Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zakrýt nevzhledné topení v bytě?

Od: jana55* odpovědí: 16 změna:

Dobrý večer, potřebovala bych poradit jak zakrýt nevzhledné topení v bytě , které je přímo v půlce stěny. Děkuji za rady a nápady :)

doplněno 19.12.11 23:57:

tady jsou fotky

Jak zakrýt nevzhledné topení v bytě?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Co fotky,bylyby?

jana55*
19.12.11 23:58
hodnocení

.

Jak zakrýt nevzhledné topení v bytě? #2
des*

Pokud toto nějak zakryjete,tak tam bude zima.Dalo by se udělat to že byste ten radiátor vyměnili za deskový,odpovídající kapacity by byl s třemi deskami.Je o mnoho hezčí.

doplněno 20.12.11 00:16:

Třeba tohle-

Jak zakrýt nevzhledné topení v bytě? #3
jana55*
hodnocení

Ještě jsem se ted dívala , že se dají koupit nejake kryty na topení . Nové topení by bylo určitě nejlepší, ale já jsem spíše myslela nějakou levnější variantu prozatím. Jinak díky za odpověd. :)

jana55*
hodnocení

Tak tohle vypadá určitě mnohem lépe :) , ještě nejak zakryt ty trubky ke stropu a je to :)

des*

Tak trubky by se daly při výměně zasekat do zdi.

jana55*
hodnocení

Nevím zda by to slo to panelu?

To by se asi nedaly

spíš bych řekl, že méně ošklivý*smich*

hodnocení

0x

Podle mě je ten radiátor celkem hezký, neoprýskaný, nechal bych ho tak jak je. Zakrytí něčím pevným vždy sníží tepelné vyzařování radiátoru.

Někde jsem viděl zakrytí radiátoru takovou konstrukcí - rám a na něm natažená ze všech stran nějaká asi prodyšná tenká bílá textilie. Co tam tak tvrdili, prý to průtok vzduchu téměř neomezuje. Nevedlo to až dolu.

Druhou věc co jsem kdesi viděl bylo překrytí zepředu pevnou stěnou z nějakého materiálu jako je třeba plovoucí podlaha a zespodu namontované pomaluběžné větráky, které se daly regulovat a radiátor ochlazovaly - tím se asi vyrovnávala ztráta kapacity způsobená překrytím přední stěny.

viera
20.12.11 06:04

viera

sargo*
hodnocení

0x

Ač je mi vzhled topení stavem trvalého utrpení, ať vypadá jakkoli, byla bych pro nezakrývání :-D Přeci jen, škoda energie. Jestli vypadá moc jako pěst na oko a máte výraznější zeď, tak natřete i to topení, ať trochu splyne. Ale nevím, jestli to ve finále nebude nápadnější - přeci jen, na skutečnost, že někde v místnosti je bílý radiátor, jsou lidé zvyklí a valně ho nevnímají. :)

ency*
hodnocení

0x

Určitě bych jej nezakrýval. Je pravda že oproti tmavší stěně, hodně vyniká... Trubky bych taky nezasekával a z důvodu dilatace ani nedoporučuji. Co takhle přetřít trubky a topení stejnou barvou s pozadím nebo o něco tmavší?

palenka*
hodnocení

0x

Mě se to Vaše topení líbí - nezakrýval bych ho. Zakrytí přinese narušení cirkulace vzduchu a vyšší náklady na vytápění.

hodnocení

0x

Vypadá to, že projektant asi moc o praktičnosti umístění radiátoru nepřemýšlel. Ovšem jakýmkoliv krytem snížíte účinnost topení. Ten radiátor ohřívá nejen vzduch, který pak stopá volně ke stropu, ale hlavně vyzařuje (radiace = záření, proto je to radiátor) teplo do prostoru před sebou. Když před něj umístíte jakoukoliv desku, toto vyzařování zrušíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]