Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuchynská linka za 40 tis?

Od: jonky26® odpovědí: 35 změna:

rád bych znad váš nazor, je reálné sehnat nějakou kvalitní kuchynskou linku na míru okolo 4m v kuchynském studiu nebo u truhláře za cenu do 40 tis. bez spotřebičů? Budu moc rád, když mě popřípadě doporučíte nějakou dobrou a levnou firmu v Brně, která se zabívá kuchyní.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

1x

Nedávno jsem linku řešil, obešel pár studií, prolezl všelijaké obchody, podíval se na nabídku truhlářů... A nakonec koupil linku v Ikea :D

Důvody proč Ikea:

- mechanické provedení (panty, pojezdy) minimálně o třídu lepší než cokoliv jinde za dvojnásobnou cenu. Standardem jsou pomalé dorazy, snadná montáž a jednoduché seřízení

- velké skříňky - spodní skřínky jsou hluboké 60 cm, to co nabízejí různé obchody je klidně i o 10-15 cm kratší a mezi skřínkou a stěnou je velká mezera!

- korpusy jsou z 18mm materiálu, plno běžně prodávaných linek je ze slabších

- bytelná a velmi přesná konstrukce skříněk (ale to jsem ocenil až při montáži, předtím jsem to nezaregistroval ;). Vše opravdu přesně pasovalo a bylo na tom vidět že cílem autorů nebylo aby to bylo co nejlevnější, ale aby to něco vydrželo.

- člověk si to poskládá jak potřebuje. Je s podivem, že i když vejdete do kuchyňského studia a prohlédnete si ty vystavené kuchyně, tak je tam plno nesmyslů které brání rozumnému provozu. A nenechám si navrhnout kuchyň od někoho, kdo nedokáže poskládat ani kuchyň kterou by se měl naopak chlubit :D

olaf71*

nevím jestli jsem tehdy v Ikea dobře koukal, ale mají jen bílé korpusy a na boky se dává požadovaný odstín, píšu to správně?

petr123*

Ano korpusy jsou bílé. Na boky se dá přidělat ještě deska v dezénu zvolených dvířek, my to ale nechali bílé - linku máme světlou a takhle se nám to líbí víc.

olaf71*

a právě tohle mne odradilo, ta krycí deska se mi nelíbí. pokud by byl bílý jen vnitřek, tak OK, ale prosvítání té bílé je u mne na nic. Jinak IKEA dobrý, na stránkách IKEI je program na plánování a pak stačí koupit.

akvak*

V Ikea jsou odlehčené verze pojezdů, takže je nemůžete srovnávat se standartně prodávanýma. Nevěřte tomu, že Vám vydrží nějak dlouho. Materiál ze kterého Ikea vyrábí kuchyně nemá nic společného s laminem. Jsou to jenom lehce stlačené piliny na kterých je nalepená slabá tapeta. To co kupují truhláři je aspoň kvalitní. Bytelná konstrukce?

Nepracujete v Ikea?

petr123*

Ne, nepracuju tam. Měl bych to "do práce" asi 100 kilometrů a to je trošku z ruky. Navíc nejsem typ co by ho balilo prodávat v supermarketu. Jen jsem ohledně kuchyně spokojený zákazník. Což neznamená, že si o plno jiného zboží co tam prodávají nemyslím nic dobrého ;)

.

Nevím co jsou "odlehčené verze pojezdů", ale když se podívám na jakoukoliv běžně nabízenou kuchyň tak ta je ta nejobyčejnější kolejnička z ohnutého plechu a pár plastových koleček. Ve výsledku to drhne, zasekává a šupl jde vysunout jen tak do poloviny. Naopak v Ikea jsou celokovové bytelné mechanismy, které se nezasekávají, vysunují se bez potřeby velké cíly a umožňují plný výsuv. Navíc mají samodovírání. Takže za mě rozhodně nejmíň o třídu výše než to "standardně prodávané".

kejki

Mám i originál hetich a rozdíl je v zadní stěně, nikoliv v pojezdech. Je fakt, že když jsem v prodejně truhlářských potřeb řekl za kolik je celý šuplík v IKEA, spadla jim brada, protože jim hettich dodává jen bočnice s pojezdy, přípravu na záda a dřevotřísku si musí dodat sami.

kejki

Kruci, Hettich je pant, Blum jsou šuplíky.

Kruci to mě je novinka. To by mě zajímalo co mám doma za panty, když je na nich napsaný Blum?

Hettich i Blum dělají vše, to jen tak na okraj.

akvak*

Pokud je mi známo, tak Hettich má svoje zásuvky s tichým dojezdem nazvány InnoTech a vypadají jinak než ty v Ikei. Výsuv bude asi stejný. Blum do Ikei dosává své výsuvy, které jsou proti standartním co se prodávají v dřevoprodejnách odlehčené v tom, že jsou konstrukčně ošizené a tlumení, taky není na velké úrovni. Tyto výsuvy nemají nic společného se standartním výsuvem Blum. Prostě jde o cenu!

Hettich a Blum dělají panty, výsuvy a výklopy. Hettich navíc ještě LED světla, úchytky, kování pro posuvné skříně, atd...

hodnocení

0x

Je dost firem, které v Brně a okolí se tím zabývají. Je potřeba si je najít na netu, zadat rozměry včetně napojení na vodu i odpad a nechat si zpracovat cenovou nabídku a vizualizaci, pak se lze rozhodnout. Vím např. o MT INTERIER, ale nemám osobní zkušenost. Zkusil bych i Bauhaus, Hornbach ap. Vím,že i tam je možno se obejít. Když se to poskládá z hotových dílů, bude to levnější. Víc nabídek, větší výběr.

olaf71*

ty zmiňované hobbymarkety vynechte. vím co se tam prodává za materiál. dal bych raději Ikea nebo Oresi

sollik*

Co se prodává v hobbymarketech za materiál? Třeba laminou Kronospan. Co kupují truhláři? Taky Kronospan. Materiálu z hobbymarketu bych se vůbec nebál, navíc člověk platí pouze to co si skutečně odnáší, ne celou desku. Kuchyně od truhláře jsou tak drahé neboť není až tak náročná jejich výroba, jako montáž (kterou samozřejmě slušný truhlář provádí). Dalo by se říci, že polovinju času stráví truhlář výrobou a druhou polovinu času montáží. Já jsem si kuchyň vyráběl sám a materiál nakupoval na známého - truhláře. Když jsem viděl jaké má slevy nestačil jsem se divit a přemýšlel, že je snad začnu vyrábět na zakázku :)) A kování? Ano, zásuvka výjde třeba i na 1500,-, ale je to Hettich - tedy kvalita.

Aha, nějaká novinka. Polovinu času výroba a polovinu času montáž. Zajímavá úvaha.

Sice se asi v hobbymarketech platí jen to co si člověk odnese, ale za jakou cenu? Ale nevím, nechodím tam od dob, co jsem viděl dva NK panty Blum a navíc v akci za pouhopouhých 180,- Kč. Za tu cenu jich koupím čtyřikrát víc a navíc s kovovou miskou. Ty dva kouzelný panty měly misku umělohmotnou.

sollik*

Ta jakou cenu lamino? Téměř za tu samou jakou zaplatí neregistrovaný zákazník (netruhlář) v obchodě s dřevomateriálem - tedy cena bez slev. Pravda je, že zrovna kování není v hobbymarketech levné.

A k dotazu: linku za 40 tis. Kč udělá truhlář v levnější variantě. Případně z lepších materiálů, ale to musí být kamrád a udělat ji za "něco na pivo" :)

Párkrát jsem dělal něco kamarádům za pivo, něco si i nechal za pivo udělat, ale už to nedělám. A dlouho nedělám, to jsou nejhorší kšefty který můžou být. Pro známý a pro rodinu.

hanja

Přesně tak! Navíc dneska už se za pivo dělá jen opravdu výjimečně :)

rewq
hodnocení

0x

Podle me to pujde težko. 40k jsem dal jen za materiál na kuchynskou linku. A to jsem se drzel pri zemi.

Je to strašně individuální, korpusy skříněk se dají pořídit levně. Není problém udělat viditelné strany skříněk z jiného materiálu než je korpus, třeba klidně z masivu. Ovšem co leze do peněz jsou předky, neboli dvířka. Obyčejný, s jednoduchým profilem budou stát +- 2 000,- Kč/m2. Pokud by se mělo jednt o dvířka rámečková z masivu může být (a bývá) cena několikanásobně vyšší. Další věc která je v obrovským cenovým rozpětí je kování. Pojezd na šuple může stát od 50,- Kč do 1500,-Kč, pokud by se mělo jít do elktriky tak klidně 5 000,- Kč za šuple.

Já jsem jen za kování na kuchyň dlouhou 300 cm dával skoro 15 000,- Kč.

pt®
hodnocení

0x

" jonky26", já také pokukuji po kuchyni a v Ikea jsem, jako doma a moc se mi ty kuchyně líbí. Je pravda, že korpusy jsou bílé, ale vyberete barvu dvířek a úchytek podle svých představ a těch doplňků do kuchyně, to nemá chybu a obzvlášť v Brně, tam máte Ikea také. - stařenka

odkaz na kuchyně v Ikea, tak pokoukejte a vybírejte: ikea.com/...

hodnocení

0x

vzhledem k tomu, že píšete na míru je vaše představa o ceně poměrně nízká až nereálná. My jsme měli truhláře a ten to dělal, bez zvláštních složitostí cca 3.5m za cca 38tisíc a to tam byla jen přímá deska. Samozřejmě záleží na mnoha detailech, pkud se spokojíte s nejobyč. panty a pojezdy a úchytkami a velmi jednoduchými dvířkami, a bez hrany ABS2-ky, může cena být dle Vašich představ. Samozřejmě Polsko je levné (Sconto nábytek,Oresi,Jena -nábytek,Asko) používají lamino tl.obvykle 16mm, kdežto naši truhláři používají lamino tl. 18mm.

hodnocení

0x

metr linky za deset tisíc to se pohybuje v normě chodí nám domu letaky z německa a jsou tam linky za tyto ceny bez spotřebičů

hodnocení

0x

Vydel jsem take pekne linky zdene. Bud itong na moderni styl, nebo rustikalni styl, takovy ten francouzky venkov, z cervenych cihel. Ne vsude se to hodi, ale vyoada to moc pekne. Tazke v tomto pripade hadam, ze by jste se vesel. nechat si dodelat jen dvirka, supliky a horni skrinky. Zkuste se podivat na google, jestli by se Vam nelibyly.

google.com/...

doplněno 27.01.12 11:20:

rodina.cz/...

Kovani a zbtek by jsem vzal treba v Ikea

Kam se ty šuplata a dvířka u spodních skříněk přidělají? Ha?

Takže se musí nechat udělat kompletní skříňka která se vsune mezi to vyzděný. Tudíž to nakonec vyleze podstatně dráž než klasika.

Nesmysl, musi se samorejme vyzdit presne a kovani se nemontuje do predvrtanych der, ale musi se vyvrtat hmoznidny. Vsazene skrinky je take jedna z moznosti, ale urcite ne nejlevnejsi jak sam zminujete.

Já říkám, že vsazený skříňky jsou levnější?
A nesmysl je šroubovat panty a pojezdy na hmoždinky. To vypadá pouze teoreticky, že by to šlo, prakticky to je blbost. Už vidím zedníka co to vyzdí na milimetr. Větší toleranci neberu.

polinek*
hodnocení

0x

,,v Polsku zkuste

hodnocení

0x

S Ikeou je všeobecná spokojenost... 40kkč je na ni na tenhle rozměr docela luxusní rozpočet, nenechte si namluvit, že jste socka. To jen některá studia by na vás koukala "z vrchu". Samozřejmě na druhou stranu něco v masivu a na míru za ty peníze nebude ani náhodou.

Nimho, v souvislosti s Ikeou nelze mluvit o všeobecné spokojenosti. To je silně přehnané, já to registruji tak cca 50% nespokojených. Nejde ani tak o to, kdo je socka, to je věc nějaké nesmyslné image. Ale stejně nesmyslné je myslet si, že dnes je něco zadarmo. Není a nebude. Takže levný nábytek bude vždy ošizený nábytek. Protože vše, ale naprosto vše je zaměřeno na jediné - aby to stálo co nejméně. Takže už stroje na výrobu jsou ,,speciální´´ - tedy levné jak to jen jde, hlavně aby chrlily tuny dílců, přesnost obrábění je až někde v pozadí. Materiály jsou opět co nejlevnější, bez jakéhokoliv ohledu na kvalitu - dřevotříska jen třívrstvá, laminovrstva tenká, hrany opět slaboučké. O kování raději nemluvit, panty ze slaboučkého plechu atd. Prostě za málo peněz málo hudby.

Zrovna minulý týden jsem známému dával dohromady židle k jídelnímu stolu. Neseděly kolíky (to je běžné) co mě však překvapilo - sestavy bočnic byly od výrobce slepeny nezúhlované - takže židle se viklají.

Ale bylo to levné - a to se vyplatí! Že?

Víte, v této zemi je spousta truhlářů. Troufám si říct, že mnoho z nich dělá velmi kvalitní nábytek, mnohé firmy jedou po rodinné linii - táta se synem, bratři, švagři a pod. Tam se vyrábí velmi kvalitně, tam, kde je profese i koníčkem. Ikea, Mobelix, Jysk a pod v této zemi zlikvidovaly mnohé nábytkářské podniky. Ne samy od sebe, ale díky lidem, kteří při koupi vidí jen jediné - cenovku. Kvalitu už neumí, nebo nechtějí posoudit. Stejně jako dnes kupujeme párky, které jsou vyrobeny z horších surovin než žrádlo pro psy, stejně jako jííme jogurty které nejsou z mléka stejně si sami podřezáváme pod sebou větev tím, že kupujeme šunty. Hračky pro děti z Číny - mnohdy ohrožující zdraví - ale jsou levné. Jenže díky tomu padlo x firem vyrábějících hračky. A dalo by se dlouho pokračovat. Takže já to vidím takhle - klidně kupujte všichni v Ikea a pod. Jenže za pár let už nebude jiná volba, protože tyto řetězce cíleně likvidují konkurenci - za mohutné podpory lidiček, kupujících ,,levně´´ . Mě tato zaslepenost upřímně mrzí, ale já si dokážu kvalitní nábytek vyrobit. Ti levně nakoupivší holt ,,levně´´ nakoupí zas a zas a zas... A to se vyplatí ..

Tohle by se mělo vytesat na věčnou paměť do kamene a velkými písmeny, aby to zub času brzy nesmazal.

Jen tak na okraj, minulý týden jsem si koupil v jednom nejmenovaným super hyper nesmyslu párky, (nevím co mě to napadlo, neb to normálně nedělám a veškerý maso a pochutiny z něj si kupuju v jednom malým řeznictví, kde si pokaždý musím vystát frontu a zaplatím víc než jinde) a už při vaření párků jsem koukal jak sůva z nudlí, neb párky byly normálně bílý jako sníh, odhodlal jsem se do jednoho kousnout, ale tím moje hrdinství skončilo. Větší humus jsem už dlouho v puse neměl.

S nábytkem a věcem kterým rozumím to je podobný. Když vidím, s jakými pojezdy jsou třeba v Asku schopný prodat skříně, to je normálně na prokurátora. Bohužel, lidi tomu nerozumí a koukají hlavně na cenu. Pak se diví, když jim po krátkým čase přestanou šuplata jezdit. Když jim ukážu jak vypadá šuple za normální cenu, tak nechápou cože si to koupili domů. Nebavím se teď o tlumených celovýsuvech Blum, tam je cena trochu jinde.

Ale to nejsou jen výsuvy šuplat, to se jedná úplně o všechno co se týká nábytku a nedělám si iluze, že i v jiných oborech do kterých až tak nevidím to je jinak.

promone, jak velkou firmu máte, že si dovolíte tvrdit, že registrujete 50% nespokojených zákazníků společnosti Ikea? váš roční obrat odhaduji na jednodenní tržbu jednoho obchodu Ikea... pokud by se nedalo hovořit o všeobecné spokojenosti, nebyly by tyto obchody, téměř permanantně, plné zákazníků. a nejen v čechách...

kejki

Pokud jde o celý sortiment IKEA, tak může mít pravdu. Ale ty kuchyňské korpusy opravdu nejsou špatné. A v Polsku stojí o hodně méně, stačí kouknout na internetu, jestli se vyplatí tam dojet.

Barevně lakovaná dvířka jsou levná, ale ne moc trvanlivá.

petr123*

Reaguješ na něco, co zde nikdo nemluví. Nebo tu snad psal někdo, že VŠECHNO z Ikea je skvělé? Pouze že samotné kuchyně jsou s ohledem na situaci na trhu velmi slušná volba. Nic o jejich židlích, nich o jejich hračkách a tak dál... Pouze samotné kuchyňské linky. Jasné? *frajer*

.

Jo a k té "likvidaci" - víš o tom že za minulého režimu dokonce naše nábytkářské firmy pro Ikea vyráběly? To, v jakém stavu je náš průmysl není problém cizí konkurence, to je problém naší neschopnosti naše výrobky prodávat :(

akvak*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]