Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastním zahradu,na které bych si chtěl postavit celoroční ( mobilní ) chatu o rozměru 6m x 12m.
dají se na zahradu napojit inženýrské sítě,ikdyž je pozemek zapsán jako zahrada?
předem děkuji za odpověď Štefan
Nepřipojujte mobilní dům na sítě napevno. Nechte si jen dát na zahradu hydrant a samostatný elektrický rozvaděč ve stavebním provedení. To vše ještě před přivezením mobilního domu. Pak dům napojíte hadicí na hydrant a pohyblivým přívodem na elektřinu. WC bude suché, chemické. Tak by se daly všechny ty buzerantské předpisy snad obejít )
Ne, mobilní dům nemá číslo popisné a nejedná se o nemovitost, proto není nutné vyřízení stavebního povolení.
Se stavebními úřady je ale občas velmi těžké jednání a některé vyžadují ohlášení o umístění stavby. Je to ale individuální úřad od úřadu. Stavební zákon nezná pojem mobilní dům.
Rozdíl mezi mobilním domkem a maringotkou je legislativně takový že mobilní domek je prostě stavba a maringotka je silniční vozidlo . Tudíž může "parkovat" kdekoliv na mobilní dům je třeba povolení .
Já s mým mužem máme mobilní dům a nejčastěji sledujeme tento web www.MOBILAK.cz o mobilním bydlení. Možná to také bude někoho zajímat. Článek o stavebním povolení pro mobilní domy je tady ( mobilak.cz/... ), ale je tam i několik dalších článků. Hodně zdaru!
Teoretycky ano jediné omezeni je kudy vedou nejbliž
doplněno 02.01.12 19:47:Asi budete potřebovat na inženirskou sit stavebni povoleni (zeptejte se na stavebnim uřade)
Vím,že elektrický sloup mám ihned na okraji zahrady a vodu jak by smet vím,že na mobilní domek nepotřebuji stavební povolení a stačí jen ohlášení kvůli té chatě. Což mi ulehčí obíhání okolo úřadů a také peníze,které se budou dále hodit na ty inženýrské sítě.
Než začnete něco podnikat, zažádejte obecní úřad o souhlas s umístěním mobilního domu na zahradě, bez něj se neobejdete.
Tady je několik článků ( mobilak.cz/... ), které mi velmi pomohly, nehledě na to, že tomto webu je nejvíc mobilních domů co jsem kdy viděl na jednom místě. Snad to někomu pomůže.
Že nepotřebujete žádné povolení píší jen prodejci mobilních domů, aby nalákali lidi. Nepotřebujete stavební povolení, ale souhlas obecního úřadu a s tímto souhlasem zajděte na stavební úřad .. A záleží na každém stavebním úřadu jaké podmíny a doklady po vás bude vyžadovat. Je to fakt úřad od úřadu jiné.
Dobrý den, o nějakém povolení taky přemýšlím že by to bylo lepší než se nějak s nimi pak dohadovat
Jeden známej tady blízko, chtěl taky postavit chatičku na svůj pozemek pod lesem, a nic nešlo, házeli mu tak klacky pod nohy, až ho to vytočili a poztavil tam maringotku. Na tu není potřeba žádný povolení. A dal místním úřadům vybrat. Buď mu to povolí, nebo tam bude stát ta maringotka. A ejhle, najednou šlo všechno, co předtím bylo nemyslitelné. Měli rozum, než nevzhlednou maringotku, radši se s ním dohodli. A proč o tom píšu? Jaký je rozdíl mezi mobilheimem a maringotkou? Podle mě žádný.
doplněno 05.01.12 05:48:To je hrůza: ...vytočilo a postavil tam... .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.