Nejste přihlášen/a.
Dále mám ještě jednu otázku. Dají se do panelákového jádra osadit shrnovací dveře? Mám případ, že paní v bytě odřezala panty u dveří z kuchyně do koupelny, odstranila olištování. Takže dveře jsou nepoužitelné a do koupelny se dá jít pouze přes WC. Nová paní co se má do bytu nastěhovat by to chtěla dát do původního stavu. Jenže mě bylo řečeno, že se už nedají sehnat tyto panty a olištování. Proto se ptám, jestli by tam šli osadit shrnovací dveře?
Shrnovací dveře se použít nedají.Ve shrnutém stavu zabírají asi 10 cm a v šedesátkovém profilu koupelnového dveřního otvoru by zbylo pouze 50 cm průchodu.Původní dveře se dají sehnat v bouračkách po sídlištích,nebo ve sběrných dvorech hospodářských služeb města.Neměl by být problém vyříznout otvor na klasické dveře a osadit je s obložkovými zárubněmi.
Pro přesnost,Panty v původním kování jsou součástí profilu,jen se zajišťují hřebíčky.
JABRAKA
Ano, jde to. Ještě je možnost sehnat si potřebný materiál od někoho, kdo dělá rekonstrukci jádra.
Tyto dveře se dají v nejlevnějším provedení koupit v různých hobby či baumarketech od necelé tisícovky kaček. Je to v balení, v kterém je vše potřebné a k montáži stačí vlastnit pilku a šroubovák... a možná vrtačku.
Abych to upřesnila, tak dveře tam jsou, ale nemají panty, ty předešlý uživatel odřízl, chybí lišty na dveřích. Ty co přilehnou při zavírání k lištám v umakartu. Ty lišty v umakartu co tvoří jakoby zárubeň taky chybí. Dveře tam drží zapěnováním a přichycením pomocí úhelníků. Chtěli bysme to vše vrátit do původního stavu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.