Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyústění odvodu spalin z turbo kotle

Od: jitka0005 odpovědí: 26 změna:

Dobrý den, je možné, aby odvod spalin od turbo kotle ústil do prostoru neobydlené půdy?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ V ŽÁDNÉM PÍPADĚ

doplněno 19.12.11 20:22:

oprava: PŘÍPADĚ

doplněno 19.12.11 20:32:

A TEN CO VÁM TO TAKLE UDĚLAL, BYCH TO VYFOTIL A Z JEHO FAKTUROU BYCH TO POSLAL NA ITI

Ta otazka snad nemuze byt myslena ani jako vtip..Temer se mi nechce verit, ze ji tazatel mysli vazne.
jitka00005
hodnocení

spalinovou cestu dělal kominík, ten snad nemůže jít proti předpisům

co že? a na pudě skončil?tak to je potom pěkný prase a at vrátí papíry,to už je problém vylézt nastřechu kouskem trubky,jen se koukněte co letí z plynu páry,to ten krov dostane pohul a houby a plýsně nemluvě,a hlavně je to nepřípustné,už ted zakazovali turba přez zed ale tohle slyším poprvé,to je jak komín nechat pod střechou,a čekat až vyhořím

velar

a není to jenom sání vzduchu z té půdy?

jitka0005
hodnocení

není, sání a odvod spalin jsou udělány tak, že v komínu je trubka, to jdou spaliny ven a vzduch mezi komínovým průduchem a trubkou je nasáván do kotle, nicméně ta půda je opravdu veliká, vysoká a větraná.

"nicméně ta půda je opravdu veliká, vysoká a větraná"

To nic nemění na tom, že ten "kominík" je vůl...a faktem že je to kominík...bych si nebyl vůbec jistý.

osobně jsem to nikde neviděl,a ani bych to nechtěl,pokud by nastal nějaký problém pak dá každý od toho ruce pryčma puda která je studená a pary do ní to bude časem pěknej malér,až bude mrznout a kotel hučet o závod tak se dojděte podívat co to dělá,a nebudte tam dlouho jsou to zplodiny na otrávení*smich*

jitka0005
hodnocení

mám na to revizní zprávu, odpovědnost jde tedy za kominíkem, proto si přece platím "odborníka", aby to udělal podle platných předpisů

Potom ale nechápu proč se ptáte na náš názor...

jitka0005
hodnocení

protože pokud to v pořádku není, tak ho budu tlačit, aby to na vlastní náklady opravil...nicméně, kdyby se v mezičase něco stalo, tak jsem krytá potvrzenou revizní zprávou

Zeptejte se zde:

www.skcr.cz/

Pak dejte vědět jak jste dopadla...jsem moc zvědav.

jitka0005
hodnocení

takže zatím jsem moc dobře nedopadla, volala jsem mu, že je to proti předpisům, tak chtěl vědět, který předpis přesně to zakazuje

Tak ať Vám najde předpis a normu, která toto řešení povoluje...rád se přiučím.

Je pravda, že v žádném předpisu ani zákoně není uvedeno, že se autem nesmí jezdit ze strmého útesu...

A přesto to nikdo (vyjma sebevrahů) nedělá..

neřešte to pokud to tak máte,jde o to že jeden revizi udělá a za dva roky vám jí druhý nepotvrdí,ale z logického hlediska to je pitomost si pouštět páru a zplodiny pod střechu,to se tam budou mít houby dobře

lui*

Jestli je ssání čerstvého vzduchu udělané opravdu jen mezerou mezi komínovým průduchem a odtahem, Tak si zahráváte o kotel. Tím komínem to natáhne nad hořák každé snítko bordelu, které se v komíně uvolní. Kotel se bude daleko rychleji zanášet. Tvrdím, že mu to moc dobře dělat nebude. Kolik to bude stát Vás? Poukud nepůjde ta vložka vyčistit, tak nová stojí skoro polovinu ceny kotle. Martincakl bude určitě vědět podrobněji.

Jak se tohle řešení líbí Vašemu servisákovi na kotle? Jak se líbilo tomu, kdo Vám uváděl kotel do provozu. Viděli to ty lidi vůbec?

nechci kecat ale nedávala se 2jitá trubka ,jednou to sálo druhou to slo ven,jako sát bordel z komína do kotle,koukám to byla hurá akce,zaplat a pryč,zajímalo by mě kdyby to viděl jinej kominík jak by zareagoval,máte tu odkaz na kominickou kancelář tak si cinkněte a zeptejte,ale osobně bych takovou prasečinu nezaplatil,už selskej rozum napovídá že to nebude to pravý ořechové,hlavně jde o to jak vás taky cenově natáh,já se nedávno hádal o umístění trubky z kotle do komína,byli tam 3 cm mimo a užto museli předělat,nezrevidoval to a vám povolí tohle,myslím si že by dostal křeč vidět váš případ

hodnocení

3x

nee,za prví vám to nikdo neschválí,nezreviduje,a co stěma zplodinama tam,je to pára a oxid,tak že vám puda schnije ,jedině ven nebo do komína a nad střechu

hodnocení

0x

beze srandy bych ho naprášil na ten jejich podělanej kominickej cech

hodnocení

0x

Jitko, omlouvám se Vám, ale někde je nepravda

buď to není kominík, nebo to není odvod spalin, nebo to není turbo kotel...

cyril*
hodnocení

0x

Není to možné! Ústit smí pouze do obydleného sklepa! *smich**ee*

kominik*
hodnocení

0x

Milá Jitko to opravdu nebyl kominik.Najděte si jiného kominíka nechte si udělat revizi,radši nechci vědět ani cenu .Na revizní spravě musí byt kulaté razítko a pochubuji o tom že tento kominík nake vůbec vlastní.Vyustění musí byt nad strechou,přisavat opravdu mužete z půdy.Opravdu hrozí zničení kotle jak už tady nikdo psal.Jenom škoda že takovým kominikům nejde odebrat živnost.

kominik@mujmail.cz

mirek*
hodnocení

0x

Dobrý den,sousedi mají podemnou také vývod turbokotle a nějakóu dobu mě zplodiny vnikaj oknem do ložnice,vnoci mě to budí,poněvadž se mě špatně dýcha,zpižírnu nemohu díky tomu odvětrávat,musel jsem ucpat ventilační otvory,je tohle normálni? musím si to nechat líbit?mohu něco proti tomu dělat?

Mirku, musíte se bránit. Zkuste sehnat revizáka na plyn, aby se stavil okouknul a sdělil, co a jak postupovat. Třeba bude stačit protáhnou odvod o kus dál...

doplněno 28.04.14 08:08:

Humbuckere, Jitka dávala dotaz před mnoha lety.

Jen Mirek doplnil starou diskuzi dotazem. To je ta nevýhoda otvírání starých dotazů.

Hezký den všem...

humbucker*

Ahoj. Milane, my mladí někdy děláme věci. Já vím, že je to už letitý případ, ale znáš to. Nešlo odolat. Když je s něčím nějaká skušenost, musíš to sem nahrnout plnejma vidlema. Fuj, zrovna dneska jsem je držel v ruce.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jitko, o tom, jaká je to příšernost, tu toho bylo napsáno už dost. Ano, je to špatně. Když jsem já vymýšlel, kam umístím svůj turbokotel, tak jsem na svém vlastním baráku, nemohl ten vývod udělat kdekoliv. Vybíral jsem místo, kde by to nevadilo oknům nad ním. Když jsem chtěl zachovat hlavní komín pro vyvložkování pro krb. Buďte s tím provozováním velmi opatrná a rychle to řešte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]