Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně renovace dvířek u kuchyňské linky. Chtěla bych je renovovat, jen nevím jestli bude lepší použít samolepící tapeta nebo d-c-fix folie, nebo jestli to výjde na stejno.
Děkuji za odpovědi.
Pomocí samolepící tapety jsem renovoval část nábytku v ložnici. Na velké rovné ploše to není problém. A nábytek v ložnici není nijak namáhán. Pokud jsem ale tapetu přehýbal přes hranu, musel jsem ji po přehnutí zajistit nastřelením sponek. Jinak se tapeta po čase odlepila a odkláněla se od podkladové plochy.
Namáhání dvířek v kuchyni je nesrovnatelné. Je tam vysoká vlhkost, vyšší teplota, častější rozlití vody nebo jiných tekutin. Takže odhaduji¨, že tapeta se do kuchyně nehodí. Pokud ji tam použijete, tak asi moc dlouho nevydrží.
D-c-fix folii neznám, takže tuto nedokážu posoudit.
DC-FIX je samozřejmě také samolepicí.Protože se vyrábí v několika šířkách,lze od stejného vzoru koupit tapetu akorát na šířku skříňky.Ale na dvířka kuchyňské linky bych kvůli odolnosti doporučil tapetu označenou jako DOOR .Má dvojnásobnou tloušťku a je značně mechanicky odolnější.Původně je určena na renovaci dveří.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.