Nejste přihlášen/a.
Dobry den,chystam se opravit stavajici drevenou podlahu,desky jiz mam vytrhane,tramy jsou v poradku takze musim resit pouze cim to zaklopit.Na casti podlahy bude dlazba a na zbytku plovouci podlaha jedna se o cca 35m ctverecnich.Na internetu jsem nasel bud OSB desky,QSB desky nebo desky DURELIS.Zajimalo by me ktere z techto desek bude pro me nejvhodnejsi popripade jestli se pouziva i neco jineho tak me muzete doporucit.Vlhkost by tam nemela byt asi zadna (steny nevlhnou) ale urcite by jsem chtel aby desky byly odolne.Tloustka desek bude asi 25 mm.Predem dekuji a preji hezky den.
Durelis desky vyjdou asi nejlevnějc, jinak jde použít v podstatě cokoliv. Jinak s tím lepením dlažby, na to je třeba dát fakt pozor. Jak daleko od sebe jsou trámy? Je potřeba je nějak vyrovnat? jde o to, aby podklad pod dlažbu byl co nejtužší, žádný pružení při každým kroku. Každopádně je pod dlažbu potřeba speciální penetrace na nesavé podklady, a lepit na flexi lepidlo a použít flexi spárovačku. I tak bych z toho ale neměl zrovna dobrej pocit.. beton je beton
Určitě by se ty palubky vyplatily.OSB desky jsou polotovar,jediné,co se dá na ně položit,je koberec.Osobně jsem dvakrát pokládal podlahu z OSB,je nutné ji vytmelit a nalakovat,to přijde dráž,než položení na příklad lina.Za stejnou cenu se dá položit podlahová nášlapná deska z Rigidur desek.
JABRAKA
Když zmińujete palubky,jak se řeší mezery mezi nima?Prý se nesmý lepit tak bych se bál bordelu.
Mám, ale je to na delší čas. Narovnat tak na rok palubky do místnosti kde z nich bude pak podlaha a teprve po roce, klidně po dvou položit.
Dik.Z toho my plyne že je to dost komplikované a výsledek nezaručený.Není nic co by se dalo do spojů aplikovat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.