Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studené radiátory

Od: axelson77* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat mám problém s kotlem nebo možná ani tak ne s kotlem jako s radiátory ktéré jsou jen dva protože máme malý byt a prostě netopí ikdyž kotel jede na plno a podotýkam kotel je 2 měsíce starý mora radiátory jsem zkoušel odvzdušnit ale hned tekla voda a u kotle jsou trubky vařící.moc děkuji za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

1x

Podivej se zda nemas zavrene uzavery od topne vody u kotle a pak zda mas otevrene ventily u radiatoru

mrkni pro jistotu i na tlak vody (manometr je na kotlu), pri nizkem tlaku by ti pravdepodobne kotel ani nenajel.

doplněno 05.01.12 21:23:

over chod cerpadla

doplněno 05.01.12 21:25:

jeste jedna vec, mrkni zda nejedes jen v rezimu ohrevu teple vody (prutokac), mozna, ze mas nastaveny letni rezim, pisu to jen pro jistotu :)

pecenkav*

Pise, ze ma teply trubky pod kotlem, takze to vypada spis na ty ventily na radiatorech.

doplněno 05.01.12 21:28:

Mozna ma VK a zapomeli pri vymene kotle otevrit ty spodni parohy, ktere treba zavreli, aby jim nevytekla voda z radiatoru.

standam*

jj, ja vim co pise, ale neni na zavadu toto overit, muze mit ventil i nekde na trubce, to mam treba i ja na byte

ventily u kotle a cca 2m vzdaleny dalsi na trubce

pecenkav*

Taky muze mit misto termohlavic nasroubovany ty plastovy krytky a ma je dotazeny nadoraz, mame malo informaci a tak se dal asi nedostaneme.

axelson77*
hodnocení

Všem moc děkuji byli to uzávěry trubek u kotle manželka je omylem otočila když dopouštěla vodu ještě jednou všem dík:) dobrá rada nad zlato

hodnocení

0x

axelsone,

je málo informací, ale když zkoušíte na radiátoru zda teče voda, pod kotlem je teplá trubka, tak odpouštějte vodu více, třeba 2 litky, nebo 5 litrů a hledejta podle teploty trubek kudy a kam vede teplá voda,

nebo několik fotek, abychom poznali jaký máte systém...

hneska jsem byl volán k topení, že je zavzdušněné a je tam zima... něco s tím udělej... kouknu na termostat a on nedává pokyn aby se topilo, páš ho před vánocemí snížili a zapoměli na to...

tím chci říci, že příčin může být mnoho...od maličkostí, po ...

pecenkav*

Prisel milancukrar, koncim

pane Pečenko, to mě mrzí, to nechci,

zapojte se do debaty...prosím,...

pecenkav*

Ale chcete a myslim, ze nemrzi, to by ste nedelal to co delate soustavne tady na poradne.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Jak píše standkam.viděl bych to na problém s oběhovým čerpadlem.To byl i můj problém.Kotel vařící a radiátory studené.Po výměně rozběhového kondíku na čerpadle je zase všechno OK.

doplněno 06.01.12 15:50:

Tak jsem si přečetl všechny příspěvky včetně autorova o vyřešeném problému.Nepočítal jsem s takovou banalitou,jakou je uzavřený ventil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]