Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat mám problém s kotlem nebo možná ani tak ne s kotlem jako s radiátory ktéré jsou jen dva protože máme malý byt a prostě netopí ikdyž kotel jede na plno a podotýkam kotel je 2 měsíce starý mora radiátory jsem zkoušel odvzdušnit ale hned tekla voda a u kotle jsou trubky vařící.moc děkuji za rady
Podivej se zda nemas zavrene uzavery od topne vody u kotle a pak zda mas otevrene ventily u radiatoru
mrkni pro jistotu i na tlak vody (manometr je na kotlu), pri nizkem tlaku by ti pravdepodobne kotel ani nenajel.
doplněno 05.01.12 21:23:over chod cerpadla
doplněno 05.01.12 21:25:jeste jedna vec, mrkni zda nejedes jen v rezimu ohrevu teple vody (prutokac), mozna, ze mas nastaveny letni rezim, pisu to jen pro jistotu
Pise, ze ma teply trubky pod kotlem, takze to vypada spis na ty ventily na radiatorech.
doplněno 05.01.12 21:28:Mozna ma VK a zapomeli pri vymene kotle otevrit ty spodni parohy, ktere treba zavreli, aby jim nevytekla voda z radiatoru.
jj, ja vim co pise, ale neni na zavadu toto overit, muze mit ventil i nekde na trubce, to mam treba i ja na byte
ventily u kotle a cca 2m vzdaleny dalsi na trubce
Taky muze mit misto termohlavic nasroubovany ty plastovy krytky a ma je dotazeny nadoraz, mame malo informaci a tak se dal asi nedostaneme.
axelsone,
je málo informací, ale když zkoušíte na radiátoru zda teče voda, pod kotlem je teplá trubka, tak odpouštějte vodu více, třeba 2 litky, nebo 5 litrů a hledejta podle teploty trubek kudy a kam vede teplá voda,
nebo několik fotek, abychom poznali jaký máte systém...
hneska jsem byl volán k topení, že je zavzdušněné a je tam zima... něco s tím udělej... kouknu na termostat a on nedává pokyn aby se topilo, páš ho před vánocemí snížili a zapoměli na to...
tím chci říci, že příčin může být mnoho...od maličkostí, po ...
Jak píše standkam.viděl bych to na problém s oběhovým čerpadlem.To byl i můj problém.Kotel vařící a radiátory studené.Po výměně rozběhového kondíku na čerpadle je zase všechno OK.
doplněno 06.01.12 15:50:Tak jsem si přečetl všechny příspěvky včetně autorova o vyřešeném problému.Nepočítal jsem s takovou banalitou,jakou je uzavřený ventil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.