Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych letos vyměnit vchodové dveře a dveře do dvora ve svém RD za plastové. Nechávám si zatím vypracovávat od několika firem cenové nabídky. Rád bych věděl, jak je to s výši zálohy předem. Cenové nabídky se pohybují kolem 55000,- kč a výše zálohy asi 35000,- kč. Mám však obavy, aby firma nekrachla a já nepřišel o tolik peněz . Jaké máte s tímto zkušenosti? A jakou firmu mi poradíte?
Netušíme odkud jste. Nedávno jsem si nechal dělat dveře a okna od firmy Gromatic a jsem spokojen. Je to od nich již druhá akce. Záloha byla něco přes 50% z ceny zakázky. Samozřejmě jsem poptával u více firem, u jedné mám i kamaráda, takže jsem mohl porovnat i s jeho informacemi. Vzhledem k přátelství jsem měl u něj dost velké slevy, byl ale zase problém se vzdálenosti. Takže jsem nakonec volil firmu poblíž.
Určitě je třeba získat na firmu předem reference. Pár jich již zkracovalo. Jiné zase fungují dlouhodobě. A také firmu osobně navštívit pro vlastní odhad a pocit. Někdy jsou to jen zprostředovatelé a vyrábí někdo jiný. Mají honosnou kancelář a žádnou výrobu. Dost dobře se dá také někdy nakoupit i ve stavebních bazarech. Montáž není až tak velká věda.
Dnes již jsem to psala v jiném vlákně (plastová okna). Vybrala jsem si firmu PRAMOS, jde o český výrobek jak profilu, tak montáž a jedinná firma co mi dala záruku 7 let. Ceny jsou včetně montáže a zálohy jsou přibližně stejné u všech firem Zálohy jsou logické neboť okna i dveře se dělají na míru a ne na sklad. A co pak s firma s neodebranými výrobky. .Takže čím menší firma, tím větší šance, že o peníze můžete přijít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.