Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž celoplošného dřezu

Od: katkab odpovědí: 12 změna:

Montujeme kuchyňskou linku a potřebujeme poradit.

K lince jsme si objednali celoplošný dřez, u toho ale nebyl žádný plánek k montáži. Dřezová skřínke je bez horní desky. K horní části se mají přišroubovat čtyři zahnuté plíšky. V návodu ale bohužel není uvedeno jak? U dřezu nejsou ani žádné latě, jen ve spodní čási na plechu jsou dva větší a dva menší šikmé zářezy. Nejsme si jistí, jak dřez přidělat, aby držel.

Prosím poraďte.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

to se musí vidět. dřez bych jinak vrátil pokud nemá návod. někde jsem četl, že součástí bývá i montážní rám pro snadnou montáž, ale pokud není návod, tak se to zase nemusí povést.

des*
hodnocení

0x

Dřezová skříň by měla mít horní desku,ve které jsou otvory pro vlastní dřez,leda by byl dřez řešený bez desky ,ten se položí na skřínku a je předpoklad že zespod je nějaký úchyt-více úchytů.No a nakonec když nebude přišroubovaný,tak se také nebude nic dít,není totiž předpoklad žeby se začal "vznášet".

hodnocení

0x

První a zároveň poslední celoplošnej dřez jsem montoval před 20-ti lety u rodičů. Zespodu dřezu byly za ohnutý plech zasunuty dvě latě a za ně se dřez přišrouboval ke skřínce. Ve své podstatě montáž o 90% jednodušší než u normálních dřezů. Bohužel, když tam nemáš ty latě tak to je problém. Zkus někde sehnat dvě smrkový latě, odhadem tak 2,5x4 cm, dlouhý podle šířky dřezu. Podle mě nejjednodušší a nejrychlejší řešení.

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně by neškodila fotečka.Podle mě je dřez doplněn odkapávačem,Vlastní dřezová vanička se prořízne do pracovní desky a odkapávač jen přilepí silikonem,pokud nemá ještě vruty na přitažení.Vlastní dřezová vanička by mohla držet pomocí plechových klínků,které jsou prostrčeny zářezy a drží za spodek desky.

Líp by se radilo z fotky.

JABRAKA

hodnocení

0x

za plíšky do desky viz foto

Montáž celoplošného dřezu
olaf71*

tohle vypadá na foto ze dřezu, který je ve vyřezané desce. otázka se týkala celoplošného dřezu, který se osazuje na skříňku bez horní desky.

máte pravdu,tak celoplošný se nasadí na skřínku ,a ukotví plýšky vůdči posunu,,nevidím nic složitého,popřípadně dodte foto dřezu co máte,rozebere se to tu

xxxx*
hodnocení

0x

Jednou jsem to měl montovat taky, ale moc se mi tato montáž nelíbila. Dřez byl udělán ze slabého nerez plechu, dosti se i porohýbal. Zkrátka řečeno, nic moc. Nakonec jsem tam dal po delším přemlouvání horní desku a jiný dřez a bylo po problému. Věř, že tento dřez, co tam chceš dát je k ničemu. Co mi k tomu říkali prodavači, uchycuje se tam pomocí 4 plechových úhelníčků.

xxxx*
hodnocení

0x

supersektor.cz/... - tady máte všichni náhled, o jaký typ se asi i jedná.

viera

Do drezu sa zo spodu dáva výdreva a na skrinke by mali byť v rohoch umelohmotné kotvičky cez ktoré sa drez priskrutkuje.

olaf71*

a čím se to priskrutkuje, skrutkami?

viera

Ano skrutkami z dola kolmo cez príchytku do výdrevy v dreze. Ak drez nemá výdrevu , treba ju dať dorobiť stolárovi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]