Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím přilepit staré lino

Od: johanes* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

potřeboval bych tip/doporučení na lepidlo, kterým bych přilepil staré lino k podlaze.

Stalo se to, že dvě lina byla spojená takovou gumovou černou páskou a ta se přetrhla a lina se začala odlupovat. Pod kraje lina se dostal prach a jiná nečistota a hlavně se o ně lehce zakopne. Současný stav je špatný.

Nejraději bych oba konce přilepil pořádným lepidlem nebo tmelem k podlaze, která je z panelu (panelák 1975). Úplně nejlepší by však bylo obnovit ten spoj, ale počítám, že k tomu bude potřeba technické zařízení a jakási hmota (to nemám ani jedno).

Děkuju za tipy a podněty.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Nejprve je nutné lino nadzvednout a dokonale podklad vyluxovat.Stejně tak z co nejširšího pruhu odstranit cokoliv,co je na lině nalepeno.Pak stačí obě strany - lino i podlahu - natřít kontaktním lepidlem(buď disperzním,nebo s rozpouštědlem)a po zaschnutí do mírné lepivostí spoj gumovou paličkou zaklepat.

Jiné technické zařízení potřeba není.

JABRAKA

johanes*
hodnocení

Zespoda lina zůstalo staré zaschlé lepidlo. Čím ho nejlépe odstranit? Rozpouštědlem...

kup chemopren drží dobře

johanes*

Zkoušel jsem odstranit staré lepidlo, aby plocha lina byla co možná nejhladší, ale vůbec se mu nechce dolů. Pomůže horkovzdušná pistole? nebo je lepší na to vzít chemii?

Chemopren je dobrý nápad pro byt, kde se nebydlí. Na můj vkus dost smrdí a to není dobré :(. Kdyby někdo věděl o nepáchnoucí alternativě za chemopren budu rád.

jabraka*

Nepáchnoucí alternativu jsem ti nabízel hned v prvním návrhu.Přidám i název - Thomsit k 120,ale není to jediné - podobných lepidel uvádějí světoví výrobci na desítky typů.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]