Nejste přihlášen/a.
Poraďte prosím,letos jsme dali litinovej kotel v kterym se kdysi topilo koksem.Nechce se rozehřát na víc než 50, a pořád dehtuje.Topíme ledvickym uhlim myslim že kostka.Komín táhne pěkně.A máme 10 radiátorů ale se starym železnym kotlem nebyl problém.
Dobrý večer!
Protože mám vlastní zkušenost a nikoliv jedna paní povídala, mohu vám říct, že tyto problémy jsme měli také! Stále jsem hledal chybu, až mi soused dovezl kolečko černého uhlí made in Ostrava a světe div se, nejen že nic nedehtovalo, ale ani nesmrdělo a hlavně jedno kolečko vystačilo jako pomalu tři hnědé várky z Ledvic. Uhlí je základ, navíc v litině můžete vyvinout pořádnou teplotu která bude spalovat vše, perte tam černé uhlí, dřevo nedoporučuji pokud nechcete trávit u kotle dva roky prázdnin, Bizon
Souhlas, navic to ve finale vyjde levnejc, sice je cerny drazsi ale spali se ho daleko min a nakonec dodam, ze Ledvice nestojej za nic, je to moc hlineny a poradne to nehori, to co mas doma uz nakoupeny se da spalit michanim s tim cernym.
Díky za odpovědi a rady zejtra ráno sjedu pro trochu černýho uhlí nebo koksu podle toho co seženu a skusim topit tim.
Nejspíš má kotel málo KW,proto to dělá,mně jde topit a určitě mnoha dalším, hnědým uhlím normálně.
Muze to byt poddimenzovanim kotle, ale to Ledvicky uhli fakt stoji za hovno, bud sme ho museli trochu prokladat drevem a nebo michat s tim cernym, tazatel by sam mel vedet, jestli je kotel odpovidajici baraku.
Tak to je v poradku, neni co resit, pak uz to muze byt jen tim uhlim, pokud je kotel dobre serizen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.