Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím, zda nemá někdo zkušenost - bojovala jsem v bytě se zvýšenou vlhkostí a plísní. Bohužel mi zplesnivěl dřevěný prádelník. Kompletně jsem jej vystříkala savem a pak dvakrát otřela jarovou vodou. Prádelník je ale pořád příšerně cítit - už ani ne tak plísní ani tím savem, ale tak nějak divně. Od něj mi pak načichne i prádlo Nevíte, jak by se to dalo vyřešit? Předem díky za nápady...
Uf uf. Asi bych to zkusila prosypat kafem - klasickým mletým. Existují i takovéhle věci:
(vybrala jsem ho namátkou, určitě bude i něco v menším pro domácí použití) - to nemám vyzkoušené. Kafe nakonec vždycky stačilo
V podstatě jako píše kolegyňka pode mnou: nasypat, rozprostřít, nechat přes noc, vymést nebo vysát. A klidně nechat průběžně v misce hrstku za prádlem. Uvidíte holt, jak je ten pach agresivní
Dobrým pohlcovačem pachu je jedlá soda. Na kobercích a sedačkách mám vyzkoušeno. Mohlo by to fungovat i tady. Vysypat jedlou sodou, nechat to přes noc a pak vysát.
určitě bych ho v letních mesících nechala déle než týden na slunném místě pokud nemáte možnost ho rovnou vynést ven na sluníčko aby proschly i hlubší vrstvy dřeva...a pak pokud máte možnost jej nějakou dobu nevyužívat,vyložte ho stelivem pro kočky,pohlcuje jak pachy tak vlhko,poté je důležité ho nechat pořádně vyvětrat...potom si můžete v šatníku založit "svou vůni" koupit si aromatické mýdla,nebo přímo voňky do skříní určené,popřípadě si nadělat pytlíčky s usušenýma bylinkama nebo např.růžovými lístky...vkládat je mezi prádlo a tím vznikne nová vůně vašeho prádelníku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.