Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluh u ČEZu

Od: hatedman odpovědí: 5 změna:

Dobrý den na začátku minulého roku jsem se měl stěhovat s matkou do bytu jehož majitelé nám chtěli dát smlouvu až po přepsání elektřiny na nás, tomto případě na mne. Den před stěhováním nám oznámili, že byt dají někomu jinému a já už měl přepis hotov takže ti lidé na mě odebírali vaší elektřinu mě vznikl dluh a ted když si chci ve vlastním bytě tak nemůžu! To mám platit za někoho jiného? Poradte prosím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

0x

Dobrý den, čez má kontaktní telefon 840840840, nebo podle místa bydliště si najdětě nejbližší kontaktní pracoviště a řešte to přímo s nějakým přepážkovým pracovníkem čezu. Uvádíte málo informací. Podnikl jste nějaké kroky okamžitě, jakmile Vám majitelé bytu oznámili, že byt pronajmou někomu jinému? Pokud máte již ukončen odběr a máte platit pouze nějakou menší částku asi bude lepší zaplatit a nenechat narůstat penále. V případě vyšší částky si spočítejte soudní výlohy a sumy porovnejte. Pak se rozhodněte.

Někdy člověk důvěřuje a spálí se. Ale dnes platí, že si musíme hlídat peníze a být pořád ve střehu. Podvodníků a zlodějů je okolo nás plno. Pro příště si nechte vystavit nějaký papír, smlouvu, prohlášení apod., kde budete mít všechny potřebné údaje. Jak nemáte něco v ruce, tak se těžko něco dokazuje.

hodnocení

0x

mohl byste zkusit oslovit ty lidi, co se tam nastěhovali po vás, ukázat jim vyúčtování za uplynulý rok k dané adrese, mělo by tam být uvedeno, za jaké časové období to je - v té době tam bydleli oni a elektřinu odebrali taky oni - a zkusit se s nimi domluvit, že jste udělal tu chybu, že jste elektřinu nechal napsanou na vás - pokud to jsou slušní lidi, tak by to mohli uznat a zaplatit za vás... ale to bude jen jejich dobrá vůle, jinak s tím asi nic nenaděláte a budete muset zaplatit, elektřina je psaná na vás a jestli tam bydlíte nebo ne, je bohužel už váš problém (řekne ČEZ)...

lui*
hodnocení

0x

Sice nevím, proč Vám ten nájem majitel odmítl, ale já to vidím na písemnou dohodu o zaplacení(tzv. uznání dluhu), nejlépe majitelem. Jinak to vidím na tr. čin podvodu. Něco slíbil, nedodržel, naopak pod slibem zajištění služby, z Vás dostal peníze. Jsou věci který se mezi slušnými lidmi nedělají.

hodnocení

0x

Nemůžu si pomoct ale proč ste vůbec s něčím takovým souhlasil?.?.? Když už vám sdělil že v bytě nebudete bydlet měl ste elektřinu hned odhlásit!.!.! Někdy mi hlava nebere!.!.! *zed*

taky nechápu,pokud tam nežiju nebudu platit to co neberu,není problém zrušit odběr a registraci elektrooběru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]