Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paropáska kolem oken

Od: artik* odpovědí: 73 změna:

Zdravím , sice to tady už je ,ale rád bych pořešil plíseň kolem oken a neustálé praskání omítky kolem oken . Firma HOCO taky nedává parotěsnou zábranu a nyní s tím jsou potíže . Našel jsem ,že jsem někdo dával fotky jak na montovat tuto pásku ,když už jsou okna namontována a začištěna ,ale už to nejde zobrazit , mohu poprosit o foto nebo odkaz? Jinak potíží mám více ,takže tu budu trochu déle otravovat .

další témata budou , zateplení balkonu v panelovém domě , odhlučnění ( spíše snížení ) stropu , plíseň v kuchyni pouza na jedné zdi a zateplení podlahy . Zatím řeším ty okna za 6 let už mam druhou sadu oken . ( první jsem měnil pro neuvěřitelné rosení a firma reklamaci neuznala ) . Díky za rady

73 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

1x

Asi myslis me,

Roseni a dalsi problem s tim spojeny muze mit vice pricin a jedna s hlavnich je vysoka vlhkost, spatne zapraveni (PUR pena) a nasledne ochlazovani ramu. PUR ktera neni chranena parotesnou paskou klidne za 1 rok z degraduje a neizoluje.

1. osekej, oskrab spalety/osteni, vyskarb PUR penu (ohni kulatinku do tvaru spehaku a pujde to samo)

2. vypln prostor mezi spaletou a ramem kvalitni PUR penou napr. SOUDAL, Den Braven apod.

3. PUR serizni podel ramu

4. Na ram nalep cca 10mm parotesnou pasku www.hasoft.cz/lep/...

k prilepeni na zed pouzij lepidlo www.hasoft.cz/lep/... nebo jine napr. Den Braven

5. Na ram nalep APU listu pro okna (ta ti zajisti aby nic nepraskalo)

6. osad APU roh (nejlepe roh Genius)

7. cele to pak muzes zadelat sadrovou omitkou Rigips UNI nebo Knauf

Klidne misto 10mm sadrove omitky muzes dat EPS (prilep PUR penou na lepeni EPS nebo sadrovou omitkou - zubatym hladitkem podel ramu) a zbytek cca 5mm das sadrovou omitku

artik*
hodnocení

1. - chápu

2.-chápu

3. chápu

4. chápu částečně ( pásku nalepím na rám okna cca 10mm a ohnu i na špaletu cca kolik? )

5. našel jsem jen tuhle a nějak nechápu ¨k čemu je ta drážka ( na EPS? )

6. nenašel jsem ,tak nevím o co jde :(

jinak asi začnu balkonem ( později dodám foto jak to bohužel vypadá nyní . Balkon je u obýváku a ten chci předělávat . Podlaha ,snížení stropu ( zateplení ) , jsem v 8 patře a nad sebou mam ještě 3 byty , tak dám asi jen protihlukovou zábranu . Otázka je jestli dát i parotěsnou pásku ,ale tu bych dal jen v rohu místnosti která je napojena na balkon ( tam se objevuje plíseň . Ještě jsem chtěl udělat neco se zdí ( rohovej byt ) můžete prosím poradit? Díky

Paropáska kolem oken
standam*

4. pasku dej tak cca 30mm na spaletu, dej ji tak jak ti to vyjde, hlavne at je utesnena a zakryje PUR s presahem

5. ANO to je ta APU lista, to misto neni na EPS, ale na omitku/sterku

6. je to APU roh, ten ti vytvori rovny a odolny roh hlavne podle tohoto rohu budes nanaset omitku, to plati i pro APU listu.

dej do googlu hledat "APU lista"a mas mnoho obrazku jak udelat zapraveni

Jinak pokud budes davat EPS z venkovni strany uz ho nedavej ze strany interieru, leda, ze by jsi snim chtel nahradit tl. omitky.

Sadrovou omitku muzes nanaset ve velkem mnozstvi a i vicekrat - toho se neboj

Ohledne balkonu, over spad, zda ti voda netece po dlazbe smerem ke dverim

Jinak osobne bych misto pod a pred netrel lepenkou v kyblu "www.hasoft"a do rohu vlozil pas folie k tomu urceny "www.hasoft"

Pak bud z dlazby sokl nebo plech. okapnicku, ktera bude na ramu utesnena.

Ohledne snizeni stropu a hlukove izolaci, sem nedavej parotesnou folii a ani parotesnou pasku do rohu kde se objevuje plisen.

Roh je studeny a plisen by jsi mel na vnitrni strane pasky.

Sem muzes dat kremikove desky resp. vapeno kremikove www.casiplus.cz/i/...

Jina moznost neni, bud je das po cele stene, coz by nemuselo byt tak financne narocne, protoze pokud dobre chapu jedna se o stranu balkonu. Nebo jen udelat niku v rohu.

Na vnitrni izolaci typu EPS, mineralni/skelna izolace apod. zapomen.

artik*
hodnocení

spád je v pohodě a voda se tam vůbec z blažby nedostane , jen to tahá vlhkost z venku .Parotěsnou pásku jsem chtěl dát jen na balkonovou stěnu ( budu z venku zateplovat a tak jsem myslel ,že když jí dám ven musím i dovnitř . Plíseň se dělá jen jak je spojen strop se stěnou ve spáře .)Obývák je v pohodě ,až na to špatné začištění balk. sestavy . jinak Boční hlavní stěnu ( tam není žádné okno jsme chtěl nějak upravit ,protože zeď je hrozná ,samá prasklina a někudy tam fouká ( asi zásuvkou )

takže hlavní úkol

1. Dokončit začištění balkonové sestavy a zateplit balkonovou stěnu z venku ( dám tam 15cm EPS a pak jen obložím ).Udělat sokl a obložit a utěsnit .

2.Dokončit začištění balkonové sestavy uvnitř.

3. Snížit strop a dát tam raději protihlukovou zábranu ( tím snad nic nepokazím )

4. pořešit boční stěnu místnosti ,ale to není nutné ( jen aby to vypadalo lépe )

přikládám takovej plánek ( no nic moc ,ale aspoň něco :D)

Paropáska kolem oken #2
standam*

Pokud budes zateplovat z venkovni strany melo by to hodne pomoci, vcetne tepelnych mostu a nasledne plisne.

Jen nevim zda se ti to podari udelat 100%, leda, ze by jsi to trochu pretahl k sousedum:)

Jen na zatepleni nedavej zadnou folii apod. to o cem zde pisu (parotesna paska) prijde jen na ram okna a ze strany interieru.

Ze strany exterieru prijde (difuzni paska - venkovni paska) a zase jen na ram okna.

Proste tyto pasky chrani PUR penu kolem ramu.

Nevim cim chces EPS obkladat:) mrkni jeste na fasadni mineralni izolaci, stena bude mit lepsi difuzni odpor u EPS zatepleni ne, jinak receno, stena bude lepe dychat (pro Milana - vyjimecne dame plice :) )

Dale pokud das na steny SDK nebo sadrovou omitku (sadrova omitka je na tom lepe), bude lepsi regulace vlhkosti a tim se snizi riziko kondenzace na oknu.

Ja mam cele podkrovi v sadre vcetne zdi (sadrova omitka nebo sterka) a hned po naneseni omitek a naslednem vyschnuti cca 2-3dny se vyrazne zmenilo celkove klima.

artik*
hodnocení

pak jsem ještě myslel ,že nechám balkon zasklít ,ale zatím nevím .taky jsem myslel parotěsnou pásku ,jen jsem to špatně napsal .takže na stěny sádrovou omítku ( díky za radu ) .Obkládat jsem chtěl venkovníma plastovejma palubkama .

standam*

Zaskleni je dobra vec, jen at to nevypada jako v Polsku ci Rusku, tam to ma kazdy druhy a hruza, vesmes se kde naslo nebo 50let stare :) to plati i pro plast. palubky

artik*
hodnocení

nemá někdo foto nebo postup jak zateplit rám oken v 8 patře paneláku?

artik*
hodnocení

jo jo myslel jsem Vás .Tohle je super info , zatím jsem nenašel zedníka ,kterej by byl ochoten to dělat , prej se to z venku špatně dělá protože je to 8 patro . No nic vrhnu se na to sám . Hodně jsem zvažoval dát z venku pol. a zateplit rám .

standam*

to co jsem popsal je ze strany interieru

ze strany exterieru je nutne pouzit material venkovni tj. zapraveni a pokud se pouzije paska tak pouzit venkovni)

www.hasoft.cz/lep/...

pokud se pouzije okenni APU lista tak zase venkovni (ochrana UV apod.)

jinak EPS, klidne i z venkovni strany (zde bude ucinnejsi) jen pro zapraveni pouzit lepidlo - perlinu - lepidlo

EPS nedavat az k ramu, nech tam prostor na PUR penu

Nejlepsi by bylo dat na spalety EPS, osadit ram a zapenit, coz zde nelze.

artik*
hodnocení

tady foto jak to vypadá nyní .

Paropáska kolem oken #3

artik*
hodnocení

nějaké foto jak to má vypadat nemáte? Díky

standam*

ja to delal ze strany interieru, z venkovni strany to budu delat ... az se bude delat fasada.

podle fotky tam mas misto na EPS, dej extrudak a dale jak jsem jiz popsal, bylo by dobre to udelat i pod parapetem

ale jak tak koukam na foto, zde se jedna o spaletova okna nebo se me to zda? jak je siroky ram?

fotky nekde nejaky mam, ale jen ze strany interieru

artik*
hodnocení

a takle to vypadá uvnitř . Samozřejmostí je plíseň kolem oken ( nahoře ) . Je to cca 1rok co to firma opravovala .

Paropáska kolem oken #4
standam*

jj, uz to vidim jake mas okna, venku i vevnitr mas dost mista na vse co jsem napsal

artik*
hodnocení

okna jsou od HOCA . Nemáte nějaké foto nebo fotky postupu jak to udělat? Z fotek se to lépe učí :D . A jak zajistit aby bylo vše ok i pod parapetem?

standam*

foto: parotesna paska - jeste pred oklepanim omitek

Paropáska kolem oken #5
standam*
29.12.11 21:17

1.

Paropáska kolem oken #6
standam*
29.12.11 21:18

2.

Paropáska kolem oken #7
standam*
29.12.11 21:18

3.

Paropáska kolem oken #8
standam*
29.12.11 21:19

4.

Paropáska kolem oken #9
standam*
29.12.11 21:20

5.

Paropáska kolem oken #10
standam*
29.12.11 21:20

6.

Paropáska kolem oken #11
standam*
29.12.11 21:21

7.

Paropáska kolem oken #12
standam*

8.

doplněno 29.12.11 21:24:

bohuzel detailne jsem to nefotil a foceno prevazne mobilem, takze nic moc

jinak zatepleni pod parapetem, chce to demontovat parapet a dat EPS, asi tam budes mit malo mista (lista okna), tak snad jen udelat kontrolu zda je dobre zepenovany nebo ho demontuj a zapenit znova.

Paropáska kolem oken #13
vinetue

Zdravím, pokud sem to dobře pochopil tak parotěsná páska je nalepena cca 10mm na rám na stranu z pohledu místnosti. APU lištu můžu nalepit na tu pásku nebo až vedle směrem ke křídlu na čistý rám? Snad jsem byl pochopen.

Díky za odpověď.

artik*
hodnocení

tady foto balkonu jak je to hrozně uděláno . U vchodu prosakuje vlhkost do bytu a už je nafouklá i plovoučka . Tohle bych chtěl opravit a udělat tak ,aby to bylo ok. Díky za rady culda13.rajce.idnes.cz/...

tak my když to montovali dávalo se to na rá hned,samozřejmě je to dražší,jinak ty špalety musí být zazděný kus za rám aby tam byl labyrynt,tohle mě přijde dost na kraj špalety,já je mám 3cm založený v polystyrenu plus objeté apu lištou nepraská to pak

artik*
hodnocení

už to řeším s firmou ,protože dřív jsem o tom nic nevěděl a poslední 2dny jsem si o tom hodně přečetl ,tak to semnou budou mít těžké . *smich*

artik*
hodnocení

ale jak zateplit ten vršek kde je plastovej nástavec? Nebo tam mam dát jen tu paropásku a APU lištu? Nebo mam EPS nalepit na plast? Bude to držet?

Paropáska kolem oken #14
standam*

Osobne postradam duvod proc je tam nastavec, ze by neschopnost vyrobce oken udelat vyssi balkonove dvere?! :)

Nevim jak je resen tento nastavec, ale urcite bych ho schoval, jak z venku tak zevnit, nalep EPS na blok a horni spaletu napr. PUR lepidlem, to same bych udelal i v interieru. Drzet to bude, neboj.

artik*
hodnocení

od stropu ke dveřím to je 19 cm , takže zateplit tak 15cm i s omítkou? uvnitř udělám to samé . Díky za radu

artik*
hodnocení

měl jsem trošku jinou představu ,jak to funguje s tou lištou .Dneska jsem jí koupil a nějak nechápu jak to udělat . Když jí nalepím na kraj rámu bubu tam mít určitě min. 2cm mezeru meti lištou a špaletou . Mohu tam dát EPS , nebo se to dělá jinak? Díky

Paropáska kolem oken #15
standam*

budes tam mit vice nez 2cm, kdyz das parozabranu a pak listu, bude to cca 35mm, mezi zed a listu klidne dej EPS, nebo to cele vymazni sadrovou omitkou, je to na tobe co si vyberes

artik*
hodnocení

super díky ,asi tam dám EPS a pěkně si špalety dorovnám aby to prostě bylo pěkně zarovnané a aby tam byl pravej úhel ( špaleta - okno ) . Dneska jsem byl pro parotěsnou pásku a ve stavebninách na mě pán koukal co to vlastně chci , že se to tak vůbec nedělá . Zedník co tam byl koukal jak blázen , že to slyší prvně a tak jsem mu řekl , že ten co mi dělal okno o tom taky nikdy neslyšel a podle toho to dopadlo . A ještě doplním ,že prej se APU lišta nedá dodatečně namontovat . :D Prostě borci ,nechápu jak se můžou uživit .

standam*

EPS tam nalep, ale moc to neres, kopiruj stenu, rovinu ti udela APU lista a APU roh, stim si musis vyhrat, protoze podle nich budes natahova a stahovat omitku ci sterku, nezapomen na penetraci (difuzni) zadny duvilax :)

Ohledne, rohu, list a pasek u nas to ma temer kazdy stav. obchod, kdyz neni objednaji.

Uzivit se muzou, protoze on okno zamazne stukem za 500,- a je za 30min. hotovy, kdyby daval listy, pasky, rohy apod. bude chtit treba 2000,- a bude na jednom okne 1/2 dne. Takze, kdyz nekdo da nabidku za 500,- druhy za 2000,- zakaznik logicky vezme nizsi nabidku, ale vysledek stoji za ho..o.

Osobne mam kolem oken listy i rohy dokonce v jedne casti kde mam z jedne mistnosti dva pruchody ( z loznice do satny a do koupelny) nebo tam kde nejsou dvere mam dane APU rohy (roh genius, je to to same jako AL rohy, tj. mirne zaobleny), ktere udelaji krasnou, cistou rovinu a ve spojeni se sadrovou omitkou... no to by jsi musel vydet.

artik*
hodnocení

zdravím , po zdravotních potížích , se zase dávám do práce . Mohu parotěsku dát na okno a ničím jí nezakrývat? Prostě bych jí tam zatím nechal až bude tepleji . Díky za odpověď

artik*
hodnocení

tak jsem zjistil , že mám v okně mezi sklem hliníkovej proužek , všichni pod náma maj plastovej a okna se jim nemlžej , můůže to být tím?

standam*

AL prouzek, mezi sklem? myslis ram skla?, ktery tvori tzv. mezeru mezi sklama?

jestli ano tak to neres, mam to same a spise bude nerezovy

Parotesku muzes dat, je otazkou, zda uz nemas PUR v haji, ale aspon zabranis vstupu vlhosti do PUR a pripadna stavajici vlhkost se behem par dni vyvetra a PUR bude lepe izolovat.

artik*
hodnocení

Jo jo AL proužek mezi sklem . PUR bych vyškrábal ( možná ,že i vyndám celé okno a znovu usadím ,jen se mi v té zimě nechce dělat omítka).Nebo mám to nechat a jen dát novou PUR?

standam*

Bud rad, ze tam nemas plast, bych rekl ja:)

Na venek se ted vyprdni, ono se to do brezna nepo... .

Udelj to zatim z interieru, vyskrabni penu, dej novou, dej parotesku a zaprav.

Jen to delej postupne, vyskrabni jednu stranu, dej PUR az zatuhne delej dalsi stranu a vrsek apod.

Hlavne neotvirej okno, nech to na druhy den.

Ja mel take problem, po zjisteni jak mam vypeneny ram, jsem to predelal a doplnil EPS na spalety (stejne jsem musel dohnat zed k ramu) a od te doby OK a to jeste vedle v mistnosti delam takze, pridavam vlhkost a nikde zadna vodicka a to i bez ofukovani okna radiatorem :)

artik*
hodnocení

to by bylo super .Musím to udělat i pod parapetem .Ještě se chci zeptat , když tonechám dělat zedníka jaká asi tak přijatelná cena a mam nabídku od dodavatele oken ,že mi okno demontujou ,daj tam pásky a znovu usaděj , otázka je jestli to není zbytečný okno znovu demontovat . Díky za rady .

standam*

cenu ti nereknu, to musi zednik, ale pokud si chces nechat pasku namontovat od fi. ktera to dela a zna rozhodne tuto fi. nez zednika

je to na tobe a penezence, vysledek bude stejny, jen od fi., ktera bude demontovat a vsazovat pasku to bude systemove, ale opakuji vysledek stejny, samozrejme pokud to dobre a kvalitne udelas :)

artik*
hodnocení

ty by jsi to okno demontoval ,nebo by jsi to udělal tak jak jsi psal ,tedy na okno usazené?

standam*

ja, tak jak jsem to delal, tj. na usazene okno a pred zapenenim poradne vycistit sparu a pokud tam budou zbytky omitky, tak take dolu at se to vyplni co nevice a zaleze kam ma. Nezapomenout na opraseni a zkropeni vodou.

artik*
hodnocení

díky za rady

artik*
hodnocení

tak to mám hotové ,ale nyní jde na řadu omítka . Takovej dotaz , sádrovou omítku mohu dát rovnou na polyš ,nebo nejdříve musím dát perlinku s lepidlem?

standam*

muzas dat sadrovou omitku rovnou na EPS, v podstate temer kazdy material je pevnejsi a drzi a vzdy pri pokusu o slupnuti apod. jde dolu se zbytkyEPS, jen je nutne mit EPS opraseny a ja davam penetraci Knauf redenou 1:1, tento pomer je urcen na "nesave" a hladke podklady

na horni cast nedavej vice jak 10mm!, perlinu das do teto omitky

artik*
hodnocení

perlinku do omítky?

standam*
11.03.12 17:46

jj

artik*
hodnocení

jsem pomalejší ,takže postup? Udělat vrstvu sádrovou omítkou ,dát perlinku a pak dát zase sádrovou omítku?

standam*

kolik budes davat omitky na EPS?

doplněno 11.03.12 18:51:

jinak jak pises natahnes/neneses vrstvu vlozis perlinu a pak zbytek

repkin*

Kurňa stando, proč sem tě neznal dřív :D okna jsem si dělal sám, plíseň sice nemám, ale oproti tobě jsem to udělal prasácky *zed* nádherná práce *pivo* inspiruju se, až dodělám podlahy, čekají mne okna v ložnici *cteni*.

standam*

treba se zname :)

jinak diky, je to hlavne o priprave, omitniky, roky, listy a kvalitni naradi, pak uz jen ta prace a hlavne dvakra merit

pokud te cekaji nova okna mas vyhodu ve vlepeni parotesky nebo rovnou od vyrobce, ja to resil pozde, protoze nebyly informace

od teto doby si delam "vse" :) sam, protoze zde v okoli je to zamej zufan a ja potrebuji vice nez 100% praci

hlavne jsem haklivy na nerovinu, proto jsem veskere omitky omlatil a proto i toto ti doporucuji, ale zalezi na v kusu,nekdo preferuje stuk nekdo tzv. hladke omitky apod. je to ruzne, ale muzi ti rici, ze pravy uhel, naprosta rovina kde uz ani v norme nejsou jednotky :) se me ted vraci i s uroky pri navaznosti jinych praci

a nasledne vymalovani na tzv. hladkou stenu vypada moc dobre (nesmi se malovat vodou!), pak to na SDK, ale i stuku vypada hrozne

doplněno 11.03.12 20:08:

jinak ty fotky to je take loznice resp. loznice o trech otevrenych castech (satna, loznice, koupelna) cca 60m2 tak trochu AP a zde budu temer porad, takze to musi byt vic nez 100% :)

artik*
hodnocení

cca 6-10mm

standam*

artik

jj, klidne nanez 3-5mm vloz perlinu trochu ji zatahni a nanes zbytek, takto to bude pevnejsi nez zname lepidlo-perlina-lepidlo

zde tu pevnost (na poklep) resi omitka ne perlina, tu tam mas jen zduvodu spar EPS apod. kdyby nahodou

repkin*

Já lepil na boky 8cm a nahoru 10cm EPS klasickým lepidlem, to jsem natáhnul jednu vrstvu aby se to chytlo a zamazalo, až to trošku zavadlo, tak na to druhou s perlinkou, zahladil, potom na to řídčejší třetí a až to zaschlo, tak jsem to zbrousil a štuk.

doplněno 11.03.12 20:20:

Bohužel parapet na okně rovnej neni, dali mi tam špatně cihlu jako podložení okna při vypěnění, pak nešla vytáhnout a já se bál jí pořádně osekat, tak je tam vlnovka, ale na první pohled to není poznat :D .

V ložnici si dám už záležet.

Paropáska kolem oken #16
standam*

ja to prvne taky tak delal, EPS na lepidlo, pak lepidlo-perlina a parapet na PUR, ale kdyz jsem se rozhodl omlatit vsechny omitky

dal jsem vse dolu vcetne parapetu, protoze uz nesedel vuci novemu omitnuti :)

pak vse na PUR, jen dam jiny parapet nez ten co jsem mel ja nebo mas ty, zacal jsem mit odpor ktem bocnim parapetnim listam

navic ted nebude vubec po stranach zapusteny, ale bude presne licovat

jinak mam taky na vrsku cca 10cm boky tak 5cm

a dokonce jsem spodni listu okna (ta nasouvaci na ram kde je zlabek na vlozeni parapetu) navrtal a vyplnil PUR, protoze je to studene misto

artik*
hodnocení

já to děla na PUR a byl to hnus , příště musím koupit lepší a asi na pistol , takle to pořád stříká :(

standam*

pistol urcite a take PUR na lepeni EPS!

artik*
hodnocení

PUR na EPS jsem měl ,ale pistol né :( , ještě mám 3 okna ,takže to doladím

egon*

Můžu se zeptat jestli se ten EPS dává pod parapet nebo až (i) pod rám okna ( při montáži okna)?

artik*

já ho dal i pod okno ( tak jak to šlo , protože mam okno už usazené )

stavme*
hodnocení

0x

Z vnitřní strany ostění musí být parotěsná, z vnější strany paropropustná fólie. Vrstva PUR-pěny kolem okna musí být maximálně 15 mm. Jenže mezi rámem okna a otvorem ve stavbě bývají rozdíly 40 až 80 mm. Tohle řemeslníci rádi dopěňují až pánbůh brání. Přeštukování pak vydrží sotva 2 měsíce. Najděte si "znalec okna". Má tam popis, jak se okna dělat mají GKF.

egon*

Nechci být šťoura, ale kde se takový "znalec okna" hledá. Gúgl mě odkazuje na soudní znalce oken. Ten popis by mě zajímal.

artik*

už jsem se ptal jinde a p. Milan odpověděl , ale stejně mi to nedá a zeptám se znovu ( tam už to nechci psát ,protože to bylo jiné téma .) ,když dám pod okno jen pásku bez EPS , nepůjde mi spodem zima? bude tam jen parapet

Paropáska kolem oken #17

artiku, už zase já, samozřemě že tam půje zima, pod parapetem by měl být polyš..

artik*

Milane , doufal jsem že se ozvete . Ale jak tam polystyrén dát , když je okno posazené na zdi a mezi rámem a zdí je mezera jen pro parapet

Když nasadíte parapet (plechový) zavléknete ho do drážky, tak vám vznikne mezera mezi parapetem a podklaem.. alespoň to tak vidím na fotce. Do mezery se vloží polyš..

doplněno 01.05.12 16:50:

ICQ 55180641, skype: milancukrar

artik*

když nasadím parapet a zavléknu ho do drážky ( uvidím dirky pro uchycení parapetu , tak je mezera cca 5mm

doplněno 01.05.12 16:50:

jediná mezera je mezi parapetem a rámem okna cca 2 cm

Paropáska kolem oken #18
artik*

ještě jedno foto

Paropáska kolem oken #19

jak jednoduché, když si o tom mužeme pokecat on line a vyřešit to co jste nenapsal...

:)

artik*

tak tak , díky za rady , už makám :D a vše jde v pohodě ( zatím )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]