Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zástupci Energetiky - co to bylo?

Od: eva900* odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu, dnes mě navštívili dva pánové, představili se jako zástupci Energetiky. Ptali se na koho je u nás v domácnosti napsaný plyn a elektřina, že pouze s tím mohou jednat. Je to napsáno na manžela, takže jsem se od nich nedozvěděla o co se jedná, řekli mi pouze, že nám budou vráceny nějaké peníze, neboť všichni doplácíme na solární energii. Což se mi zdá divné, Máte s tímto někdo zkušenost? Navštívili Vás také? Mám obavu, aby to nebili zase nějací podomní prodejci. Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Samozřejmě, že to byli podomní prodejci. V našem domě máme 4 byty, dům vlastní dcera se zetěm. Já jim ani neřeknu kdo je majitelem a další údaje, které žádají. A to znám vše dopodrobna, protože dělám pro náš dům vyúčtování. Jakmile vidím dva chlapíky ve tmavých oblecích, jednám s nimi velice krátce a pouze z okna. Stačí, když na nich chcete návrh smlouvy na prostudování nabídky a kontakt na jejich firmu. A je po nabízení a pakují se o dům dál. *smich*

hm*
hodnocení

1x

Jsou to podvodníci (tzn. klidně i ti zmínění nabízeči). Jednak dodavatelé při přeplatcích neposílají žádné poskoky a jednak vědí, na koho je napsán odběr (kdo je jejich zákazníkem, na koho posílají faktury). Varujte před nimi manžela.

lidus*
hodnocení

1x

Evo měla jste velké štěstí, že manžel nebyl doma, to mě zblbli tak dokonale, že to manžel podepsal. Tvrdili nic neměníte stále jste u Eonu, nejde o žádnou novou smlouvu, nemusíte se bát a uštříte. To víte, na šetření já slyším. Už další den to bylo v TV a diskuze zde na poraďte. Hned jak jsem smlouvu s lupou přečetla - jinak ta drobná písmena byla k nečtení, tak jsem jí vypověděla, na štěstí reagovali i když až na 3 e mail a dva doporučené dopisy ale vše se podařilo. Šlo o Energetiku Praha-jih.

pacourek*
hodnocení

0x

Určitě jsou ,je nelogicke vraceni peněz po zastucich (žadná firma tohle neděla ,ti použivaji bankovní převod,nebo složenku)Na solarni energii spiš se doplaci než se vam vraci penize

lui*
hodnocení

0x

Příště na ně zavolejte policajty. Byli to podvodníci. Kdyby to byli obchoďáci nějaké společnosti, nezdá se mi, že by nabízeli vracení peněz za ekoenergii. proto si myslím, že by to bylo sousto pro policajty.

hodnocení

0x

Spíš si myslím že řekli ,,Když se k nám přidáte tak ušetříte, protže se teď kvůli fotovoltaice a jinejm zdrojům zdražuje". U mě už byli asi 4x (pokaždý sem je vyhodil) a takhle nějak mluvili.

eva900*
hodnocení

Děkuji všem za radu, už vím, že to i u nás dopadne tak, jako ve většině příspěvků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]