Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce tesaře cena

Od: berivo® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,rád by věděl jak se počítá cena tesařské práce.Mohl by mi prosím někdo sdělit třeba cenu práce?chystáme se stavět,tak at jen vím jak se ceny pohybuji.Bydlíme v moravskoslezsém kraji.Jestli třeba za kubík dřeva,nebo od metru běžného.a kolik je cena.Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

1x

Na tuto otázku se nedá odpovědět. Vždy záleží na tom jaká je složitost střechy / jaké prvky / - ( budníky, valby, polovalby členitost atd) Potom také záleží na obtížnosti - náročnosti dopravení či umístění krovů - trámů na místo v jakém prostředí a za jakých podmínek se pracuje na stavbě - zda-li jsou trámy možné opracovat na zemi nebo v patře na jak velkém domě jak vysoko atd atd. Těch kritérii je spousta a v neposlední řadě narazíme na levného, normálního anebo na drahého tesaře anebo i firmu. Cena např. jedné vazby u domku s jedním budníkem a s polovalbou u domku velikosti 8x10 za práci bez laťování 15 000,- a výš. Když to bude dělat nějaký známý tak se cena také bude lišit. V tomto je dobré poptat se u více řemeslníků či firem a u nich zjistit cenovou nabídku té konkrétní střechy ale lepší cesta je se zeptat někoho kdo už má s někým dobrou zkušenost a i za cenu třeba mírně vyšší jít do jistoty na doporučení.

doplněno 05.01.12 09:22:

Dobrý tesař má zase kontakt na dobrého pokrývače a ten zase doporučí třeba dobrého hromosvodaře a pod..= nebo i doporučí levnější materiál je toho zkrátka celá řada.. a vyhlášený odborník i ceny má přínivé v porovnání s problémy, které by v případě někoho " levného" mohly nastat.

hodnocení

0x

Důrazně Vám doporučuji se ptát nejdříve na KVALITU...a teprve potom na CENU.

Upřímně nechápu, jak u veřejných zakázek, může být na prvním místě cena jako rozhodující kritérium...

Nedělejte si to doma podobně..

uska*

Nejdříve musíte začít projektem domu. Až jej budete mít, zadejte si např. na AAA poptávka požadavek na zhotovení střechy s naceněním, do přílohy přiložte část projektu (střechu) a dostanete více nabídek a můžete porovnávat. Je to zdarma a k ničemu vás to nezavazuje.

jkr®
hodnocení

0x

před měsícem jsem si nechával dělat novou střechu u přístavku

cena materiálu 15.000

cena práce 13.000

tesaři mi ve dvou lidech udělali tesařskou pro položení nové střechy + položili krytinu a udělali i klempířinu.

Kvalita se mým laickým pohledem zdá 1A. Pracovali první den od nevidím do nevidím a trvalo jim to cca dva dny. To, že si pak spočítáte,že hodina tesaře vás stála cca 1.000 Kč nebo 2.000 je věc druhá - to se tak nedá brát. Nacenili mi to za konkrétní práci - hodinovku už dávno nedělají.

Zavrhl jsem v tomto aaapopoptavku a dal jsem radši na doporučení "mého" zedníka z rodiny.

Ceny jsem ani neporovnával, protože jsem nechtěl šetřit na nepravém místě. Možná by mi to někdo udělal za míň, ale záleží jak.

Zvažte braní firmy bez referencí, která vám nabídne "dobrou cenu".

Snad Vám to pomohlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]