Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám dotaz,dlouho sem bydlel v pronájmu měl sem tam i trvalé bydliště,ted majitelka prodává byt s finanční kryze ajá musím pryč.Mohu jít k rodičům ale nechcou abych tam měl trvalý pobyt to je samý i u přítelkyně. Co máme dělat děkuji.PETR
Pokud se nepletu, tak lidé bez střechy nad hlavou se mohou nahlásit na městský úřad či obecný. A máte trvalé bydliště na radnici... Nic jiného mě nenapadá
Já myslím že dámy na úřadě vám pomohou. Ale asi stejný. Přinejhorším ze sebe uděláte bezdomovce:D
Na úřadě řekněte pravdu. Že vás k trvalému pobytu nikde přihlásit nechtějí. Pak vás přihlásí na úřadě, protože někde přihlášení být musíte.
doplněno 09.01.12 09:09:Není zač.
Postup je složitější. Nikdo sám sebe na úřad přihlásit nemůže. Sám se může přehlásit pouze v případě, že má kam. Pokud nemá, je postup následující: původní nájemník v podstatě nic nedělá. Nový majitel bytu musí podat na úřad návrh na zrušení neoprávněného trvalého bydliště. Úřad jej vyzve, aby se někm přehlásil a teprve pokud tak neučiní, zruší trvalé bydliště a přihlásí ho na úřad. Takže tazatel nemusí dělat nic, jen si nastavit dosílku na poštu, ale dokud ho majitel bytu neodhlásí, tak nic nedělá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.