Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z jakeho materialu drevenou podlahu?

Od: podlaha* odpovědí: 11 změna:

Dobry den,chystam se opravit stavajici drevenou podlahu,desky jiz mam vytrhane,tramy jsou v poradku takze musim resit pouze cim to zaklopit.Na casti podlahy bude dlazba a na zbytku plovouci podlaha jedna se o cca 35m ctverecnich.Na internetu jsem nasel bud OSB desky,QSB desky nebo desky DURELIS.Zajimalo by me ktere z techto desek bude pro me nejvhodnejsi popripade jestli se pouziva i neco jineho tak me muzete doporucit.Vlhkost by tam nemela byt asi zadna (steny nevlhnou) ale urcite by jsem chtel aby desky byly odolne.Tloustka desek bude asi 25 mm.Predem dekuji a preji hezky den.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Síla podlahy i s plovoučkou bude 25 mm? V tom případě bych šel do prkenný palubkový podlahy.

kuchtik00*
hodnocení

0x

Durelis desky vyjdou asi nejlevnějc, jinak jde použít v podstatě cokoliv. Jinak s tím lepením dlažby, na to je třeba dát fakt pozor. Jak daleko od sebe jsou trámy? Je potřeba je nějak vyrovnat? jde o to, aby podklad pod dlažbu byl co nejtužší, žádný pružení při každým kroku. Každopádně je pod dlažbu potřeba speciální penetrace na nesavé podklady, a lepit na flexi lepidlo a použít flexi spárovačku. I tak bych z toho ale neměl zrovna dobrej pocit.. beton je beton :)

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě by se ty palubky vyplatily.OSB desky jsou polotovar,jediné,co se dá na ně položit,je koberec.Osobně jsem dvakrát pokládal podlahu z OSB,je nutné ji vytmelit a nalakovat,to přijde dráž,než položení na příklad lina.Za stejnou cenu se dá položit podlahová nášlapná deska z Rigidur desek.

JABRAKA

ludak*

Když zmińujete palubky,jak se řeší mezery mezi nima?Prý se nesmý lepit tak bych se bál bordelu.

Palubky se nelepí, ale přibíjejí do pera. A na sraz, bez mezer.

ludak*

Na sraz se to udělá,ale pochybuju že to tak zůstane.Máte s tím zkušenost?

Mám, ale je to na delší čas. Narovnat tak na rok palubky do místnosti kde z nich bude pak podlaha a teprve po roce, klidně po dvou položit.

ludak*

Dik.Z toho my plyne že je to dost komplikované a výsledek nezaručený.Není nic co by se dalo do spojů aplikovat?

Jsou normálně k mání podlahový tmely v kartuších v barvě běžně používaných dřev, ale jakýkoliv tmel ve spáře bude vidět. Hlavně nepokládat podlahu hned po přinesení z obchodu. Vhkosti nejsou srovnaný, většinou mají podlahovky vlhkost větší a pak jsou v podlaze spáry.

ludak*
hodnocení

0x

Dík za zkušenosti jenyku.

Jinak k tématu bych pro dlažbu doporučil desky Cetris.

Pod dlažbu bych to taky tak viděl, ale nemám s tím osobní zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]