Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s cementovou stěrkou na izolaci sklepa? Chtěl bych obkopat část podsklepeného domu, která je do svahu, ale asi nebudu mít dokonale rovnou stěnu, kterou obkopu a nemohu na ní nalepit IPU. Proto se zajímám o jiné možnosti hydroizolace. Jedná se dům z třicátých let. Do sklepa sice neteče, ale za velkých dešťů bývá mírně vlhká podlaha a stěna nad sklepní podlahou. V místě kde chci provádět izolaci chci stavět terasu a proto bych raději izoloval, abych později nemusel kopat do terasy, pokud by se ve sklepě vysktl problém s vodou. Děkuji za vaše rady a názory.
Mirku, je třeba nejdříve zjistit odkut tam ta voda teče...
Pokud dáte nopovku, jak radí kolega, voda steče dolů a co tam udělá? vsákne se do...
Samotnou nopovku nemá smysl dávat, to vím. Řeším jen, jakou izolaci použít na nerovnou stěnu. Potom bych tam dal i nopovku, aby mi neležela hlína přímo na té izolaci. Protože ta zeď není dokonale rovná, tak si myslím, že IPA by tam nešla přilepit. Včera jsem se dočetl v časopise Chalupář o izolaci z cementové stěrky, kterou doporučovali jako izolaci, a byla tam fotka s celkem dost nerovnou stěnou, tak jsem chtěl zjistit, zda má někdo zkušenosti s aplikací této izolace a zda opravdu izoluje. Pořád mi něco říká, že ipa nebo nějaký asfalt nanesený na zeď je nejlepší proti vodě ,proto se mi moc nezdá izolace, která je nazvaná cementovou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.