Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lihová fixe - jak odstranit

Od: grace454 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, poprosila bych vás o radu jak odstranit čáry od lihové fixe z kachliček. Děkuji V.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

V podstatě se dá říci,že lihový fix se dá opět odstranit lihem.Dokonce stačí trochu lihoviny na hadřík.

JABRAKA

hodnocení

1x

je-li to opravdu lihová fixa, tak určitě lihem, stačí přípravkem, líh obsahující (voňavka, Chanel č.5 a podobně). Možná by to šlo i rumem;). Z keramiky by to neměl být problém, ale pozor! Z plastu to určitě jde, když je to čerstvé, ale po delší době molekuly barvy difundují do plastu a už je nic neodstraní!

des*
hodnocení

0x

Jde to např.kouskem polystyrénu.

doplněno 10.01.12 20:33:

Zdá se vám to moc jednoduché?Tak si kupte dynamit.

klaarka

Použila jsem Alpu - francovku na odstranění permanentního fixu z radiátoru, bohužel to nešlo úplně, je tam stále vidět slabý obrys písma. Takže hledám dál, pravděpodobně tam byl nápis dlouho. Ještě to jde odlakovačem na nehty (hodně to rozmazával), ale lepší je francovka. Ředidlo jsem ještě nezkoušela, obávám se o barvu na topení.

jarahosek*
hodnocení

0x

Zkusil bych to Cifem, Ten zvládne téměř vše...

lidka*
hodnocení

0x

Zkuste nastříkat lakem na vlasy, chvíli nechat působit a setřít. Mám to vyzkoušené, i když nepamatuji, jaký druh fixy to byl. Jinak také:

Čištění, praní a odstraňování skvrn - fixky

skvrny čistíme nejprve čistým lihem a potom koncentrovaným saponátem.

Zdroj: vitejdoma.cz/...

Zrovna lak na vlasy bych asi nepoužil. Pak může být problém odstranit z kachlíků ten lak.

hodnocení

0x

ALPA - francovka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]