Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyplnit přechod mezi obkladem a omítkou

Od: kubinec® odpovědí: 7 změna:

Prosím o tipy jak vyplnit "schůdek" (červená šipka) co vznikne, když nalepím obklad na stěnu.

Nechci použít lišty.

Mám ten schůdek "zalít" omítkou nebo lepidlem?

díky za vaše tipy

Jak vyplnit přechod mezi obkladem a omítkou

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Nejlepší je,dát tam lištu.Ale fazetka se dá udělat i z akryl tmelu.Buď se nechá vystouplá jak se dokulata vytlačí z hubice patrony,nebo se uhladí hladítkem do 45 st.Je dobré nechat nahoře pod kachlíky mezerku,aby do ní tmel zatekl a dlaždice držely akrylem aspoň 1 cm za vršek.

JABRAKA

hodnocení

JABRO, díky za radu asi to tak udělám

;)

Doplním Jardovu dobrou odpověď, že v něktarých případech je lepší silikonakryl.

slonbonjohn*
hodnocení

1x

Na co akryl? Stačí udělat fazetku tou samou spárovací hmotou, kterou použiješ mezi obklady. Natáhnout špachtlí a doladit mokrým prstem.

jabraka*

Určitě to jde,ale jen když spáruješ světlou spárovačkou.A ta spárovka po zaschnutí někdy praská a nemá takovou adhezi na stěnu jako akryl.Ale také to používám.

JABRAKA

ina*
hodnocení

0x
Existují lišty, já nejsem jejich přívržencem , tak jsem spárovací hmotou udělala přechod.
hodnocení

psal jsem že lišty nechci!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]