Nejste přihlášen/a.
Koupili jsme domek s odpadem vedeným do obecní kanalizace. Žumpu má (již jen na ozdobu), je zpoloviny zasypaná. Rádi bychom ji úplně vymazali z povrchu zemského Kvůli vysoké hypotéce se nám hodí každá koruna, přesto obavy z nějaké pokuty přetrvávají. Co nám může hrozit? Prosím neumravňujte mě, zkuste se vžít do mladého páru s dětmi s nevelkým příjmem. Děkuji.
víte, kolik je takových zasypaných septiků,jímek atd.? zasypat, zarovnat. oko nic nevidí. není žalobce, není soudce. kanalizaci máte ofigo připojenou.
Zrovna letos jsem na základě anonymního udání od jedné bezcharakterní firmy se kterou jsem ve sporu měl kontrolu odkanalizování mého domu. Na oznámení o této kontrole bylo uvedené, že v případě, že to nebude v pořádku mi hrozi pokuta 200 000 Kč a pokud ji nezaplatím tak se to může zvýšit až na 2 000 000 Kč. Kanalizaci samozřejmě nemám v pořádku o čemž vím. Jedná se o starší dům a kdysi se kanalizace řešila úplně jinak než to vyžadují současné zákony. Paní ze životního prostředí která kontrolu prováděla viděla, že kolem mého domu se nyní staví kanalizace včetně přípojky mého domu a záležitost se řeší a tak to nakonec vyřešila pouhým udělením napomenutí bez pokuty.
Děkuji za informace! Obecní kanalizace končí v ČOV. Neznečišťujeme přírodu. Jen neplatíme obci paušálné stočné. A o to tu jde. Ano, kde není žalobce, není soudce. Slyšela jsem, že by snad mohli po nás požadovat ukázání faktur za vývoz žumpy. Nejsme povinni jim ukázat, že náš septik není zasypaný, to je mi jasné- bez nějakého soudního příkazu.
Pokud obci neplatíte stočné, předložení faktur za vývoz žumpy na Vás požadovat mohou a je Vaší povinností na výzvu je předložit. Stočné obec může požadovat až tři roky zpětně. Obávám se, že když se na to někdo z obce zaměří, není podstatný žádný soudní příkaz a Vaší povinností bude septik zpřístupnit příslušnému orgánu státní zprávy.
Pokud má dům odpad vedený do obecní kanalizace, nevím co řešíte. Platíte stočné a tím to je vyřešeno. Jestliže máte svoji studnu a žumpu nevyvážíte, tak si svoje hovna klidně pijte, když vám to chutná. Mladý pár s dětmi má jistě lepší kejdu než nějaký zaprděný důchodce, proto ať důchodce posílá svoji produkci do čovky, vy nemusíte. Jestli jste na kanalizaci napíchnutí načerno,musíte být zadobře se sousedy, aby vás nepráskli a žumpu udržovat pro kontrolu z vak.
Zajděte na Obecní úřad a zjistěte, kdo je provozovatelem či správcem kanalizace v obci. Na něj se pak obraťte že jste tehdy a tehdy koupili RD č.p.X, že je odkanalizovaný do obecní kanalizace a že nevíte, zda je to legální a že byste rádi za to platili. Dluhy nemají nožičky, dluží vždy konkrétní člověk (nebo společnost). takže po vás mohou chtít poplatky jen za dobu, co jste majioteli RD. Ani vy jste nelegální napojení na kanalizaci nedělali, takže ani případná pokuta za to nepůjde za vámi.
p: "Ani vy jste nelegální napojení na kanalizaci nedělali, takže ani případná pokuta za to nepůjde za vámi." Nevím, ale předpokládám, že za nelegální kanalizaci odpovídá snad současný majitel odkanalizovaného domu který tuto kanalizaci používá a ne ten kdo ji stavěl. Já jsem u svého domu taký původní kanalizaci která není v souladu s předpisy nestavěl. Dům jsem zdědil i s tou kanalizaci která není v pořádku, ale při kontrole mi sdělila paní která to kontrolovala, že pokuta za to hrozí mne a že já jsem majitelem domu a proto já odpovídám za to jak je ten dům odkanalizovaný a nikoho nezajímá kdo tu odkanalizaci domu stavěl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.