Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč dehtuje litinovej kotel?

Od: jawar350 odpovědí: 14 změna:

Poraďte prosím,letos jsme dali litinovej kotel v kterym se kdysi topilo koksem.Nechce se rozehřát na víc než 50, a pořád dehtuje.Topíme ledvickym uhlim myslim že kostka.Komín táhne pěkně.A máme 10 radiátorů ale se starym železnym kotlem nebyl problém.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bizon*
hodnocení

2x

Dobrý večer!

Protože mám vlastní zkušenost a nikoliv jedna paní povídala, mohu vám říct, že tyto problémy jsme měli také! Stále jsem hledal chybu, až mi soused dovezl kolečko černého uhlí made in Ostrava a světe div se, nejen že nic nedehtovalo, ale ani nesmrdělo a hlavně jedno kolečko vystačilo jako pomalu tři hnědé várky z Ledvic. Uhlí je základ, navíc v litině můžete vyvinout pořádnou teplotu která bude spalovat vše, perte tam černé uhlí, dřevo nedoporučuji pokud nechcete trávit u kotle dva roky prázdnin, Bizon

pecenkav*

Souhlas, navic to ve finale vyjde levnejc, sice je cerny drazsi ale spali se ho daleko min a nakonec dodam, ze Ledvice nestojej za nic, je to moc hlineny a poradne to nehori, to co mas doma uz nakoupeny se da spalit michanim s tim cernym.

jawar350

Díky za odpovědi a rady zejtra ráno sjedu pro trochu černýho uhlí nebo koksu podle toho co seženu a skusim topit tim.

des*

Nejspíš má kotel málo KW,proto to dělá,mně jde topit a určitě mnoha dalším, hnědým uhlím normálně.

pecenkav*

Muze to byt poddimenzovanim kotle, ale to Ledvicky uhli fakt stoji za hovno, bud sme ho museli trochu prokladat drevem a nebo michat s tim cernym, tazatel by sam mel vedet, jestli je kotel odpovidajici baraku.

jawar350

No tak kotel má stejnej výkon jako měl ten starej,sem sice blbej ale ne až tak moc :)

pecenkav*

Tak to je v poradku, neni co resit, pak uz to muze byt jen tim uhlim, pokud je kotel dobre serizen.

cyril*

Zde je právě ta příčina. Oba kotle mají stejný výkon, ale je třeba vzít v úvahu, že pouze při použití předepsaného paliva. ;)

cyril*
hodnocení

0x

Vraťte se ke koksu nebo černému uhlí a problémy s dehtováním i teplotou zmizí.

hodnocení

0x

hnědé uhlí do litináku není určené,pokud chcete dehet odstranit musíte kotel roztopit nad 80,pozor zas neuvařit,požijte bud suché dřevo,nebo černé uhlí asvěčili se i brikety,jelikož kotel nemá pohyblivý rošt není vhodný na spalování kostky

cyril*

Jak se na dálku pozná typ roštu? Že by telepatie? :)

miljan*
hodnocení

0x

Možná je to tím, že koks má skoro dvakrát větší výhřevnost než hnědé uhlí. Možná také nedostatečný výkon kotle. Napište jaký výkon měl předešlý kotel, jaký má litiňák, tepelnou ztrátu objeku, výkon všech radiátorů.

doplněno 07.01.12 17:21:

oprava: objektu

buss
hodnocení

0x

Nízká teplota a nekvalitní palivo je základ..., koks nebo míchat s koksem a není třeba tak často přikládat.,

kominik*
hodnocení

0x

Zdravím dehet je následkem nízke teploty spalin,v jakém stavu máte prosím komín , jedno je pravda jsem z Usteckeho kraje a zkušenosti z Ledvickým uhlím je opravdu otřesná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]