Nejste přihlášen/a.
Dobrý den na začátku minulého roku jsem se měl stěhovat s matkou do bytu jehož majitelé nám chtěli dát smlouvu až po přepsání elektřiny na nás, tomto případě na mne. Den před stěhováním nám oznámili, že byt dají někomu jinému a já už měl přepis hotov takže ti lidé na mě odebírali vaší elektřinu mě vznikl dluh a ted když si chci ve vlastním bytě tak nemůžu! To mám platit za někoho jiného? Poradte prosím.
Dobrý den, čez má kontaktní telefon 840840840, nebo podle místa bydliště si najdětě nejbližší kontaktní pracoviště a řešte to přímo s nějakým přepážkovým pracovníkem čezu. Uvádíte málo informací. Podnikl jste nějaké kroky okamžitě, jakmile Vám majitelé bytu oznámili, že byt pronajmou někomu jinému? Pokud máte již ukončen odběr a máte platit pouze nějakou menší částku asi bude lepší zaplatit a nenechat narůstat penále. V případě vyšší částky si spočítejte soudní výlohy a sumy porovnejte. Pak se rozhodněte.
Někdy člověk důvěřuje a spálí se. Ale dnes platí, že si musíme hlídat peníze a být pořád ve střehu. Podvodníků a zlodějů je okolo nás plno. Pro příště si nechte vystavit nějaký papír, smlouvu, prohlášení apod., kde budete mít všechny potřebné údaje. Jak nemáte něco v ruce, tak se těžko něco dokazuje.
mohl byste zkusit oslovit ty lidi, co se tam nastěhovali po vás, ukázat jim vyúčtování za uplynulý rok k dané adrese, mělo by tam být uvedeno, za jaké časové období to je - v té době tam bydleli oni a elektřinu odebrali taky oni - a zkusit se s nimi domluvit, že jste udělal tu chybu, že jste elektřinu nechal napsanou na vás - pokud to jsou slušní lidi, tak by to mohli uznat a zaplatit za vás... ale to bude jen jejich dobrá vůle, jinak s tím asi nic nenaděláte a budete muset zaplatit, elektřina je psaná na vás a jestli tam bydlíte nebo ne, je bohužel už váš problém (řekne ČEZ)...
Sice nevím, proč Vám ten nájem majitel odmítl, ale já to vidím na písemnou dohodu o zaplacení(tzv. uznání dluhu), nejlépe majitelem. Jinak to vidím na tr. čin podvodu. Něco slíbil, nedodržel, naopak pod slibem zajištění služby, z Vás dostal peníze. Jsou věci který se mezi slušnými lidmi nedělají.
Nemůžu si pomoct ale proč ste vůbec s něčím takovým souhlasil?.?.? Když už vám sdělil že v bytě nebudete bydlet měl ste elektřinu hned odhlásit!.!.! Někdy mi hlava nebere!.!.!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.