Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystehovani z bytu

Od: krystina odpovědí: 8 změna:

Dobry den ,dnes mi prisla nabidka od mesta jestli si chci byt koupit nebo vymenit,mam tu smlouvu na dobu neurcitou,chtej nam byty prodat za nehorazne vysokou cenu i kdyz barak je cely plesnivy a byty taky a jeste pada strecha!chtela bych se zeptat jestli mohu jejich nabidku odmitnout a napsat jim,ze z duvodu tech a tech si byt nekoupim ale chci nadale bydlet podle najemni smlouvy a kdyz jim toto vyjadreni poslu,co s tim budou delat?dekuji za odpoved

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x

odprodávané byty městem nebývají prodávány za tržní hodnotu, takže odkupem neprohloupíte. koho znám, tak po odkoupení měl ihned byt dvojnásobnou hodnotu a více. Může se stát, že prodají celý dům někomu a ten vám pak udělá nájemní podmínky, že si budete drbat hlavu.

lidus*
hodnocení

0x

Co je to nehorázně vysoká cena- př. u nás se naprosto stejný byt 3+1 v paneláku starém cca 30 let prodával před 10 roky za 250 000! Po zásahu všemocné EU se dnes prodává za 650 000 i tak se to ovšem vyplatí jelikož ho obratem ruky za 2miliony prodáte. U nás byl o byty velký zájem a pouze dva lidé z 38 ho nechtěli-měli možnost směnit za stejný ve vedlejším domě co se zatím neprodává a nebo v bytě kde bydlí zůstat ovšem koupilo ho družstvo vlastníků které se utvořilo z nájemníků a okamžitě se jim změnily podmínky nájemní smlouvy. Byt kupte a pak se vezme úvěr a opraví se vše potřebné a vy ten úvěr co si vezme celý dům budete splácet v nájmu ale budete mít svoje, byt, se kterým můžete disponovat.

krystina
hodnocení

no tak napred byl barak zemedelcu ti mi tenkrat rikali ze byty budou prodavat za (ten muj) 80 000 pakj to prevzala zemd.skola ti uz chteli 150 000 kdyz jsem to chtela vzit,rekli mi ze jsou pozemky mesta a ze to neni tak jednoduchy,cely byt jsem si zrekonstrulovala,nova voda elektrika,koupelna dlazba obklady zkratka celej byt.ted s nama jedna mesto a rekli mi ze si mam vzit odhadce a za to odhadne za to mi to prodaj..jenze for je v tom,ze mi odhadce vlastne napali sumu za to jak jsem to tu zvelebila:( jinak si myslim,kdyz to budou chtit opravit tak budou muset opravovat strechu a z tohoto duvodu si myslim,ze me vystehovat nemuzou a hlavne oni s tim nic delat nechtej dobre vedi ze je to prodelecny a chtej se toho zbavit!ale jen teda nechapu,kdyz uz tu bydlim tolik let a vedi ze barak je v hroznem stavu,proc delaj takovi problemy spis by meli najemnikum vyjit vstric a mohli by byt radi ze se toho zbavi!uz tady meli hodne kupcu vsichni splacli ruce a utikali :D mimochodem po me rekonstrukci by me ten byt 1+1 vysel hodne pres milion! udelala jsem tu z neobytneho luxus :(

lidka*

Krystino, pokud jste úpravy bytu dělala se souhlasem majitele, tak by vám mohli uznat vložené investice a o tuto částku zohlednit cenu. Je to docela divný postup, který vaše město uplatňuje. Ale oni mohou se svým majetkem nakládat a zastupitelstvo může příjmout usnesení o postupu při prodeji. Jednejte s nimi už jenom písemně a pokud je v obytném domě více bytů, domluvte se na postupu a třeba i podejte společnou žádost na projednání v městském zastupitelstvu. I ta cena 150 tis. Kč by byla přijatelná. Ale je fakt, že v mnoha případech se prodeje pozdržely právě kvůli nevyjasněnému vlastnictví pozemků pod domy. Ale jak říkám, lépe se vám bude jednat s městem společně. Bude to mít jistě větší váhu při projednávání. Také si dejte do kupy doklady o provedených úpravách a případný souhlas majitele - to je dosti důležité. *cteni*

krystina
hodnocení

ne ne to pravebylo uplne jinak,sla jsem na skolu (jak ji byt drive patril) ze mi proteka voda,ze mi nefunguje toaleta,ze mi nejde karma atd a oni mi rekli,ze to co je za mima dverma je nezajima at si tu delam co chci!ted jak to prebralo mesto tak ja uz byt mam zrenovovany a bohuzel mi rekli ze si mam ja sama zaplatit odhadce na jejich byt a prodaj ho za odhad:( driv by ten byt mel cenu cca 50 000 a to dost prehanim ,byl skoro neobyvatelny!takze jsem si vlastne sama nabehla,ze jsem sem nastrkala penize a jeste si to zaplatim.zadne povoleni na upravy jsem nemela,jak uz jsem psala minule majitele to vubec nezajimalo!

hodnocení

0x

Bydlím v domě z 1954 roku, topení Gamata, teplá voda karma. 2+1, cca 50m2. Nabídka na odkoupení je na 470 000kč dle odhadu+ všechny poplatky na založení družstva + šílené úroky z půjčky, hypotéky, úvěru (nedopátrala jsem se, jaký je mezi nimi rozdíl).*ee* Před několika léty, když jsme dům chtěli odkoupit, za nějakých 30 000-40 000, nedovolilo to město. A teď prodává.*plac*Mám smlouvu na dobu neurčitou, ale kupovat nemůžu a nechci. V mém věku se zadlužit na takovou částku, při dnešních důchodech, to je jasná sebevražda. Takže mladí založili družstvo a družstvo převezme stávající smlouvu po 1.1.2012. Už to máme ústně dohodnuté. Budu v nájmu družstva. *jasne*Ověřovala jsem si to na úřadech.

lidka*
hodnocení

0x

Nevím, čemu říkáte nehorázně vysoká cena. Ale u nás v menším městě se asi před 10 roky prodávaly byty za ceny okolo 60 až 100 tis. Kč stávajícím nájemníkům. Také si nájemníci stěžovali na výši ceny. Dneska tyto byty prodávají za desetinásobek ceny. Já se domnívám, že se koupě vyplatí, pokud obytný dům není skutečně v dezolátním stavu. Jestli se rozhodnete jejich nabídku odmítnout, vaše nájemní smlouva platí, pokud je na dobu neurčitou. Město může i tak nabídnout váš byt k prodeji třeba i formou soutěže i s vámi jako nájemníkem. Je otázka, jak budete vycházet s novým majitelem a zda nenajde důvod vás vystěhovat - právě třeba nutná rekonstrukce. U nás byla třeba i možnost, že byt koupily děti nájemníků. Těžko říct, jak bude město postupovat v případě odmítnutí. I když máte platnou nájemní smlouvu, vždy je možné nabídnout náhradní bydlení třeba i z důvodu stavebních úprav k odstranění - jak píšete - havarijního stavu nemovitosti. Odmítnutí pošlete písemně doporučeně a nebo je na město předejte osobně s potvrzením kopie pro vás. *klik*

buss
hodnocení

0x

Co by s tím Kristíno dělali, nějak vám odpoví. Najdou si nějaký důvod jak vystěhovat, třeba zrovna tu opravu baráku, bytu a někam vás nastěhují a pak... barák, byt třeba prodají a máte nového majitele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]