Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, opět prosím o radu. V domečku máme do 1. patra betonové schody. Chceme je nějak vylepšit. Přemýšleli jsme o tom, že koupíme spárovku, nalepíme ji na nášlapnou stranu a přední stranu necháme bílou - stejně jako zdi po obou stranách schodů. Když jsem si orientačně spočítala materiál včetně laků, lepidel, štuku atd., šla jsem do mdlob. Proto se chci zeptat, zda by šla na nášlapnou stranu nalepit plovoučka a na předek schodu dát lištu. Celé schody zakrýt plovoučkou nechceme, protože schodiště je úzké a s tou bílou stranou nebude působit tak stísněně. 1) je to asi nejlevnější varianta a za 2) by se stejnou plovoučkou pokračovalo v patře. Bude to na schodech držet? Máte s tím někdo zkušenosti? Předem děkuji za rady.
jakou plovoučku máte na mysli? určitě by to šlo, nicméně si myslím, že dvakrát bezpečné by to nebylo. většina plovoucích podlah klouže. pokud by se musela skládat ze dvou lamel, přibyl by další problém. nedávno jsem viděl korkovou plovoucí podlahu. ta se mi zdála méně kluzká. jsou schody rovné? pak by se korek dal nalepit přímo a jen nalakovat...
řešil jsem stejný problém nakonec jsem se rozhodnul pro lino s hranama, ještě jsme rozmýšleli nad zátěžovým kobercem, ale kolega co dělá podlahy nás od toho odradil / náročná údržba / vložil bych foto, ale nevím jak
doplněno 05.01.12 13:40:už se povedlo
doplněno 05.01.12 13:43:ještě chci dodat, že schody jsem musel dobetonovat do stejné výšky a šířky, každý schod byl jiný a bylo by to znát
Tak tak, plovoucí podlaha klouže, ale je pravda, že dřevěná lakovaná podlaha taky. Možná by šlo vybrat nějakou s plovoučku plastičtějším povrchem. Píšete, že přední stranu chcete bílou, ale nevýhodou je, že to bude brzy okopané a špinavé. Ta lišta na předku taky bude záludná, protože bude problém s přechodem plovoučky na lištu a z lišty na svislou štukovou plochu. Prostě vše bude mít nějaké klady a zápory. Na schody se už léta používá dřevo a na beton se pokládají dlaždice. Pokusil bych se vymyslet něco hezkého a finančně únosného z těchto materiálů. Třeba na svislo bílé dlaždice a nášlapy ze dřeva s mírným přesahem přes svislou plochu. Tím by se vyřešily i problémy s přechodem různorodých materiálů.
No, problém spíše je, že pokud nebylo už při betonování schodiště počítáno s obložením, tak po dodatečným obložení bude první schod vyšší a poslední nižší. Ono se to nezdá, ale už centimetr je sakra znát a obložit to dřevem by byl fakt už moc velkej rozdíl.
Dnešní lepidla dovedou přilepit na schod vpodstatě cokoliv, otázka je jak vyřešit detaily. Hlavně přední hrana, co s ní udělat, když nechceš dávat podstupně? Vidět přechod nášlapu a betonu, no nic moc. A když tam dáš nějakou lištu nebude to jen tak, to hezky spasovat dohromady.
Já bych asi zkusil nějak vymyslet rohovou lištu a na stupeň pak nalepil korek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.