Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny! Již bylo tady několik otázek a odpovědi na pokládku podlahy, ale nedočetl jsem se co potřebuji, proto se obrácím na Vás zkušených o radu. Poněvadž naše nynější podlaha je již několik let stará a taky dost značně zničená, rozhodli jsme se dát podlahu novou a to svépomoci.Starou podlahu jsem vytrhal a pod ní, jako podklad je struska a na ni sololid.Nevím si rady co ted s tím, zda to ponechat a normálně nato položit podlahu novou, nebo vše vybrat a udělat podklad nový. Moc Vás prosím o rady a tipy.Děkuji za vaše odpovědi.Alois
v patře, v přízemí, kolik strusky, co je pod struskou? jinak si myslím, že odpovědí je tu mraky v něěkolika verzích, ale určitě poradíme znovu.
Děkuji za odpověd.Bydlíme ve 4 patře.Pod struskou je slída a pak beton.S tou struskou opravdu nešetřili.
Máte prosím zkušenost s tím, že bych izolaci-strusku vyrovnal a na ni položil hobru a pak podlahu?
Struska bývá poměrně značně radioaktivní material s tím je nutno počítat na dobu obývaného prostoru. Dokonce i vyzrálá škvára má tento problém. Žádáte o radu co a jak s tím. Určitě řešit do budoucnosti - tedy pro jistotu odstranit strusku nebo nechat prověřit její škodlivost ohledně radonu. Sololit vyměnit určitě a položit nové lepší materiály. Případně ponechat strusku a udělat radonovou zábranu proti úniku do místnosti. Nelze určit co je lepší udělat, když se neví z jaké lokality struska pochází a jak hodně může být nebezpečná.
dá se říci, že by to tak šlo, já však použil místo strusky vyrovnávací podsyp Liapor. struska se asi nebude úplně super srovnávat. s hobrou nemám zkušenosti,ale budiš. já použil kročej.izolaci a OSB desky 2xpřes sebe lepené.na to pak půjde např.plovoučka,koberec
Děkuji za odpovědi. Tak nakonec jsem zjistil, že se nejedná o strusku jako takovou, nýbrž o škváru a vše možné. Ted potřebuji od vás poradit, zda by byla vhodná podložka Silent Sound Floor, četl jsem, že je dobrá, tlumí a vyrovnává povrchy.Myslíte, že by to byla dobrá investice? Děkuji za vaše odpovědi.
" četl jsem, že je dobrá, tlumí a vyrovnává povrchy"
Vyrovnat musíte deskama, třeba OSB. Na to pak cokoliv. Škvára a vše možné je dostatečná zvuková izolace, myslím.
Děkuji vám za odpovědi.Píšete, že posyp ze škváry je dobrá zvuková izolace, což je dobré. U podložky Silent Sound Floor je nevýhoda, že má jen 3mm a já potřebuji aspoň 20mm.Prosím pánové, poraďte mi, zda na povrch ze škváry mohu dát hobru a pak montáž plovoucí podlahy, takový postup bych tedy volil já, ale zda je správný nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.