zkombinována s regulací jednotlivých těles v objektu, zabezpečí celý systém proti zamrznutí.

jambus*

strejčku ,mě by jen zajímalo jak tato protizámrzová ochrana bude pracovat při výpadku proudu? ( nejsem ve sporu)

Já mám plynový kotel a jeho protizamrzová ochrana je jedině vtom,že termostat nepustí teplotu v místnosti pod 7 stupňu.Je to dobrý,ale když nejde proud je to na ... . Proto já mám v topném systému nemrznoucí směs-ikdyž je dům celoročně obývaný

Předně, opatření zajišťuje určitou tepelnou setrvačnost a nejedná-li se přímo o kůlnu bez jakékoliv izolace, bez problémů výpadek překoná. Je to asi na úrovni mrazáku - ten má také svou setrvačnost a tak se vám potraviny nezačnou rozpouštět již za 24 hodin... Hrozba by byla spíše v několikadenním výpadku, a to už bych spěchal na místo a řešil náhradním způsobem dle možností. Mimo to, vždyť ten systém se dá i vypustit, že ano?

jambus*

to všechno chápu a souhlasím s Váma a vypuštění systému mě taky napadlo.Ale předpokládám ,že paní by na chatičku ráda i v zimě (byť třeba 1 x za měsíc) A pořát vidím tu situaci ,že protizámrzová ochrana udržuje cca 7 stupňu a dojde k výpadku proudu a venku -20C. A k zamrznutí systému v promrzlé chatě je jen krůček. Nevím kde má paní chatu,ale všichni sem v TV viděli jak mají pokaždé energetici plno práce při vydatnějších mrazech . A není výjímkou když jsou postižené oblasti XX dní bez proudu.

Já osobně myslím ,že paní po poradě s prodejcem tam ( vhodný! ) nemrznoucí přípravek dá . -aby měla klidné spaní :)

A... nechcete to nechat na té paní? Už jsme úplně někde jinde. Otázka zněla jednoznačně a bylo na ni jednoznačně odpovězeno. Máte-li potřebu si povídat, je na to jiné místo této poradny!

hodnocení

0x

Je-li v návodu použití zakázáno, respektujte to! Topenář vám v případě problému nic nedá. A firma také ne!

al*
hodnocení

0x

Jak říkal Strej, pokud chcete přijít o záruku výrobce kotle, klidně tam ten prostředek dejte.

jambus*
hodnocení

0x

Paní se ptala na zkušenosti.Já sem jí svoje napsalAle né nutil!

haney*
hodnocení

Hezké odpoledne,

moc děkuju za Vaše informace *palec*. Všechno, co zde bylo napsáno jest pravda, zámrazový systém, víkendové užití chalupy atd. Výrobce tvrdí, že bude vyšší spotřeba elektřiny (vyšší hustota olejové kapaliny), nemrznoucí směs může, ale nemusí zničit gumové těsnění u čerpadla a spirál atd. Snažím se to nějak vyřešit, jediné co jsem vymyslela je dát do domu gsm model na hlášení náhleho snížení teploty v objektu formou sms. Je taky pravda, že když tam směs dáme a kotel zařve tak přijdeme o 13 000, pokud rupne topení topení stálo okolo 100 000:). Taky bych mohla požádat souseda...

Člověk je ze všeho někdy jelen. pěkný víkend. Hanka*andel*

nahoda
hodnocení

0x

Zdravim

Vypadky proudu se řesi zaloznim zdrojem. Nejen pro pripady trvale neobyvanych budov, ale i proti pretopeni v pripadech bez elektronickych rizeni (kotle na pevna paliva. UPSky od pocitacu se neosvedcily. Nejsou na to delane. Bud special UPS pro tyto ucely

např. zde: okservisplus.cz/...

nebo obecne neco z techto vysledku, alespon se vzdelate.

google.cz/...

nebo udelat, mate-li nekoho. Ale ja bych to uz za ty prach nedelal.

Mnoho stesti.

UPS pro vytápění? (elektrokotel)? To snad jedině dieslový agregát... nic jiného to neutáhne... nebo baterie přes celou místnost ;)

8976*
hodnocení

0x

ekologickou nemrznoucí směs a je to se zárukou...

výtka
Upozornění od sys clayman 07. 10. 2008 11:56:44

ahoj, díky za odpovědi, nepoužívej prosím více než 3 tečky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]