Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řeším nyní problém jak vytápět část RD (dispozičně 2+kk). Topení a teplá voda je do domku nyní zavedeno z novější přístavby trubky ocelové provedeno cca před 20 lety, plechové radiátory. Jestli by to šlo, napojil bych kotel na tyto rozvody, potrubí ještě nějakou životnost mít bude, akorát nevim jak ohřívat teplou užitkovou vodu. Chtěl jsem to vyřešit kombinovaným kotlem na plyn v provedení turbo vývod na bok na fasádu, který by měl průtokový ohřívač+vytápění, Někde na internetujsem si studoval normu, která vyvedení na fasádu celkem komplikuje. Nevim byla by možnost vytápět elektrikou, ale náklady by byly asi o dost vyžší. Jak to máte řešeno u Vás, poradte. Díky.
Njn, ale nevim zda ten kotel budu moct vyvest na fasádu tetka norma povoluje pomale jen do 7kw. Komín mám, ale ten chci využít na připojení krbu.
to vesely:
Uz to davno neplati cca od 11/2011, zelenym to konecne nekdo zatrhl , je to omezene vykonem drive bylo tusim 12kW dnes je to vice 50kW (nejsem si ted jisty), paradox je, ze pred 11/2010 omezeni platilo jen pro fyzicke osoby.
Zeptej se mistniho kominika resp. toho kdo ti udela revizi.
Myslim jsem se někde dočetl že vývod na fasádu jen pokut je výkon do 14 kW a ještě jsou tam určena ochranná pásma moje okna, sousedova vzdálena 15 metrů, 6 metrů nad vývodem nesmí být okno ani překážka, jako přesah střechy atd. ale nevim co platí...
Pred rokem kdy me delaly kontrolu vlozky a revizi, me revizak rekl, ze to od 11/2010 bylo zmeneno na vyssi vykon tj. neco kolem 50kW.
Ja budu davat kotel do garaze, ktera sousedi (je spojena) s barakem a dle revizaka neni nutna ani oddelena mistnost, coz drive kazdy pozadoval, proto jsem se informoval na vyvedeni pres zed garaze, drive bych musel v garazi vystavet komin na uroven okolnich
sousedu aby se splnily nejake pozadavky, dnes staci to co bylo pred nastupem zak. upravy, ktera platila do 11/2011.
A je pravda, ze je omezeni kde na fasade muze byt udelany vyvod, ale presne podminky neznam, jen ten vykon uz neni par kW (takze pro domacnost je to OK), jak bylo par mesicu/let co to prosadil nekdo od zelenych.
Ono zalezi jeste jak si to kdo vylozi, proto spise jednej smistnim kdo ti udela revizi, dostanes podminky kde a jak udelat vyvod.
Tato konzultace bude urcite zdarma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.