Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler Tatramat OVK 150

Od: hezrone* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, poradíte mi někdo, prosím, ohledně zapojení kombinovaného bojleru? Bojler mám zavěšen, přivedl jsem už trubky (voda), trubky z kotle jsou taky napojeny a zbývá už jen zapojit bojler do sítě. Nemám, ale ještě propojený stykač s jističem a nechci se do toho elektrikářovi hrabat. Funguje bojler i bez zapojení do sítě? Můžu ho už napustit vodou a začít ohřívat kotlem? Díky za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Proč by nefungoval? Klidně ohřívej vodu kotlem.

lui*
hodnocení

2x

Jen si dejte pozor na přetopení boileru. Nevím jak máte zapojený boiler na otopnou soustavu. Jestli máte nějakou regulaci, na kolik stupňu topíte atd. Pokud máte v topné cestě zapojený nějaký regulační prvek, bez elektřiny nebude fungovat. Pokud to jde, tak ho otevřete ručně. Pokud bude otevřený ručně-natvrdo, nebo pokud tam žádný nemáte, a pokud topíte na nějaký 70°C, v této době je to normální teplota otopných systémů s obyčejným kotlem(nekondenzačním), tak počítejte s tím, že tuhle teplotu bude mít i TUV. Ať se vy nebo děti neopaříte horkou vodou z kohoutku.

Lui: Netreba hned myslet na opareni...existuji i regulacni prvky, ktere el.proud ke sve funkci nepotrebuji..a to jak na strane topne vody, tak na strane TUV. Samozrejme nevim jak to tazatel ma zapojene, ale proc do toho tahat elektrinu, kdyz ji neni potreba..
lui*

Já jsem to tak myslel. To mělo být jen upozornění, pro případ, že by tam takové regulační prvky měl, a spustil to bez nich.

hondik
hodnocení

0x

Jo - můžete!

hezrone*
hodnocení

Dík, jdu na to...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak funguje bojler

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]