Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohláška stavebnímu úřadu

Od: mcpapa* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chtěl bych se zeptat, ve svém panelovém bytě v OV jsem zboural příčku. Předtím než jsem to udělal, tak jsem volal na stavební úřad a tam mi bylo řečeno, že nepotřebuju vůbec nic, akorát že to musím ohlásit ostatním nájemníkům. Takže jsem začal zeď bourat, ale jedný ,,paní,, se to nelíbilo, nejdřív volala policii, ti volali na stavební úřad a tam jim potvrdili, že nepotřebuji nic, takže policii odjela a já zeď doboural i přes velké protesty téhle pani. Nyní na mě poslala kontrolu ze stavebního úřadu, řikal sem si, že když mi sami řekli, dokonce i policii, že není potřeba nic, pro zbourání zdi, tak že to bude ok. Ale oni dneska přišli a řekli mi, že pro klid té paní, si mám sehnat nějaký doklad o tom, že jsem neporušil nosné zdi s kulatým razítkem. Můžou tohle po mě chtít, když mi řekli že nic nepotřebuju? Díky moc za rady, David

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Ve snáři se píše...Rozhněvat si stavební úřad..Velké potíže na obzoru.:)Ale vážně asi to chtít nemohou,taky to jen doporučili.Já bych pro sichr našel nějakého znalce aby mi to potvrzení vystavil.Za klid to pětikilo stojí...:)

doplněno 03.01.12 19:23:

Kdyby něco,byla tam policie a ti si snad budou pamatovat,co řekl stavební úřad.Možná mají o tom i záznam,když měli výjezd...

stany*
hodnocení

2x

Že nepotřebujete nic není pravda a i kdyyž to po Vás stavební úřad nechce, dopouštíte se přestupku. V prvé řadě jste měl na stavebním úřadě podat ohlášení drobné stavby, tím by na Vás stavební úřad nemohl. pokud po Vás chtějí kulaté razítko, rozhodně to spojte s dodatečným ohlášením,m tím budete mít stavební úřad z krku. Bába totiž zavolá na státní stavební dohled a to bude potom teprve jízda a desetitisíceové pokuty budou lítat. Na stavebním úřadě se rádi zbavují práce tím že člověku řeknou že nic nepotřebuje, nedají mu to písemně, ale když dojde na lámání chleba vše popřou

mcpapa*
hodnocení

No tak já tak nějak počítám s tim, že radši pujdu stavebnímu úřadu na ruku, ale prostě nechápu, že jsem tam volal já, policie a stejně tvrdili, že není nic potřeba, i když sem se ptal, jestli není potřeba alespoň ohláška. No nic, jsem tedka o něco moudřejší, vyřešim to jak chce stavební úřad abych to měl posychrovaný. Díky za odpovědi David

likin*
hodnocení

0x

Paní volala špatně, měla podat stížnost na společenství vlastníků, to by bylo zajímavější, záleží na vaší společenské smlouvě. Já musím mít souhlas všech vlastníků . (nekecám, opravdu u této úpravy to tak máme)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]