Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prádelník je cítit po plísni a následně savu

Od: skye* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, prosím, zda nemá někdo zkušenost - bojovala jsem v bytě se zvýšenou vlhkostí a plísní. Bohužel mi zplesnivěl dřevěný prádelník. Kompletně jsem jej vystříkala savem a pak dvakrát otřela jarovou vodou. Prádelník je ale pořád příšerně cítit - už ani ne tak plísní ani tím savem, ale tak nějak divně. Od něj mi pak načichne i prádlo:( Nevíte, jak by se to dalo vyřešit? Předem díky za nápady...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

2x

Uf uf. Asi bych to zkusila prosypat kafem - klasickým mletým. Existují i takovéhle věci:

alpik.cz/...

(vybrala jsem ho namátkou, určitě bude i něco v menším pro domácí použití) - to nemám vyzkoušené. Kafe nakonec vždycky stačilo :-D

doplněno 26.12.11 18:03:

V podstatě jako píše kolegyňka pode mnou: nasypat, rozprostřít, nechat přes noc, vymést nebo vysát. A klidně nechat průběžně v misce hrstku za prádlem. Uvidíte holt, jak je ten pach agresivní :)

Dobrým pohlcovačem pachu je jedlá soda. Na kobercích a sedačkách mám vyzkoušeno. Mohlo by to fungovat i tady. Vysypat jedlou sodou, nechat to přes noc a pak vysát.

skye*
hodnocení

Děkuji, vyzkouším!

mcester*

no jo prdapeč dávám proti pachu i do lednice...

skye*
hodnocení

Děkuji, myslíte prosypat jako nasypat do prádelníku a nějakou dobu nechat?

doplněno 26.12.11 14:58:

Tohle bylo na to kafe:)

jabraka*
hodnocení

1x

Ale než provedete zakrytí pachu,snažte se odstranit původ plísně.Nejlépe odstavením nábytku 10 cm od zdi,případně i zvednutí nad podlahu.

JABRAKA

skye*
hodnocení

Právě vlhkost jsme myslím už vyřešili (zateplení, vysoušeč), ale zápach v prádelníku zůstal:(

machp*
hodnocení

1x

ve vlhkém bytě je třeba vyvarovat toho aby nábytek byl postaven u obvodových zdí vždy je lepší necht rohy domů uvnitř bez nábytku

mcester*
hodnocení

0x

určitě bych ho v letních mesících nechala déle než týden na slunném místě pokud nemáte možnost ho rovnou vynést ven na sluníčko aby proschly i hlubší vrstvy dřeva...a pak pokud máte možnost jej nějakou dobu nevyužívat,vyložte ho stelivem pro kočky,pohlcuje jak pachy tak vlhko,poté je důležité ho nechat pořádně vyvětrat...potom si můžete v šatníku založit "svou vůni" koupit si aromatické mýdla,nebo přímo voňky do skříní určené,popřípadě si nadělat pytlíčky s usušenýma bylinkama nebo např.růžovými lístky...vkládat je mezi prádlo a tím vznikne nová vůně vašeho prádelníku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]