Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozšíření koupelny - betonování podlahy

Od: hrouda28 odpovědí: 1 změna:

Bydlím v cihlovém domě ze 30.let Rád bych rozšířil koupelnu na úkor veliké kuchyně. Ke koupelně bych chtěl připojit cca 4m2, které dříve sloužily jako "špajz" - tedy mají samostatná podlahová prka, přímo nezasahující do kuchyně. Tato prkna jsem odstranil, pod nimi je sypek a trámky, ke které prkna byla přichycena. Je mi jasné, že první problém bude výška podlahy, a tak předpokládám, že mám před sebou 2 varianty. 1. odebrat sypek a trámky - dostat se níže - a začít s betonováním. 2. ponechat sypek a trámky. Méně pracná se mi zdá 2.varianta, i za cenu, že podlaha v koupeně bude výše, než v kuchyni. Ve stávající koupelně jsem odstranil dlaždice, dostal se na beton. Rád bych věděl, jak mám postupovat s betonováním podlahy, jestli musím použít "klasický" beton či potěr, zda musím vystužovat apod. A určitě jsem ještě přehlédl nějaký možný zádrhel. Díky za radu.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Když se na to podíváme ze strany koupelny,vyrovnat výšku podlahy by neměl být problém.Zásyp mezi trámky je izolace.Kročejová i tepelná.Odstraňovat ji je zbytečné,podlahu bych srovnal betonem.Protože zřejmě počítáš s dlažbou,vyrovnání do váhy bych nakonec udělal flexilepidlem.Po mírném zaschnutí hned lep dlažbu.Pokud chceš mít jistotu,celou plochu napenetruj ,třeba Sokratem.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]