Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena tesneni, DARLING MINI 35

Od: pepeee* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

zakoupil jsem starší vodárnu a potřebuji jí zrenovovat. Po zapojení na vodu teče u motoru voda. U statršího typu se to řešilo lojovou šňůrou, ale zde to tak není, jak to mám rozdělat a přetěsnit? Nikde jsem nenašel návod nebo aspoň popis jak na to. Máte někdo zkušenost s touto opravou?

Děkuji

doplněno 29.12.11 22:21:

omlouvám se za chybu :)

doplněno 10.01.12 19:57:

Ještě bych měl další dotaz, na kolik mám natlakovat nádobu? Na štítku je napsáno - pracovní přetlak max 1MPa a plnící přetlak plynu je 0,18MPa, to asi znamená že to mam natlakovat na tu hodnotu 0,18MPa (1,8baru)? Teď mám natlakováno pouze 1,5baru.

A další dotaz je že když je malý tlak vody, tak mi protéká WC (geberit) ale když spláchnu a přepnu vodu na obecní řád, tak to neprotéka, krásně se to vypne. Je možné že to nebude dohromady s tím darlingem fungovat?

Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Rozdělejte to a zjistěte co je tam jako těsnění.Lojová šňůra je nejlepší co se dá použít.Někdo to dal dohromady,tak to rozdělat taky půjde.Co fotka?Jak se dá jinak věštit?

pepeee*
hodnocení

zkoušel jesem stáhnout motor ale nepovedlo se mi to.

no vidím mechanická ucpávka tak bych to viděl zas na tu lojovou šnůru

pepeee*
hodnocení

ale kudy na to? Sundat motor nebo čerpadlo? Mezi motorem a čerpadlem je ještě jeden mezikus.

des*

Teče z motoru,nebo z čerpadla?Z čeho teče,sundat a spravit.

polulinapermanenta

No moc toho tam vidět není. Motor je s čerpadlem spojen přes silonovou spojku. Na čerpadle bude příruba na dvou šteftech M8. Matičky opatrně přitáhnout, ručně protočit čerpadlem posměru, spustit, zkontrolovat na těsnost.Teče-li stále, vysomrovat od údržbáře ve fabrice kousek těsnicí šňůry, odmontovat přírubu, vložit šňůru (délka=obvod hřídele), nasadit zpět na štefty přírubu a dále postupovat jak bylo popsáno dříve.

polulinapermanenta

Malinko mokro by mělo být stále, aby se ta šňůra neupekla.

pepeee*
hodnocení

Klasicka výměna je mi známá, to se ani nemusí v podstatě nic rozdělavat, ale u tohodle modelu je to asi trochu jinak.

Zkoušel jsem sundat motor, ale to se mi zatím nepovedlo. Zaseknul jsem se asi po centimetru a dal ani rana :)

video na výměnu u klasického čerpadla:

jak to vidím povolit 4 šroubky z příruby a motor musí jít dolů,je to spojený silon spojkou,jinak tam budou určitě brejle na ucpávku,sigma to tak řeší

doplněno 30.12.11 17:46:

Čerpadlo je samonasávací ,monoblokové konstrukce ,kde základní součástí - oběžné kolo,sací a výtlačná vložka,jsou shodné se sériově vyráběnými čerpadly SVA.Výtlačné těleso je konstrukčně přizpůsobeno monoblokové konstrukci čerpadla.Utěsnění hřídele je ve dvojím provedení,buď provazcovým těsněním ( lojovou šnůrou) dotlačovaným ucpávkovým víkem ( víčkem ucpávky ) nebo mechanickou ucpávkou.

viz stránka výrobce

pepeee*
hodnocení

Už jsem konečně něco našel, žádnou spojku jsem to nemá a tak jsem to rozebral, ale zasekl jsem se u sundani oběžného kola.

Na obrázku je znázorněna ta mechanická ucpávka.

sigmashop.cz/...

polulinapermanenta

Jojo, no čerpadlo už sem rozdělané měla, ale jen ze zvědavosti a už se mi nepovedlo složit, je to tam natěsno a úplně přesně, takže na koleně neproveditelné. Složené teda bylo, ale porád někde zadrhávalo, čerpadlo bych proto nerozebírala. Jinak v popisu je uvedeno:Utěsnění hřídele čer­padla je provedeno mechanickou ucpávkou,proto jsem psala ten postup.

pepeee*
hodnocení

Jen doplním že jsem to rozdělal a vyměnil tu mechanickou ucpávku a vše se točí a saje jak má. Hlavně to nikde netče a nedrhne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]