Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana státu & Územní souhlas

Od: zoufaly odpovědí: 6 změna:

Ředitel jednoho Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových nás a naše dva sousedy vydíral nechutnými výmysly ke koupi státního pozemku, který od věčnosti je jediným přístupem našich třech domů k obecní cestě. U více právníků jsme zjistili, že daný pozemek je jednoznačně VEŘEJNĚ PŘÍSTUPNOU ÚČELOVOU CESTOU a tedy nikdo ji nesmí ohradit, bránit nám v přístupu k domům, nesmí vybírat nájem, nemůže si tam postavit kurty, ani tam jen tak postavit jakkoukoli překážku, a nový vlastník nemůže nechat vykopat energetické sítě od plynáren, vodáren a kanalizací, jak nám bylo tvrzeno. Pan ředitel své šikanování zpečetil tvrzením, že mé rodině neschválí vodovodní přípojku cca 5m přes tento pozemek a to z důvodu, že by touto přípojkou klesla tržní hodnota pozemku v plánovaném výběrovém řízení! Ví moc dobře, že daný pozemek je absolutně neprodejný! Protože oba sousedé mají mozek v pořádku, tak pozemek odmítli koupit, tak ředitel to zkouší na mou rodinu. Oba sousedé mají každý po 4 přípojkách, které jim "stát" dříve schválil absolutně pohodově. My nemáme jedinou přípojku a oproti sousedům ani studnu-jsme tedy bez vlastního zdroje vody. Oproti sousedům máme 2 děti! Když na pozemku cca 365m2 leží již 8 přípojek a všechny myslitelné řády, jak by jedna další navíc malinká přípoječka mohla snížit hodnotu pozemku? Naše by byla dokonce nejmenší a NIJAK se neodlišovala od ostatních. Šlo jen a jen do nebe křičícího vydírání. Stěžovali jsme si na tuto šikanu písemně u MF v Praze, tedy nadřízeného orgánu-podložili jsme ji písemnými důkazy a jmén svědků. Nechtějí s tím nic mít společného- zacítili korupci. Jasněže můžeme to celé medializovat, svědky máme, ale MY CHCEME jen přípojku! Máme starostí i tak dost...Nespravedlnost na světě a korupce bude pořád :( Studnu nechcem, nejen že je to dražší záležitost, ale také je tu značné riziko, že voda nebude pitná.

Takže jsme Vás chtěli moc poprosit o radu. Na stavebním úřadě jsou dost neochotní poradit a pořád melou dokola to stejné, tak jsem na internetu objevil možnost územního souhlasu. Územní rozhodnutí totiž díky zkorumpovanému panu řediteli nedostanem. Jsme také tísněni časem- v listopadu se musíme odpojit od pronajaté studny souseda, takže už nebude ani užitková. Přijde mi, že když přípojka půjde po mém pozemku a za plotem se přes VEŘEJNÝ (byť státní) pozemek napojuje na koncovku, tak proč bych ten souhlas nedostal? Jak jsem četl, je úplně něco jiného, kdybych přípojku vedl po pozemku neveřejném (např. sousedovic). Jsem úplný laik. Vím, že se dá soudit, ale na to je třeba čas a peníze- to nemám.

Mohu rovnou chtít územní souhlas od stavebního úřadu, takže by se ten podlý ředitel ani nedozvěděl, že se chystám vykopat přípojku? Stavební úřad jej při ú.souhlasu přece nemusí oslovovat. Můžete mi, prosím, někdo vysvětlit ten proces územního souhlasu a mé šance na jeho získání? Vím, že vyřízení trvá tak 3 měsíce. Dělat přípojku načerno se mi vůbec, ale vůbec nechce...Je to fakt smutný, jaký to máme státní úředníky...Zakusili jsme tvrdou korupci a šikanu na vlastním těle.

Prosím poraďte, zda existuje pro nás způsob, jak mít legálně vystavěnou přípojku. DĚKUJI!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

píšete, že sousedé mají mozek v pořádku... zkuste se s nimi dohodnout, zda jejich přípojka je dostatečně velká a svojí kapacitou by stačila i na Vaši přípojku, která by vedla od jeho přípojky po sousedově a Vašem pozemku, mimo dosahu toho úředníka...

dokonce už teď máte, jak píšete, od souseda ze studny natažené trubky stávající přípojky, tak je zkusit využít, jen při připojení na přívod souseda namontovat vodoměr...

doplněno 14.01.12 12:06:

samozřejmě, že bude záležet na průměru přívodní trubky k sousedovi, také na počtu lidí u souseda a u Vás, na koeficientu současnosti, kolik lidí najednou bude v kterém okamžiku vodu odebírat... Vy vstáváte v 5ráno, u sousedů až o půl sedmé, u Vás chodíte spát se slepicemi,soused ponocuje... není problém s odběrem vody, však ve vícečlených rodinách také nejsou větší přívodní trubky a zvládnou to... já mám tak připojenou přístavbu syna, vodoměr od vodáren jenom jeden a k tomu na odbočce náš soukromě koupený vodoměr a odběr si účtujeme podle množství mezi sebou...

doplněno 14.01.12 12:08:

ještě jedna rada, změňte si nick, z naší poradny nikdo neodchází zoufalý!

zoufaly
hodnocení

Děkuji! O téhle možnosti jsme vůbec nevěděli. Máme skvělé sousedy, tak třeba to technicky půjde! MOC Vám děkujeme za zlatou radu pane Hejkale! Hned za nimi zajdem :))

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Opatřete si nezvratné důkazy o korupčním jednání zmíněného úředníka(skrytá kamera,mikrofon a pod.) a předejte věc vyšetřovatelům.Dnes to zkouší na Vás,příště to bude někdo jiný.Zkorumpované úředníky je třeba vymýtit všemi dostupnými prostředky jako škodnou.A pokud s tím nehne ani nadřízený orgán,pomohla by snad i Vámi zmíněná medializace případu.

hodnocení

0x

Já bych se obrátil na ombucmana. Je za to přeci se svým nemalým aparátem placen. Šikansa státním úředníkem spadá do jeho kompetence a dokonce vám v určitém termínu musí odpovědět. Možná až bude muset dotyčný úředník vysvětlovat svůj postoj, změní názor.

zoufaly
hodnocení

Na ombucmana jsme se obrátili i s důkazy. Prý tohle neřeší. Odepsal detailně a dlouze. Pak jsme všechny důkazy a příslib svědectví dvou sousedů odeslali na nadřízený orgán, tedy na FÚ. Ten se vyjádřil v hesle "cítíme špínu, nechceme s tím nic mít společného". Tak až teď by nám ombucman mohl pomoci.

Zrovna nám však přišlo od toho podlého ředitele vyjádření, že nám vodovodní přípojku schvaluje. Napsali jsme mu totiž, že jsme ochotni zveřejnit jeho šikanu- a on moc dobře ví, že máme za svědky sousedy, dokonce i starostku obce! Také jej jistě vyděsilo, že jsme v záležitosti oslovili poslance za náš kraj a ten se do věci mírně vložil. Až budem mít méně starostí, tak na toho ředitele můžem dát stížnost ještě na jeden úřad v Praze, ale co víc nadělat? Když jim je to "v Praze" taky jedno, nechtějí si špinit ručičky- že by je také měli špinavé? Jo a ten ředitel kandidoval do vlády- to pak tedy máme politiky, že? Ještě nikdy jsme takovou šikanu od úředníka nezažili, navíc tak nestydatou i před svědky :(

Děkuji všem za pomoc, jsme rádi, že se to skoro po půl roce vyřešilo. Tedy věřím.

zoufaly
hodnocení

Ve 4. větě mám chybu- obrátili jsme se na MF, tedy Ministerstvo financí v Praze, ne na Finanční úřad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]