Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zazdít okno v koupelně z vnitřní strany?

Od: tomask* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

měl bych dotaz ohledně oken v koupelně. Chci koupit byt, který má bohužel okno v koupelně nad vanou (kterou chci vyměnit za velký sprchový kout). Je mi jasné, že vyndat okno a zazdít nebude možné bez povolení atd a vyžadovalo by asi nereálné úsilí.

Napadlo mě však, jestli by nešlo okno prostě a jednoduše zevnitř zazdít/vyzdít/zasypat a na dát regulerně kachličky, takže zevnitř by se to tvářilo jako zeď a zvenku by to bylo vlastně slepé okno.

Je toto nebo jiné řešení reálné?

Předem díky!

TK

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Dokonce bych šel tak daleko,že bych stavební otvor okna ucpal deskou polystyrenu,na to parozábranu a zaslepil sádrokartonem a pak lepil obklady.

JABRAKA

hodnocení

0x

nic tomu nebrání snad jen myslet na větrání

hop®
hodnocení

0x

Ano, lze to, ovšem pokud tam původní okno necháte, může se na něm zevnitř srážet vlhkost, takže je dobré zajistit jakési větrání mezi původním oknem a novou vnitřní zdí. Jinak se Vám bude vlkost držet v nové zdi a to nebude dobré!

tomask*
hodnocení

Díky, nepomohla by tomu nějaká folie nebo izolace která by se natavila nebo vystříkala na původní okno? Jelikoz to bude v koupelně a ještě ve sprchovém koutu tak si nedovedu představit, jak bych dělal to větrání... že to okno odrovnám mi nevadí.

hop®

Nepíšete, kam to okno vede, jestli do ulice, do dvora nebo do světlíku. Asi ideální by bylo vedle okna odseknout či odvrtat jakési průduchy, kterými by zazděný prostor větral. Teď mne napadá možnost celé okno i s původním vnitřním výklenkem natřít hydroizolací ale vyzkoušené to nemám... *nevi* Případně při zazdívání mezeru průběžně vyplňovat montážní pěnou, teď opravdu jen přemýšlím "nahlas"...

Co se týká toho větrání, já mám na mysli odvětrání prostoru mezi oknem a novou zdí, ovšem kolega, který reagoval přede mnou měl možná na mysli odvětrání hotové koupelny, aby se nedržela vlhkost uvnitř místnosti - jde o dva nezávislé problémy...

hodnocení

0x

tomáši, mohokrát osvědčeno. Okno tam necháte vložíte EPS v potebné tloušce, 10,15,20 cm ...

perlinku lepidlo obklad a je hotovo!

nic složitého

doplněno 05.01.12 10:06:

ano, přesně tak, toho polyš tam dejte kolik se vejde...vylepíte pěnou a pak obklad

tomask*
hodnocení

myslel jste to takto? (náčrt řezu oknem)

imageshack.us/pho/...

Něměla by se právě dát nějaká ta izolace mezi ten polystyren a okno? (laicky aniž bych tomu rozuměl bych řekl že by to asi mělo být celé vyplněné bez mezer)

díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]