Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti při změně dodavatele plynu

Od: boule® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, mám plyn od RWE. Přemýšlím o změně k E-ON. Máte někdo s tuto společností zkušenosti? Nebo s přestupem jako takovým k někomu jinému? Zajímají mě problémy a různá úskalí. Děkuji

doplněno 07.01.12 09:03:

Ještě doplním, jsem z Mladé Boleslavi na plyn topíme a ohříváme vodu, roční spotřeba je cca.13500kWh.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

2x

Kubík plynu od RWE vychází letos asi na 16-17 kč. U EONu asi na 12-13kč. Tak nevím proč ne. Taky o tom uvažuji. Bohužel, teď v zimě, je to nevýhodné. Změna obchodníka znamená vyúčtování. A teď v zimě to znamená vyrovnat u RWE ohromný nedoplatek. Který se sice do podzima srovná, ale... Jinak já bych do těch malých obchodníčků nešel. Za žádnou cenu. Za sebe doporučuji jen větší společnosti EON apod. Když nic jiného, na 99,9% se tam nedočkáte podrazů, jako je tomu u některých nových malých obchodníčků.

jkr®
Já myslím, ze je to snad o smlouve, kterou uzavirate.
Pokud je dobra cena a smlouva přijatelná, tak nevidím důvod proč ještě E.ON krmit penězi za plyn. Uz tak dost ma z el.
Tot můj skromný názor.
Menších společnosti se není třeba bát, odejít od nich k tem větším se dá vždycky.
SMLOUVU SI DŮKLADNĚ PŘEČÍST, raděj 2x!
lui*

Na rozdíl od EONu, který vyžaduje smlouvu na 1 rok, tak např. Centropol energy, chce závazek na dva roky. Dost výmluvné.

petr111*

No ten rozdíl je takto na papíře opravdu velký! Jsou to už definitivní rozdíly? nebo jsou tam ještě nějaké skryté poplatky které nejsou zakalkulované a případně pak ten rozdíl sníží?Moc se mi to nezdá (přiznám se spočítat to neumím) že by to šlo až do tak velkého rozdílu ale nehádám se jen se ptám.Pokud to tak je není co řešit.Při nejčastější průměrné spotřebě + - 2500 kubíku, je to 10 000kč a to je dost peněz...

jkr®
Přešel jsem k Elimon
Oproti Rwe mi to před měsícem a pul vycházelo cca 6500 Kč rozdíl.
Počítal jsem to ma spotřebu 21 MWh.
Při podobne spotřebě odchodem od RWE ušetříte vždy. RWE je nejdražší (na Vysocine určitě)
Ceny se daji porovnat nejpřesněji na jednotlivych akt. cenicich společnosti.
Nenechte se zmást neoverenymi online kalkulackami.

jkr®
hodnocení

0x
Jsem z Vysočiny a přešel jsem k Elimon.
U EON me odradily vyšší paušály.
jkr®
Poptejte se známých z okolí kam přešli
To je nejlepší reference - konkretni zkušenosti
RWE je nejdražší, tak přejít kamkoli se finančne vyplatí
Ohlidejte si podminky smluv.
luca76*

S tímto názorem si dovolím souhlasit. Na základě dobrých referencí od sousedů o dodavateli energií Elimon jsme se začali i my zajímat o přechod k jinému dodavateli. V našem případě zvítězil Elimon.cz a chybu jsme rozhodně neudělali.

80majda*

Dle kalkulačky úspor by se i nám mělo vyplatit přejít ke společnosti Elimon.cz. Poradíte
mi jak nejméně bolestně tuto operaci provést?

ali555*

Dle této kalkulačky elimon.cz/... by i pro nás přestup k této společnosti znamenal úsporu.

ali555*

Dále jsem na stránkách elimon.cz/... našla

Jak probíhá nové připojení?

Přečtěte si naše Všeobecné obchodní podmínky a prohlédněte si ceník (domácnosti, podnikatelé) pro daný region.

V případě zájmu vyplňte elektronický formulář Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny, nebo jeho papírovou podobu.

Vytiskněte a podepište Smlouvu o sdružených službách dodávky elektřiny, a společně s kopií svého posledního vyúčtování zašlete poštou.

Součástí Smlouvy o sdružených službách dodávky elektřiny je Plná moc. Změna dodavatele je jen administrativní, stále budete mít stejného distributora a stejný elektroměr.

Zašleme Vám potvrzenou kopii Smlouvy o sdružených službách dodávky elektřiny společně s rozpisem plateb záloh.

Stáváte se zákazníkem společnosti ELIMON a.s.
jkr®

Nijak, vyřídíte vyše popsanou administrativu a vše je fyzicky jako při starém, akorát že jste u jiného dodavatele.

tazatelka*
hodnocení

0x

Dobrý den, taky jsem v této situaci jako Vy. Uvažuji o změně dodavatele plynu od RWE k E-ON, neboť dle tabulky by se mělo jednat o několika tisícovou úsporu. Pokud ovšem se nejedná o nějaký trik Podařilo se Vám zjistit něco bližšího ohledně této změny? V mém okolí, kdo by provedl tuto změnu, zatím nikdo není. Děkuji

hodnocení

No, já mám spotřebu 13500kWh za rok (1250m3), jsem z Mladé Boleslavi a na faktuře od RWE mám platit 19500kč.

Když si vlezu na stránky pro porovnání cen plynu, např.

usetreno.cz/...

, tak mi vyjde úplně nejlevnější E-ON s cenou cca. 19000kč, tedy úspora 500kč. A podle tabulky bych jako současný zákazník RWE měl platit 23500kč :). Tak teď mi to prosím někdo vysvětlete. Evidentně se někde přikreslejí údaje a matou se lidi

frantisekpetru*

Je to velmi jednoduché - tyhle srovnávací kalkulátory používají pro výpočet aktuálně platné ceníky jednotlivých dodavatelů, tzn. nyní ceny platné od 1.1.2012 (příklad: pokud by se nyní uzavřela s některým z dodavatelů smlouva a ceny nyní platné by zůstaly celý rok bez jakékoliv změny, pak by za celý rok byla fakturována právě ta uvedená cena). Můžete si to jednoduše zkontrolovat i podle aktuálních ceníků přímo na stránkách jednotlivých dodavatelů.
A rozdíl mezi fakturační cenou a cenou z toho srovnávače je způsoben tím, že Vám fakturují 19500 Kč za odběr někdy od minulého roku, za ceny, které byli platné právě v tom fakturačním období a cena 23500 Kč ze srovnávače je cena spočtená na rok podle právě nyní aktuálně platných cen (jak už jsem výše zmínil).
Žádné přikreslování a matení lidí se nekoná...;)

doplněno 14.01.12 14:42:

Ještě doplním, že výše zmíněný srovnávač asi moc často ceny neaktualizuje (i když zrovna nyní to vypadá, že aktuální celkem jsou), protože před koncem roku, když jsem sám hledal, kam přejít, tak disponoval úplně jinýma cenama, než kolik to vycházelo podle ceníků přímo na stránkách dodavatelů. Lepší mi přijde tento cenyenergie.cz/... a úplně nejlepší a nejjistější jsou právě ceníky přímo na stránkách dodavatelů, ale je zase víc práce s počítáním.

hodnocení

Děkuji všem za rady. Teď jsem poctivě hledal v ceníkách na rok 2012 a málen se mi protočily panenky*sok*! To snad ani neni možný, jak je to RWE drahý oproti ostatním. Určitě přejdu jinam. Rozhoduju se mezi ELIMON a E-ON. Vypadá to na E-ON, protože ve vyúčtování vrací případný přeplatek. ELIMON bohužel použije přeplatek na další zálohy v dalším období - a tak to může dělat asi do nekonečna *bum*. Možná se pletu, ale pochopil jsem to tak

petr111*
hodnocení

0x

No přejdu také...kdy si myslíte že je tedy nejvhodnější čas k přechodu?Ted v "plné sezoně" to asi nemá cenu.Mam konečné zůčtovací období a roční vyučtování/odpočet v červenci.Takže tento čas? Jak to pak udělat s výpovědní lhůtou?o 3 měsíce dřív?

děkuji P.

lui*

Podle mě je to nejlepší udělat k datu vyúčtování. Ale to přijdete o půl roku levné spotřeby. Je to na rozmyšlenou.

hodnocení

Já má zúčtování v prosinci. Ale to bych asi neřešil. Až k někomu přejdu a uplyne 3 měsíční výpovědní lhůta, tak mi asi nejspíš původní dodavatel pošle vyúčtování dřív a to k tomuto datu. Vše asi tedy nechám na novém dodavateli. Všude to tak alspoň píšou, že se o vše včetně výpovědi od původního dodavatele postarají a že je to vše zdarma. Nezbude mi než to zkusit, protože RWE už platit nehodlám

jkr®
Jasně, vyúčtování vám přijde k datu ukončení odběru .
U mne to trvalo cca 14 dnu. Bez problému, jen si dejte pozor na dodání stavu plynomeru - pošlete jim to co nejdrive, jinak to neakceptují.
Cituji:
"Odečet ke změně dodavatele je možné hlásit nejpozději do druhého pracovního dne po změně dodavatele, a to do 12:00 hod.
Je nám líto, v tuto chvíli již není možné Váš odečet akceptovat.
Stav Vašeho měřidla bude stanoven pro vyúčtování odhadem.
Po obdržení faktury nás, prosím, kontaktujte z důvodu nahlášení správného odečtu, na jehož základě Vám bude vystavena opravná faktura."

nikoletta*
hodnocení

0x

Taky jsme zvažovali EON, ale nakonec jsme s rozhodli pro Elimon, je pro nás o dost výhodnější.

jkr®

Taky jsem zatím spokojen, nic se nezměnilo, akorát platím znatelně míň :)

danina
hodnocení

0x

Reference z okolí jsou ty nejlepší, u nás vede EON i Elimon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]