Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DOMOVNÍ TELEFON intercom

Od: kd odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda je možné vzít dva staré telefony , původně pro pevnou linku (TELECOM) a nějak je propojit kabelem abych mohla volat z domu do garáže - takový provizorní intercom. Jde mi o to , zda je jde použít telefony pro pevnou linku, nebo musí být nějaké extra, jako jsou třeba v paneláku?

Děkuji za odpověď Katka

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jednoduše nejde. I když nějaký nadšenec by to nějak zbastlil. Už se tu kdysi řešilo. Já osobně bych použil bezdrátový telefon se dvěma sluchátky. Dříve jsem používal i s jedním sluchátkem a možností komunikace mezi sluchátkem a základnou. Jinak buď domovní telefon nebo vysílačky, ale rozhodnutí závisí na konkrétních podmínkách, četnosti komunikace atd.

kvik
hodnocení

0x

Telefon nejde, ale vysílačky 2 kusy stojí kolem 600,-Kč, když jsou v akci. Dosah mají 8 km. Naše vnoučata je používají na chalupě. Domluvíte se všude.

trixy
hodnocení

0x

koupili jsme byt kde je domovní telefon,který ovšem strašně potichu zvoní. Hlasitost zesílit nejde,poradíte tedy nějaký za dobrý peníz u kterého jde regulovat hlasitost? To je prakticky jediná podmínka

ladinpraha*

Když se řekne byt, tak si představím u vchodu do domu tablo se zvonkovými tlačítky a v bytě domácí telefon. K tomuto systému jen tak něco připojit nejde. Pokud jde o silnější zvonek, vyzkoušel bych nějaký zvonek připojit přímo do toho domácího telefonu. Ale i původní zvonky v těchto telefonech se většinou dají seřídit.

mamax

dobrý den,
mám podobný problém jako paní výše. při rekonstrukci paneláku nám namontovali domovní telefony videx, které mají příšerný ječivý tón, který se navíc opakuje, dokud někdo nezvedne sluchátko. peklo! rádi bychom si místo videxu dali telefon jiný nebo jej napojili na jiný zvonek, ale nevíme, jestli je to vůbec možné.

máme shánět slaboproudaře nebo je to zbytečná ztráta času?
děkuji

plaky*

jasne,ze sa da,ked sa tvoj muz rozumie elektronike,je to pohodka...nepoznam slovo neda sa...aj ja mam odlozene dva taketo telefony a chcem spravit presne to,co ty...ked to budem mat vyskusane,dam ti vediet...chce to trocha casu...co zatial nemam ;)

co ja viem,napriklad tu elektroworld.info/... na nete je milion schem,treba najst tu optimalnu a odskusanu...

hodnocení

0x

záleží na tom, jak staré jsou ty telefony... já jsem takové dva používal před 50 lety, na stejný účel... udělal jsem si to sám...

ALE:
byly to telefony analogové, teda ještě s hovorovým transformátorem... napájel jsem 12 V akumulátorem, na vyzvánění stačilo zvednout sluchátko a "vytáčet číslo"Nebylo to tak hlasité, jako dnešní telefony nebo zvonky, ale pro malého chlapce a jeho maminku to stačilo... vlastně nestačilo, protože to chtělo větší napájecí napětí... takže po čase místo akumulátoru nastoupilo trafo 24 V s usměrňovačem, tenkrát ješte selenovým...

omáčku s obrázkem telefonu najdete netspojeni.cz.tl/...

takže skuste ty telefony otevřít, když v nich najdete hovorové trafo, máte šanci telefonovat... trafa jsou na obrázku vpravo, také typy telefonů, ve kterých byly...

jednodušší by bylo použít ty telefony nějaké extra, jako jsou třeba v paneláku...

hodnocení

0x

záleží na tom, jak staré jsou ty telefony... já jsem takové dva používal před 50 lety, na stejný účel... udělal jsem si to sám...

ALE:
byly to telefony analogové, teda ještě s hovorovým transformátorem... napájel jsem 12 V akumulátorem, na vyzvánění stačilo zvednout sluchátko a vytáčet číslo Nebylo to tak hlasité, jako dnešní telefony nebo zvonky, chtělo to větší napájecí napětí, ale pro malého chlapce a jeho maminku to stačilo... časem akumulátor vystřídalo trafo s větším napětím asi 36 V s usměrňovačem...

omáčku s obrázkem zapojení telefonu najdete netspojeni.cz.tl/...

DOMOVNÍ TELEFON intercom

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]