Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení trvalého pobytu

Od: argo* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Mám jeden dotaz. Na našem obecním úřadě zrušili trvalý pobyt bratrově přítelkyni. V místě bydliště již 5 měsíců nebydlí, bydlí u svého přítele. Ale hned podala odvolání na Krajský úřad V Plzni. Situace je taková, že přítelkyně bratra odešla sama před 5 měsíci ke svému příteli. U vystěhování byla i policie, protože odvážela vše, co unesla. Policie pak sepsala, že už paní do domu nesmí a sebrala jí klíče. S bratrem žila v jeho domě asi 6 let. Manželé nejsou, mají spolu 4letého syna, který byl svěřen do péče otci. Matka se o něj nebyla schopna postarat. Nechodila do práce a nemá jiný trvalý pobyt, než u bratra. Nechápu, proč se tedy odvolává, když u bratra stejně nebydlí. Myslíte si, že jí Kraský úřad v Plzni trvalý pobyt zruší, když se odvolala? A ještě jsem se chtěla zeptat, zda jí bratr bude muset zajistit náhradní bydlení, když na obecním úřadě jí pobyt zrušili bez náhrady na bydlení. Stále naší rodině dělá nepříjemnosti a už jsme opravdu bezradní a vysílení jejími neustálými útoky na nás.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Nemyslím si, že by KÚ kladně odvolání vyřídil. V tomto případě se domnívám, že na obci dobře zvážili, zda byly splněny podmínky pro zrušení TP. Navíc TP nezakládá žádné vlastnické a ani jiné právo - je to pouze evidenční údaj. Proto ani nemyslím, že by ji měl bratr hledat nové náhradní bydlení. Majetkové nároky by řešil soud na její případný návrh. Ale když si své věci odvezla, tak to asi nepřipadá v úvahu.

argo*
hodnocení

Děkuji, jsem trochu klidnější. A.

Myslím si to samé. Nemá na nic nárok a pilicajti lehce dosvědčí OÚ co bude třeba. Nebál bych se už toho.

argo*
hodnocení

Děkuji. A.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]