Nejste přihlášen/a.
Zdravím, po dlouhém řešení jak si koupit nemovitost a mít pro sebe prostor, kde budu mnoho týdnů moc vynaložit manuální činnost, která bude k něčemu a ještě pomůže dobré věci jsem se uchýlila k něčemu co mi nedalo spát-koupi dvou obřích domečků vedle sebe na vyšším kopci nad řekou-nejedná se o záplavovou zónu, památkovou zónu ani cokoli podobného-nemám přímé sousedy-nejbližší je hospoda asi 50metrů. Jeden rohový dům bude muset být ubourán na podlahy-mnoho lidí až moc dlouho přemýšleli co s tím a jako obvykle se dřív začaly bortit klenby a sesouvat svah po neodborným vedením elektrických sítí přes pozemek. Nicméně dle slov i projektu druhá vedlejší stavba je před ubouráním ušetřena-takže jsem si zajistila, projekt prozatím jen na rekonstrukci chybějící střechy a stavební povolení, a celkově se začalo pomalu, ale jistě pracovat. Strhli jsme zbývající střechu, štít měl 6metrů, ubourali podezdívku na míry dle projektu pro přípravu dvou věnců.
Otázkou je, dům byl využíván jako jídelna pro jzd-odpady tam v současné době napojeny na veřejnou kanalizaci nejsou-dříve byl odpad na tvrdo sveden do řeku 20 metrů pod úrovní terénu-což díky bohu už není možné-dům je odpojen on inženýrských sítí. Elektřinu zajišťuji pouze víkendově centrálou-zatím nebyl důvod, vše se dělalo bez energie-stačila motorová pila-nebo zednické nářadí-s čím si lámu hlavu jsou nové odpadní trubky udělané v přístavbě tohoto domu a asi 5 metrů od staré jímky-chtěla bych je využít a svéct do již vyschlé a zcela prázdné jímky z kravína, která je na mém pozemku-a použít jí jako klasickou odpadní jímku. napojit se na veřejnou kanalizaci by bylo moc nákladné-asi 100metrů. přes celou zahradu. A já skutečně 90% všeho dělám svépomocí. staré odpady co byly svedeny do řeky využít rozhodně nechci. Jak mobu vyčistit ty nové(musí být dlouhé maximálně 10 metrů) (co nebyly využity jzd bylo pak zrušeno), ale sutinami částečně zasypané odpady, a jak nejlépe táhnout odpady z budoucí kuchyně (celkem asi 13metrů trubek) přes zatím pouze dvě menší úzounké místnosti (asi budou šatna)bez rozkopání podlah-lze to vůbec nebo nelze? Po ubourání vedlejšího objektu by bylo možné véct odpady podél domu-za klenbovou kuchyní je podlaha stáje částečně z hlíny. Vím popis je celý asi trochu šílený, ale zkuste navrhnout varianty řešení pokud by Vás napadli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.