Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapající voda z digestoře

Od: zuza* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám novou kuchyň a v ní digestoř zn. Fagor. Po asi dvou týdením užívání mi z ní na sklokeramickou desku začala kapat voda. Kape i když nevařím, už asi dva týdny. Máme ji přes půdu vyvedenou ven. Může to být špatně provedeným odtahem nebo je špatně fungující digestoř? Děkuji za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Odsavač je v pořádku, problém je v řešení odvodu par. Voda, která vytéká zpět je kondenzát par, které jsou odsávány. Řešení je více. Do odvodu je potřeba umístit jímač kondenzátu a zajistit jeho vyprazdňování... je málo informací.

jambus*
hodnocení

0x

těžko poradit na dálku,ale máte na odvětrávacím komínku stříšku? Anebo to nemá dostatečný odtah a je to kondenzována pára.

jambus*
hodnocení

0x

teď mě ještě napadlo : máte jí dobře nastavenou? Vevnitř byývá taková klapka,kterou se přepíná mezi odtahem do komínku a recyklací.

Jestli je to na recyklaci,tak to může být zkondenzována pára. Uhlíkový filtr co tam je ,odfiltruje mastnotu ,ale s vlhkostí si neporadí.Ta zústává

zuza*
hodnocení

Děkuji za rychlé odpovědi, zkusím tu klapku, to mi příjde jako nejrychlejší řešení :) snad to bude tím. Pak budu kdyžtak řešit jímač kondenzátu atd. Děkuji

No, pokud je to opravdu klapkou, vyjměte hlavně filtr! Nevím, který typ odsavače máte, já 130E, tam je po sejmutí ochranných mřížek uprostřed dutiny... Ale myslím, že to není to pravé řešení. To by ta voda kapala jen při vaření a chviličku po něm...

23.09.08 18:04

hloupost

slovo hloupost jsem nepatří, omlouvám se.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je komínek vyveden na půdu,která není vytápěná,pára v trubce kondenzuje a stéká dolů.Chce to vložit do trubky rozšířený konický trychtýř v jehož spodní části je vývod kondenzátu přes nádržku,kterou je možno občas vyprázdnit.

JABRAKA

jambus*
hodnocení

0x

jen pro zajímavost : mužete pak napsat jak jste dopadla.Jestli se zadařilo. a jestli to pomohlo.Držím palce

stan009
hodnocení

0x

měl jsem podobný problém - v zimním období , stačilo nechat klapku stále pootevřenou , aby mohl proudit vzduch , zároven jsem tím vyřešil větrání kuchyně.

Klapka se ale uzavírá jen při používání vnitřní cirkulace - tedy s filtrem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]