Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na jaro plánujeme zasklít lodžii. Jedná se o to, že musíme zachovat ráz bytovky. Máme dřevěné zábradlí(jako plot). To bysme zachovali a před to(směrem do balkonu) chtěli udělat nějakou plastovou stěnu-asi polykarbonát, takový, co krz něj není až tak vidět a nahoru udělat skla, která se nechají v létě sundat, nebo aspoň složit na stěnu, či aspoň šoupnout k jedné straně. Jde o to, aby to mělo aspoň nějaké tepelné účinky, aby to nepromrzalo. Pokud máte někdo zkušenosti, prosím o rady a typy, jak na to. Ceny zasklení jsou dost vysoké, tak bysme si chtěli udělat většinu sami. Nebo alespoň ten spodek. Jen nevíme, jak přesně to ukotvit, jak vyřešit potom nasazení horních skel,.atd...Moc děkuji za nápady.
Co se týká zasklení, je třeba projet co nejvíce firem, jaké spůsoby nabízí, včetně cenové nabídky. Já bych když už, preferoval zazdění a žádné díry... jako toto:
Asi jsem to špatně napsala, díry žádné nebudou. Bude to jakoby předezděné před tím zábradlím. Teda místo zdění by se použil polykarbonát. Nemůžu to udělat jako na obrázku, protože by se narušil vzhled bytovky.
polykarbonát se používá do určité výšky kvůli požáru. Pokud bylíte níže ja 6 patro ..není problém. Ale nečekejte,že balkon bude jako další pokoj. Musí tam jít vzduch a také se stane,že zamrzá.
doplněno 24.12.11 01:46:,,jo a musíte mít povolení,,,pokud to někdo si udělá jen tak tak riskuje. Já mám dole cedris desku a od zábradlí posunovaví skla v rámu,jelikož bydlím až nahoře a tady bývá vítr.Tak kvůli tomu větru. Skla se hýbou v drážce.
Je to těžké si to udělat sám,také jsme to chtěli ale to povolení a kolaudace musí být tak i statik atd...
Kdysi jsem v paneláku také zasklil lodžie.Nikoho jsem se neptal,bydlel jsem v 8 patře nebyla to frontální lodžie.Použil jsem okna v rámech postavená na vnitřní rámy zábradlí.Vše jsem jen zaklínoval mezi panely.Všechny mezery jsem utěsnil polystyrenem a pak rozloženým kobercem.Když byly otevřeny balkonové dveře,tak se tam dalo i ve větších mrazech posedět.Kytky tam v pohodě přečkaly zimu.
Dnes bych asi vše nechal na speciál firmě,sežene materiál a provede to hlavně zcela bezpečně.A je na to záruka.To dotěsnění snadno provedete sami.
Systémy,které se dnes používají,mají tu výhodu,že se v létě skla shrnou na strany a otevřou lpodžie úplně.
JABRAKA
taky to plánuji ,ale spodek bych chtěl vyzdít ( 8patro z 12ti ) a nahoru dát normální okna , je to reálné? Co je na to vše potřebné .Díky
Artíku,pokud se tak nestane v celém domě,nikdo ti to nepovolí.Kromě toho vyzděný parapet by musel být velice lehký a schválení statika je nutnost.
JABRAKA
já jak píši,mám tu cetris desku a tu si můžeš zevnitř olepit-zateplit polystyrénem . Okna klasické by Ti zavazely ..zasahovaly by dovnitř balkonového prostoru. Kolega to tak má a nadává že ho to nenapadlo.Ono to nejde udělat jako místnost ,,,je tam zima a musí se větrat proti plísni.Jak ovetřeš dveře na balkon hned se zarosí okna.
Chtěla jsem to jako zimní zahradu,,ale to nejde. jedině tam mím nějaké topidlo. Provrtat zeď a nějak tak,jinak to nevidím. Ale povolení na každý pád. I plány A to stojí peníze ...a vyřizování.Já potřebovala hl.arch. našeho města,statika.jestli to nebude narušovat z estetického hlediska pak kvůli požáru...no hrůza. Pokud již někdo má u vás v domě už to udělané,musíte to mít stejné.
doplněno 29.12.11 01:01:to co vidím na tom domě ,to mám zrovná i já
doplněno 29.12.11 01:05:cena už přesně nevím,ale nějak 30 000kč mám to 6let
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.