Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám takový dotaz,nebo si jdu spíš pro radu.Máme domek po babičce v rekonstrukci opravovali jsme to z vlastních financí a nějak jsme se ted zasekli.Máme jedno dítě,bydlíme u rodičů a není to zrovna ideální.Potřebovali by jsme tak 300 000,-na topení a dokončení toho nutného,aby se tam prostě dalo bydlet.no a problém je ten že já jsem na mateřské a přítel dělá sám na sebe plastová okna,nevíte kde se mám oberátit pro půjčku,nebo úvěr?Jestli je to vůbec reálné,že by nám někde půjčili.Díky
reálné to je, ale bude to jen za cenu nějaké lichvi a ručení nemovitostí. A ty šmejdi mají takové podmínky, že jednou nezaplatíte včas, vystaví pokutu třeba 10% z ceny úvěru(což je ve vašem případě 30000,-) když nezaplatíte, další pokuta atd. a za chvilku jste bez baráku. A i když budete splácet správně, RPSN je u těchto "podnikatelů" třeba i 70% i více a to je vražda. Banka vám nepůjčí a jinde si prosím finance nepůjčujte a rekonstruujte postupně a pomalu. Pořád lepší, než přijít o celý barák kvůli půjčce...
doplněno 08.01.12 14:25:Sorry, lichvy...
Děkuji za radu,určitě bych si od lichvářů nepůjčovala znám lidi kolem sebe co na to škaredě doplatili..
To je dobře, že to znáte, alespoň to neuděláte. Otázkou zůstává, od koho jiného si půjčit a těch možností moc není. Banka vám nepůjčí, "slušné" nebankovní společnosti na 99% také ne a tak zbývá jen ta lichva. A to je pro vás, zaplaťpánbůh nepřijatelné. Takže opravdu nezbývá než vše dělat postupně, popř. požádat o pomoc rodinu a splácet jí(to je nejlevnější půjčka)
Půjčku od banky můžete získat, když budete manželé. Jako přítel a přítelkyně, to jste cizí lidé, žádná záruka pro banku. Bydlení u rodičů není ideální, ale můžete šetřit, nemusíte nic platit a pomalu opravovat domek. Rodiče Vám i občas mohou pohlídat dítě, když budete dělat na domě. Když dostanete půjčku, nastěhujete se do domku, začnou vám platby. U rodičů, tyto platby, hradí rodiče. Ušetříte.
Priteli jeho banka nepujci? Nemate ani jeden stavebni sporeni, z ktereho by sel cerpat uver? Muj nazor je ten, ze pokud mi nepujci moje banka u ktere mam ucet, pak nejsem schopna pujcku splacet a pujcovat bych si vubec nemela, protoze se tim dostanu jen do problemu. Na nebankovni spolecnosti zapomente, jinak tu za par let budete psat dotaz, ze vam hrozi exekuce a co mate delat. To radsi do skonceni materske vydrzte a zustante u rodicu. Jinak clovek na stavbe hodne usetri, pokud je sikovny a zvladne si veci udelat sam. Treba nam kamarad se stavebni firmou vypocital topeni na 200tis. a nakonec to svepomoci stalo min jak polovinu vcetne kotle a jeste clovek nemusel stat remeslnikovi za zadkem, aby neco neodflaknul.
Pokud máte dobrou střechu, přívod vody, přípojku elektřiny, tak nepotřebujete jednorázově 300tis. Zprozněte jednu místnost + kuchyňku+sociálku. Tohle vytopíte i krbovkami, které by jste si i v budoucnu pořizovali třeba na jarní a podzimní přitápění. Pak se přestěhujte a pomalu budujte dál dle finančních možností. Když už tam budete bydlet, práce půjde rychleji než při dojíždění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.