Nejste přihlášen/a.
Mám takový dotaz a nevím na koho se obrátit.
Opravuji klimatizace na živnosťák. U jednoho zákazníka jsem vyměnil kompresor a pak jsem zjistil, že si s tím dál už nevím rady a navrhuji zákazníkovi uvést vše do původního stavu, vezmu si zpět kompresor a za odinstalaci starého kompresoru, který byl stejně vadný nic nechci... Zákazník je teď mrtvý brouk, nebere mi tlf., abych se domluvil na odinstalaci. Převzetí toho kompresoru podepsáno nemám, protože to měl zaplatit až to bude hotové... Záruční list z kompresoru mám u sebe a výr. číslo tam je, tak že je jasné, že kompresor je odemne. Mám to dávat na policii? Vůbec nevím jak toto řešit... Chtěl jsem se chovat slušně a teď nevím...
Děkuji za rady
Fr.
Já bych šel za advokátem a sepsal předžalobní výzvu - bude to něco stát, ale pořád asi méně něž to co vám dluží zákazník. V případě, že ve lhůtě nezaplatí, podat žalobu. Bude to možná i dva roky trvat, ale šanci na úspěch máte navíc i pravděpodobně vysoudíte nejen fakturu, ale i úroky a náklady na právní zastoupení .
Taky se mi to stalo (zákazník tvrdil, že jsem mu neřekl o honoráři a odmítal zaplatit). Dal jsem to k soudu, trvalo to něco přez rok a nakonec zaplatil jak fakturu, úroky tak advokáta, tak že ho to ve výsledku stálo 2x víc než by zaplatil mě a to nepočítám co on sám dal za advokáta
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.